שיר לפסח - מאת ריקה ברקוביץ מנוקד

rikab

New member
שיר לפסח - מאת ריקה ברקוביץ מנוקד

סִפַּרְתִּי לַבֻּבָּה עַל חַג הַפֶּסַח מאת ריקה ברקוביץ (חדש) הַיּוֹם סִפַּרְתִּי לַבֻּבָּה שֶׁחַג הַפֶּסַח קָרֵב וּבָא. הִסְבַּרְתִּי לַבֻּבָּה, כִּי לִכְבוֹד הַחַג שֶׁבָּא צָרִיךְ לַעֲשׂוֹת נִקָּיוֹן בַּבַּיִת וּבַגִּנָּה, לִלְמֹד לִשְׁאֹל אֶת הַקֻּשִׁיוֹת, וְלָשִׁיר אֶת הַ- "מַה נִּשְׁתַּנָּה". אָמַרְתִּי לְבֻבָּתִי: "הִסְתַּכְּלִי סָבִיב וְתָבִינִי לָמָּה חַג הַפֶּסַח הוּא "חַג הָאָבִיב". הִסְבַּרְתִּי לָהּ שֶׁתָּמִיד בְּפֶסַח הַפְּרָחִים פּוֹרְחִים בַּשָּׂדוֹת וּכְמוֹ בָּאַגָּדוֹת, כְּשֶׁכָּל הַמִּשְׁפָּחָה עוֹרֶכֶת אֶת הַסֵּדֶר סְבִיב הַשֻּׁלְחָן, וּמַחְבִּיאִים אֶת הָאֲפִיקוֹמָן, פּוֹתְחִים אֶת הַדֶּלֶת וְאֵלִיָּהוּ הַנָּבִיא בָּא... אַחַר כָּךְ מַתְחִילָה הַמְּסִבָּה: "חַד גַּדְיָהּ "אֶחָד מִי יוֹדֵעַ" "בְּצֵאת יִשְׂרָאֵל מִמִּצְרַיִם"... שָׁרִים שִׁירִים וּמוֹחֲאִים כַּפַּיִם וְהַכֹּל, הַכֹּל, הַכֹּל בִּגְלַל "מֹשֶׁה בַּתֵּבָה" שֶׁהָפַךְ לְגִבּוֹר גָּדוֹל, זֶה שֶׁעָשָׂה נִסִּים וְנִפְלָאוֹת מִשָּׁמַיִם וְשִׁחְרֵר אֶת בְּנֵי יִשְׂרָאֵל מֵאֶרֶץ מִצְרַיִם. אשמח לקבל תגובות - גם ביקורת. חג שמח! מריקה

ziva44

New member
שלום ריקה, השיר כולל בתוכו כמעט

את כל הסמלים של פסח, בהחלט חביב ובהיר. הייתי מקריאה לילדים את השיר תוך המחשה עם בובה וסמלי החג. כמו-כן הייתי מקריאה אותו לקראת היציאה לחופשה כאשר עבדנו כבר על כל הסמלים. כך שהשיר יהיה בעצם מאין סיכום לחג. בסה"כ שיר נחמד, קצת עמוס מדי ולצעירים עד גיל ארבע הוא לא מתאים לדעתי (ורק לדעתי!). אני בכל אופן מתכונת להקריא אותו בגני ואז אוכל לכתוב לך רשמים מהשטח... תודה

חסומה

New member
זיוה- ממש לפני כמה דקות חיפשתי אותך

והנה - באת ואיתך חביבותך ורצינותך נפלאות דרכי הפורום ואם נצטט את סבא של יורם האח!

חסומה

New member
גם כרטיס צריך לדעת למלא

והכרטיס שלך אכן מעורר כבוד בת 70 פנויה ומחפשת כתבת על עצמך בהצלחה לך

ואני לא מסכימה בשום פנים!

אמנם אני בת 68, ופנסיונרית, אך חשה צעירה ברוחי. אינני מתכוונת להזדקן לבדי ולכן אני מחפשת אדם טוב לחלוק איתו את חיי. מה לא בסדר בזה? עצוב לי שאתן מנסות להשתלח בי, ואני מקווה שאירית המנהלת החדשה תגיב בהתאם. בברכה גניה.

חסומה

New member
הבנת הנקרא

היכן בדברי חשת השתלחות? נהפוך הוא גניה, מעורר כבוד אמרתי ואף איחלתי בהצלחה

חסומה הנכבדה- אני חשה השתלחות ואף

לעג בדברייך מפני שאת בכלל מכניסה לפורום גננות בהודעתך את העובדה שאני פנויה ומחפשת מערכת יחסים זוגית. לשם מה היית צריכה להזכיר זאת? מה הקשר בין מצבי האישי לבין פורום גננות שהוא פורום מקצועי לכל דבר? אבקש מאירית המנהלת החדשה לפסוק בנושא. בברכת סוף שבוע רגוע גניה למקווה לעולם ורוד וטוב יותר וכל הזמן מתאכזבת

מרסל 121

New member
תכוונתי- אני מסכימה עם חסומה

כי גם אני חיפשתי את זיוה. כי מקודם צילצלתי אליה והיא לא ענתה.

מרסל 121

New member
פתור ופרח, התכוונתי

שאני וזיוה חברות וגם אני צילצלתי אליה בטלפון, והיא לא בבית

מרסל 121

New member
תגידי למה את יורדת עלי ככה?

זה לא יפה, אני רק רציתי להגיד שאני מסכימה עם חסומה ושאלתם למה. ככה לא מקבלים חברות חדשות

סליחה, אבל זה לא עניין כל הפורום

זה פורום מיקצועי וכול ההודעות האלה מורידות מהרמה שלו

מרסל 121

New member
את יודעת מי מוריד מהרמה שלו

את עם השגיעות קטיב שלך. ותפסיקי לדבר אלי לא יפה

למעלה