שיר מדהים

ניצן16

New member
שיר מדהים

כשהייתי לפני כמה ימים בספריה של בי"ס (במטרה לעשות איזה עבודה), מצאתי ספר ובו כל מיני שירים עכשויים יותר ופחות על שכול. לשיר הזה התחברתי מאוד. הוא מתאר בדיוק את הדברים שאני חושבת עליהם, ומרגישה. ספור- משה טבנקין ילדה אחת קטנה חלתה ומתה, גועה בטרם עת. קטנה היתה הלויה, קטן היה ארון המת-- קטנה היתה היא וגועה בטרם עת. קטנה היתה, לה לא היו עוד לא רע, לא עמית, בעיניה הקודחות אל פני אמה צפתה תמיד-- לה לא היו, לא רע, לא עמית. כרעה אלי קברה האם, כפוף קודר האב, נצבו דומם כל רעיהם, בכו עמם יחדיו-- כרעה אלי קברה האם, ללא נחם.

ניצן16

New member
בטח שאני רוצה שתעתיקי!

מוזר, כי בספר זה היה סוף השיר. בכל אופן תודה על ההארה, ואשמח לראות את ההמשך. לילה טוב לכולם!

בשבילך ניצן..

המשך השיר "סיפור" של משה טבנקין וכתום שנה, שנת אבל-שחור, שנת שכול וילל על מות - - ביום בהיר, עם שחר אור נולדה ילדה קטנה, אחות - - כתום שנה, שנת אבל שחור, עם שחר אור. גמלה הבת, תכולת מבט, זכה - כל לב תרנין. מדי שבת, מדי שבת, חרש יצעדו בלאט שלשתם לבית עלמין - - חרש יצעדו בלאט. אב, אם ובת. שקט שלו בית הקברות. עם רוח קל ברושים שחים. דבורים וציפורים שרות. - שם קבר קט עוטה פרחים - - שם קבר קט דומם בצד - שם האחות. למצבה ילדה תגש ביד מעדר זעיר. "שלום אחות, שלום" תלחש וקול תתן בשיר - - ובחדוה בינות פרחים יעמול מעדר זעיר. וכתום שבת באפלולית שלוש דמויות שחות, האם פנים בכף תליט, האב קופא יעמוד, ובת קטנה תלחש-תביט: שלום, שלום אחות. (משה טבנקין) לא יודעת אם את מזדהה גם עם החלק הזה של השיר. אבל זה הנוסח המלא שלו. עברית מלפני כמה עשרות שנים טבנקין

ולמעוניינים -

אותו משה טבנקין היה מורה, מחנך ומנהל ביה"ס בעין חרוד. כתב מעל עשרה ספרים למבוגרים ולילדים. נמנה על משפחת יצחק טבנקין (מייסד הקיבוץ המאוחד) ויוסף טבנקין (מפקד חטיבת הראל שלחמה בדרך לירושלים).

ועוד אחד

חזק, של אותו טבנקין המופלא יום מסה בבגוד באדם דרכו - מארבע רוחות העולם רגליו יוליכוהו שולל אל מחוז אין בו חפץ - מערה יער - אטום. שחללו - בלוי. שעגולו - חתום. שעפרו - קלוי. שאין בו אבן על אבן - שאין בו ענף לקושש שאין בו פחמי כיריים, אין בו לחם. אין אש. אין מים. שבו יש מלוא חפניים רק אפר - (משה טבנקין)

ניצן16

New member
תודה על המידע, עזרא.

באמת לא ידעתי את מה שכתבת עליו. מישהו יכול לתת לי שמות של ספרים שכתב- ספרים שאהבתם?

מיכל@בר

New member
שיר מדהים, ניצן. ואולי לא סתם,

מהרהרת לי, לא מצאת בספר את הבית הנוסף שאחת מהצד כתבה לך... דווקא על האחות הנוספת... וכבר אצה רצה לחפש את הספר של משה טבנקין, והלוואי ואמצא.

למעלה