שיר מוקדש ל``אבא`` שלי

ronenw22

New member
שיר מוקדש ל``אבא`` שלי

אני ממש חייב לדעת מה אתם חושבים מוקדש לאבא שלי, עדיף לא להוסיף, כי זה רק יהיה יותר גרוע. לא, לא עשית את זה ביום אחד, זה משהו שנמשך ונמשך לעד. מאז שאני זוכר את עצמי אני ממך פגוע, זאת תחושה שאופפת אותי באופן קבוע. אני כבר מזמן הפסקתי לצפות, שאולי משהו ישתנה ולא ייכאב עוד, אבל שום דבר לא עוזר ולא יעזור: להיות אדם טוב אתה כבר לא תחזור. אתה, כפי ששם התואר שלך מרמז, אמור לתמוך ולתת ולא לדפוק ברז, אתה אמור לחייך ולרצות ולא לתקוף לכעוס ולצעוק. אתה, שלו כל כך רציתי וחיכיתי, נתתי לך 1000 צ`אנסים ובכיתי, וכל פעם את אופיי שיניתי - בשבילך, רק בשביל שתתגאה - תראה לי את שביעות רצונך. אבל מבחינתך אני באופן קבוע לא בסדר, ולא משנה גם אם אני אצליח או אכתוב איזה ספר, עדיין אני אהיה נחות בעיניך ובזוי, וכל זה משום שאני בך קצת תלוי... אז אני מנסה להתגונן, ואני מנסה שלא להתלונן, אני רוצה רק לראות אותך אליי מחייך, עם קצת יחס אוהד וחיבוק תומך. לא חושב שאני ביקשתי יותר מדי, לא ביקשתי שתביא את הירח מהשמים לתוך חיי, בסך הכל רציתי אבא שעומד מאחוריי, שייתן לי חיזוקים עד בלי די. ועכשיו הבנתי שזה לא יקרה לעולמים, ובגלל זה אני חש עצב כאב ועצבים, כנראה שבן טוב כמוני לא מגיע לך, אבל מה שבטוח שלי לא מגיע אבא נבזה שכמוך. רונן

אוי רונן... 8-(

כל כך כאב לי לקרוא את מה שכתבת נקרע לי הלב, בחיי. אני רוצה להאמין שאבא שלך אוהב אותך ורק מתוך אותה אהבה הוא מעיר ..ומבקר..ואולי קצת תוקף ולא בגלל איזו שהיא שנאה או רצון להכאיב.. ואם זה לא כך.. אז תהיה חזק, חומד תהיה חזק בשביל עצמך.. גם בלי העזרה והתמיכה שלו. וזה בסדר לחוש כאב או עצב..אפילו אכזבה אבל לא עצבים.. אל תתן לזה להשפיע עליך ככה אל תהרוס את עצמך בגללו.. איך אמרת : ``אני בן טוב``.. אתה טוב ותאמין בזה.. אתה יודע..יש אנשים שלא יודעים לתמוך..לחזק..לתת כתף גם כשמדובר בילדים שלהם עצמם ובשרם. זה עצוב אבל אלה החיים עכשיו אתה בוגר ואחראי לחיים שלך נכון שזה קשה בלי אותו ``בסיס`` שכל כך חסר לך אבל תתגבר.. תהיה חזק.. אוףףףףף אני כל כך נסערת שלא ממש יודעת מה אני כותבת.. הייתי רוצה לעזור... בכלל הייתי רוצה לפתור את כל הבעיות שיש בעולם אבל אני מניחה שאני לא ממש יכולה..(בלשון המעטה) אולי אפשר לשלוח לך חיבוק /תמיכה וירטואלית ???? אם כן אז קח את שלי מכל הלב. רקדנית (ולב שנצבט עד כאב)

נקיטה...

New member
רונן...

יודע... אני המון זמן כבר פה, בעולם הווירטואלי, צאט... פורום... קוראת הרבה... מגיבה. אבל זו הפעם הראשונה שהרגשתי כך... כזה משהוא מבפנים עמוק... מין הרגשה כזו שיש הרבה כל כך הרבה מה לאמר... ונדמה כל כך מעט. יודע רונן... אתה אוהב אותו... את אבא שלך. אני מרגישה את הכאב שלך מכל מילה ומילה שכתבת שיתפת אותנו ככה עמוק בפנים , במחשבות שלך, ברגשות הסוערים... יודע רונן... הורים לא מקבלים ספר ``הוראות``... איך לנהוג עם ילדהם. גם הורים טועים... כן גם ההורים ה``גדולים``. רונן... אולי תדפיס את מה שכתבת פה... ותן לו לראות. תן לו לראות את מה שאתה מרגיש. אולי הוא בכלל לא יודע שהוא טועה... אולי הוא בכלל לא יודע כמה הוא חשוב לך... אולי הוא בכלל לא יודע עד כמה אתה אוהב אותו... חשבת על זה רונן? יודע... אני איבדתי את שני הוריי... ודברים רבים כל כך נשארו פתוחים, דברים שלא הספקנו להגיד. תגיד לו רונן... תגיד לו שיחבק, שיאהב, תגיד לו שאתה אוהב. תגיד לו. תודה ששיתפת אותנו... תודה. נקיטה (שהולכת לעשות בדק בית רציני... חייבת להיות האמא הכי טובה בעולם... חייבת ועוד כמה שנים הנסיך שלי יהיה פה ויספר כמה אמא שלו... נפלאה...)

רונן.....כמוך כמוני לצערי יש עוד...

רונן, כמה היה לי קשה לקרוא. כמה צמרמורת עברה בגופי, אגלה לך סוד קטן, אפילו דמעות חנקו את גרוני, ניזכרתי (אפשר לחשוב ששחכתי) בילדותי, חמוד, לי לא היה את החיבוק של אבא, לא היה לי את המילה הטובה ולא את הנשיקה, היה רק מכות, וחינוך לקוי לדעתי זה לקוי כי ככה לא מחנחים!!!!! רונן... מי כמוני מרגישה את מה שאתה מרגיש..... תמיד אמרתי אבא אני מאחלת לך רע כי אתה רע איתנו.... אבל היום הוא בשמיים... אפשר להבין אותו הוא היה ניצול שואה... אני מבינה אותו היום, אבל אז לא הבנתי הייתי ילדה... היום זה כבר מאוחר להבין הוא איננו... רונן.... כנראה שלא מגיעה להם ילדים כמונו!!! תמיד את המילים לא יוצלח שכמוך!! את אפס!!! אז זה קשה לשכוח מתוק.... יש כמונו עוד לצערי בעולם... ילדים של אבא מכה....או אמא מכה.... רונן חמוד, ליבי איתך, מה אני יכולה להגיד לך? היינו ילדים בדיוק כמוך חשבנו שזה דרכו של עולם.. רונן... היום הוא לא כאן ואני מתגעגעת.... אני רוצה אותו למרות המכות. כי זה אבא...אבא שלי.. חמוד אין לנו הסבר למה זה קרה לנו... אתה ואני ואחיי ואחיותיי צריכים להמשיך עם הכאב.. חמוד אין לי מה להגיד לך כדי שתהיה חזק... אנחנו כבר גדולים ואין מה לעשות... להחזיר את הגלגל אחורה???? הלוואי שיכולנו.... לתקן את ההורים שלנו? הלוואי שיכולנו.... הורים לא בוחרים,לפעמים חבל כי הייתי רוצה להחליף לפחות אותו.. רונן חמוד תהיה חזק... כמוך כמוני עם לב כאוב ילדה של אבא מכה.... תשמור על עצמך מתוק... שלא יהיה לך כל רע.... ממני אלייך תחזיק מעמד.... רונן.... כל טוב לך. רק שמחה ממני אלייך איש... שיהיה לך טוב ורק טוב!!! מה שלא קיבלנו מאבא אנחנו חייבים לתת לילדים שלנו. ליבי איתך חמוד.... ממני אלייך...שלך טלי מהקריות...

t@gel

New member
אויי

כל כך עצוב הורים צריכים לאהוב ולחבק לגונן...להיות שם... כואב לקרוא את זה הלוואי והיה משהו לומר על כך.. שום מילה לא תכפר.... :-( הייה חזק... בידידות, תגל

עופריקו

New member
עצוב מאוד......

רונן אני בדיעה של נקיטה ....צריך להראות לאביך את הדבר הזה , אני בטוח שהוא אוהב אותך ,כאבא אני לא יכול לדמיין אב שאינו אוהב את בניו, אולי הוא לא מרגיש את מה שהוא מעולל לך, הרבה דברים בחיים שלנו נפתרים בשיחה , מאחל לך הרבה שנים מאושרות ושנים של אב ובנו, עופר

lmerav

New member
רונני ,

רונן, ממכתבך אני בונה דמות של ילד מאוד חכם, אינטילגנט ונבון. אני מכירה המון במצבך, ולכן אני גם תומכת בהצעה של ניקיטה ועופריקו , ולדעתי שווה לך לנסות. ואין לך מה להפסיד. ההפך אולי הוא באמת ישים לב. הפחד שלי בתור הורה הוא שאני לא אהיה אם טובה, אבל אשמח לקבל הערות מהבן שלי על כל דבר. אולי באמת אביך לא שם לב לחינוך שנתן לך ... אני שולחת לך חיבוקים מתוקים, מתפללת בשבילך ומחזיקה לך אצבעות, ואל תשכח אנו תמיד פה בשביל להקשיב לך... מירב

דספרדו

New member
היי רונן

לא נעים בכלל לשמוע אבל אני בניגוד לאחרים לא חושב שאתה צריך להראות לאבא שלך את המכתב/שיר הזה אלא אחרי שאתה מבין מה בעצם מפריע לך ואתה נשמע לי כבר די בוגר פשוט תזמין את אבא לקפה מחוץ הבית במקום נעים ליד הים או משהו ואז ברגע של נינוחות תשאל אותו ותגיד לו שזה כואב ומכאיב.. ולא לבוא בטענות אלא לדבר חבוב תשאל על הציפיות שלו תספר על הציפיות שלך.. מקווה בשבילך שיהיה רק טוב.. והלוואי ותכתוב לנו שהסתדר...

רונן...

לקרוא את הדברים האלה זה כל כך כואב.... לדעת שאנחנו ההורים יכולים כל כך להכאיב לילדינו נשמע לי עצוב מאוד. לפעמים אנחנו ההורים איננו רואים מה אנחנו גורמים לילדינו.... החבל בין חיזוק הבטחון העצמי של הילד, (כל הכבוד בני.... אבל היית יכול להשיג יותר אם היית עושה כך וכך....), לבין רמיסת הבטחון העצמי של ילד (אני מאוכזב... אתה יכול יותר...) הוא הרבה פעמים דק מאוד.... ועלינו ההורים לתת את מלא תשומת הלב שלנו לאיך אנחנו אומרים את הדברים..... שחלילה לא נגרום לילדינו את אותה ההרגשה שאביך גרם לך..... רונן לתת עצות זה הדבר הכי קל לעשות.... לייסם אותם זה כבר הדבר הכי קשה לעשות.... לכן עצות אני לא אתן כאן.... כי בטוחני שהינך יודע מה כדאי לעשות.... אבל.... בהחלט אני מודה לך מכל הלב על נקודת מחשבה שעוררת בי.... ועל כך שעלי לתת את הדעת בכל פעם שברצוני להעיר לבני על דבר זה או אחר... רונן, תהיה חזק אל תתפורר, אף אחד לא שווה שתוריד לעצמך את הבטחון העצמי שלך, או שתשתנה למענו.... אפילו לא אבא!!!!!!!! ליהי

ronenw22

New member
לכולם!!!

תודה על החיבוקים, העצות והנחמדות, אני לא מתכוון לדבר איתו על זה, כי אני ניסיתי את זה מספיק פעמים בשביל לדעת שזה לא ילך, גם כתבתי לו פעם איזה מכתב וזה עזר לחודש ולא יותר. היום המצב הוא שאישתו מתעלמת ממני, ואני והוא מדברים פעם בשבוע, על הא ודה... אין לי מה להוסיף שלכם, רונן ושוב תודה על הכל

ליבי איתך.

אולי דבר אחד טוב אתה יכול ללמוד מזה לילדים שלך שיהיו - אתה לא תהיה כזה. תלמד מהטעויות שנעשו כדי לא להמשיך אותן הלאה. מאחלת לך הצלחה ואושר בכל מה שתבחר לעשות בחיים. רקדנית של רוח..

למעלה