שיר על חומר ורוח

החומריות מענגת. אפשר להתפתל בה בלי סוף עוד ועוד פנימה כבעבודת חימר מלכלכת, להרשות לעצמנו לשקוע בה ולהיות מרושעים עד עליבות. אף אחד לא יעצור בעדנו, ונוכיח לעצמנו בהנאה סדיסטית כמה אנחנו מגעילים.

הרוחניות יפה כמנגינה ששואפת לחוכמה ירוקה, שקופצים אליה בצניעות אצילית ילדותית תמימה ותוהה של אבא אגדה עף בשמיים, שמסתפקת בלתפוס את קצה חליטת החוצפה של שאיפה ליופי. היא סוחפת אותך אל השחקים המאירים והאינסופיים שכולם מופשטים, שהופכים אותנו לנערים צעירים מוכשרים עם ראשים שמפזרים הילות צהובות וממציאים המצאות גאוניות. האדם רוחני בלי סוף, נזר הבריאה עם הנשמה שמתפתחת לכל מיני רעיונות יפים. הוא רוצה חוכמה. רבות המחשבות בליבו, ראשו חפוף ויפה כפסל יווני, וחוכמתו זוהרת ממנו ככתר אור ועולה טהורה אל האלוהים.

דורי 1981

Active member
חומר ורוח הם שני המימדים של כל האנשים והתרבויות, בין אם יהיו מודעים לכך או לא. אתה צריך לחיות בעולם אמיתי ולהתמודד מול אתגרים. לצד זאת, לא מזיק פה ושם לברוח לאסקפיזם באמצעות קריאה, כתיבה, צפייה בסרטים או בתכניות, מוזיקה וכל תרבות העשרתית אחרת. גם משחק כדורסל או כדורגל זאת תרבות.

החומר חיוני לחיים ולקיום וגם ההנאה החומרית חשובה במידה מסוימת, אבל בני האדם יודעים שהרוח הרבה יותר חשובה ולא מספיק חומר. חשוב להיות אדם מעניין ורוחני, שיש מה לדבר אתו ואפשר לאהוב את אישיותו המעניינת והמורכבת.

דורי 1981

Active member
החומר חיוני לחיים ולקיום וגם ההנאה החומרית חשובה במידה מסוימת, אבל בני האדם יודעים שהרוח הרבה יותר חשובה ולא מספיק חומר. חשוב להיות אדם מעניין ורוחני, שיש מה לדבר אתו ואפשר לאהוב את אישיותו המעניינת והמורכבת.
בעיקרון צודק, הבעיה היא שרוב האנשים לא ממש מעריכים "אישיות מעניינת ומורכבת", כולל חברים שלי. ולמה? כי הם בעצמם לא כאלה. אבא שלי טוען, ע"ס סיפורים, שבני הדור שלו היו יותר סקרנים לידע ובתקופה שבה המקור היה זיכרון ואנציקלופדיה בריטניקה. אז אי אפשר היה לחפש הכל בגוגל.

נכון, רוב האנשים פשוטים וחומרניים. עם זה כל האנשים שמקיפים אותי בחברה שלי רוחניים ומעניינים. האינטרנט כלי נהדר, שמאפשר להתחבר לכל העולם וכמעט לכל הידע האנושי. הטכנולוגיה מדהימה.

דורי 1981

Active member
נכון, רוב האנשים פשוטים וחומרניים. עם זה כל האנשים שמקיפים אותי בחברה שלי רוחניים ומעניינים. האינטרנט כלי נהדר, שמאפשר להתחבר לכל העולם וכמעט לכל הידע האנושי. הטכנולוגיה מדהימה.
החבר הכי טוב שלי יעדיף ארוחה בארומה או מקדונלדס ע"פ ארוחה יפנית, איטלקית או ספרדית. כנ"ל סרט פעולה על דרמה קומית בנושא בישול או אפילו מותחן. ספרים הוא כבר מזמן לא קורא, אז זאת לא חוכמה. מצד שני, הוא כן הלך איתי פעמיים לתיאטרון בעבר הרחוק וביוזמתו האישית.

כל אחד והעדפותיו. יש אצלנו חברה חביבה שעובדת בארומה. מקדונלדס זה כיף ונחמד, אבל לא רציני. סרט פעולה וגם דרמה יכולים להיות מאוד טובים אם עושים אותם היטב, למשל הסרט המעולה "כלבי אשמורת" והדרמה האמריקאית האהובה עליי "תמונות קצרות" של אלטמן. חלק מהשחקנים בארץ טובים אבל התיאטרונים לא כל כך. חשוב לקרוא, הלוואי והיה לי ריכוז לקרוא יותר. אני בעיקר כותב הרבה, ואני מנצל את השבתות לעיון קל בספרים שונים.

הרעיון בסיפור שלי הוא שמה שקורה לפסיכולוג בחייו האישיים, משפיע על המטופלים. הוא עובר תהפוכות כי יש לו בעיית אישיות, מתדרדר לפשע בסתר ואחר כך חוזר בתשובה, וזה מעביר את הזוג המטופל אצלו מרע מאוד לטוב מאוד. פעם כתבתי סיפור על איש טוב, איש רע, איש חכם ואיש טיפש שיוצאים ביחד לגלות את משמעות האהבה בעולם.

נערך לאחרונה ב:
האם ידוע לך איך אפשר להשיג את הסרט המלא של אורי זוהר "חור בלבנה"? מאד הייתי רוצה לצפות בו. אני ממליץ לך מאוד גם לצפות בסרט "תמונות קצרות" של רוברט אלטמן, זה סרט מופת.

למדנו על הסרט ונשמע לי מעניין מאוד. לא הצלחתי להשיג בגוגל את הסרט המלא, ואין לי טלוויזיה כבר שנים. זה סרט שלא הצליח ואולי גנזו אותו. אולי המורה הפרטי יצליח להשיג לי את הסרט.

למעלה