שיר עצוב בהופעה חיה במדבר בשנות השמונים

plutol

New member
שיר עצוב בהופעה חיה במדבר בשנות השמונים

שלום רב, למיטב זכרוני, היה זה בסוף שנות השמונים עת שמעתי ברדיו הופעה חיה של דיויד ברוזה במדבר יהודה. דיויד ביצע שיר אחד שריגש אותי עד דמעות באופן ביצועו. לצערי, איני זוכר את שמו, אך נושאו היה אחות רחמנייה המטפלת בפצוע. אודה לכם מקרב לב אם תגלו לי את שם השיר וכן כיצד אוכל להשיגו בביצועו המסויים באותה הופעה חיה גלעד

handlessman

New member
בעצם אולי לא...

כי אמרת שזה היה בשנות השמונים ונשיקה גנובה יצא ב-91... אבל אם זה היה שנות השמונים המאוחרות, אז יכול להיות שזאת הייתה הופעת בכורה של השיר הזה... ואם יש אפילו יותר מזל - הגירסה שבדיסק שהיא גירסה חיה (לא יצא לי לשמוע גירסת אולפן של השיר הזה, לא נראה לי שיש), אז אולי היא מאותה הופעה ששמעת... לך תדע

glitter8

New member
בעצם כן.

השיר אמנם הוקלט ב'91 אך נכתב שנים לפני כן. אני די משוכנעת שמדובר בשיר "אל תתנו להם רובים" שמופיע בדיסק "נשיקה גנובה" (וגם בהופעה חיה שהוקלטה מהרדיו באותה שנה.) כל הכבוד , עמרי, תמשיך כך, אני אשקול להוריש לך את הניק האדום שלי

glitter8

New member
הערב- דיויד הופיע בצוותא

עוד באירוע: נמרוד לב יקדיש את השיר "הפכתי שבוי" לחיילים החטופים; עמיר לב יבצע את השיר "YMCA", המשחזר מסע לצפון לפני פרוץ המלחמה; הרקדנים יערה קאנץ ורננה, יוסי ושירה רז יבצעו קטע מתוך המופע "קראו לנו ללכת"; חברי להקת "רוקפור" יבצעו את השיר "עפר"; דויד ברוזה ישיר את "הילדה הכי יפה בכפר"; מופיע בדיסק "לקט ראשון"

glitter8

New member
מדבריו של דיויד אתמול ב"צוותא"

פה יש רגש דיוויד ברוזה הוא אמן שכל במה מרכזית תשמח להכיל. אולם בערב הזה הוא לא שר בכיכר אלא בצוותא, בלי מיקרופון. "כאן יותר נוח להתייחד. זה לא לילה להופעות זה לילה להיות עם חברים ולשקוע בעצב וכאן הטקס פחות פופוליסטי, פחות בומבסטי. מפה יוצאת תרבות, פה יש אמנות, פה יש רגש

glitter8

New member
ועוד משהו מדהים שקשור בשיר

שבוע ימים בלבד אחרי שעלתה פה השאלה הזו- נתקלתי בשיר הזה בספרו החדש של יהונתן גפן "רומן אמריקאי" בדרך כלל הוא מזכיר את דיויד ברוזה בספריו , אלא שהפעם הוא לא נקב בשמו ישירות, אלא בצורה עקיפה...רק למביני דבר.. "חודש מאי היה יפה מכל המאיים...." שירו של נתן אלתרמן. (תרגום מפן, אם אינני טועה)

למעלה