שיר קצר ואהוב על ארצנו היפה

.המוסד

New member
שיר קצר ואהוב על ארצנו היפה

והנהדרת, ממולץ לכל, אך מומלץ במיוחד לטיפשים שטוענים ש"יו"ש זה פלשתין" לילה צח. אילנות מניעים את נופם בלחישה אורירית. ממרום כוכבי ליל ערביים נוצצים עלי ארץ ערבית. נוצצים כוכבי ליל במצמוץ וזורעים את אורם הרעוד על העיר השוקטת אל קודס שחנה בה המלך דאוד. ומשם הם צופים ורואים את העיר אל חליל ממרחק. עיר קברו של האב אברהים, אברהים שהוליד את אסחק. ומשם קו אורם השנון אץ לצבע בזהב אורו את מימי הנהר אל ארדן שיעקוב במקלו עברו. לילה צח. ברמיזה אורירית נוצצים כוכבי ליל כחק על הריה של ארץ ערבית אשר מוסה ראה מרחוק. נ.אלתרמן

עוד שיר קצר ואהוב על ארצנו היפה

לכל הטיפשים שחושבים "סיני זה מיצרים" בהיאחזות הנח"ל בסיני המון דברים יפים ראו עיניי כמו למשל חיילת יחפה וצמתה מוטלת על כתפה ובחצר היו החיילים צולים דגים גדולים על גחלים המון דברים יפים ראו עיניי בהיאחזות הנח"ל בסיני שם כל השרות והדליות והרינות פסעו לאט בתוך שדירת קזוארינות עם כל האור וכל הפנאי אשר ראיתי בעיניי אשר ראיתי בעיניי בהיאחזות הנח"ל בסיני אני ממש שיפשפתי את עיניי כשראיתי מעשה כשפים ספרי שירה קטנים על מדפים שירי רחל וכוכבים בחוץ כמו לפני שנות אלף בקיבוץ אני ממש שיפשפתי את עיניי בהיאחזות הנח"ל בסיני כשכל השרות והדליות והרינות פסעו לאט בתוך שדרת קזוארינות עם כל האור - וכל הפנאי אשר ראיתי בעיניי אשר ראיתי בעיניי בהיאחזות הנח"ל בסיני אני לא האמנתי לעיניי כשפתאום פגשתי בפינה את ארץ ישראל הישנה את ארץ ישראל האבודה והיפהפיה והנשכחת והיא כמו הושיטה את ידה כדי לתת ולא כדי לקחת אני לא האמנתי לעיניי בהיאחזות הנח"ל בסיני איך כל השרות והדליות והרינות פסעו לאט בתוך שדרת קזוארינות עם כל האור - וכל הפנאי אשר ראיתי בעיניי אשר ראיתי בעיניי בהיאחזות הנח"ל בסיני המון דברים יפים ראו עיניי המון דברים יפים שבגללם רציתי לחבק שם את כולם ללחוש לפרצופים הנבוכים הו מי יתנני במדבר מלון אורחים עם כל השרות והדליות והרינות אפסע לאט בתוך שדרת קזוארינות עם כל האור - וכל הפנאי אשר ראיתי בעיניי במו עיניי במו עיניי צאו מזה, יש מקומות שהם פשוט לא ישראל, בניהם גם סיני וגם שטחי יש"ע.

אתה לא יכול...

להגיד שהמקומות הללו אינם שייכים לארץ ישראל כי הם שייכים לארץ ישראל וזו עובדה! למרות שאני לא אסכים איתך את יכול להגיד שהם אינם שייכים למדינת ישראל. שבת שלום....להבא תדייק...
מתה על הציורים האלה...

סיני- נכון. יש"ע- לא.

בסיני מעולם לא היה ישוב יהודי לפני 1967, כל ההיסטוריה. ביש"ע? האם כבודו פתח פעם ספר תנ"ך? כנראה שלא. מומלץ. יש שם קטעים מענינים.

אביסון

New member
זאת בדיוק הטעות

מה הקשר לספר התנ"ך? האם האבות הרוחניים של תנועת בית"ר וכדומה שדיברו על שתי גדות לירדן היו דתיים והשתיתו את תורתם על התנ"ך? מה זה משנה "אחרי 67´", "לפני 67"- העובדה היא שסיני נכבשה ע"י ישראל - וזהו!!! היא פשוט היתה צריכה להשאר בידה עד היום, בלי קשר למה אמרו וחשבו מנהיגים שונים של עמינו באלפי השנים האחרונות וכיצד ראו הם את "הארץ המובטחת". תאמין לי שזה ממש לא מעניין אף ערבי, ואפילו לא אירופאי או אמריקאי אם חלק זה או אחר נחשב או לא "חלק מא"י" אם לאו. כמו שאבא שלי שעדיין הוזה על עבר הירדן המזרחי לא יזכה לקבל אותה למרות שלימדו וחינכו אותו שזה חלק בלתי נפרד מא"י השלמה, כך היינו חייבים לשמור על סיני, פשוט מאחר שאף מדינה נורמלית בעולם לא ויתרה על שטח שהיא כבשה, אחת כמה על כמה כשמדובר על מלחמת מגן, ואחת כמה על כמה שאין שם שום אוכלוסייה שיכולה להטען כ"כבושה".

אביסון

New member
ועוד משהו קטן....

תגיד, כששמאלני אומר לך:"אתם ויתרתם על סיני, למה שלא תוותרו על יש"ע והגולן", ואתה עונה כמובן את התשובה המסורתית - "אל תשווה,סיני לא היה לעולם חלק מא"י, לא היה שם ישוב יהודי עד 67´ ובלה בלה ובלה" ועוד מיני "טיעונים ביטחוניים" "טיעוני חשיבות המים" ועוד ועוד - נכון שזה נשמע טיפשי? אז מה שלא היה שם אף ישוב יהודי? תמיד יש פעם ראשונה והפעם הזאת היתה ב-67´, כמו שגם בחברון היתה פעם ראשונה, רק פשוט כרונולוגית לפני כן. היות שתמיד הרגשתי עצמי אידיוט להסביר את זה, מה עוד שאני עצמי לא מאמין בזה, אני פשוט אומר לכל מי שטוען בפני שצריך לוותר ביש"ע ובגולן כמו בסיני -שפשוט לא היה צריך לוותר על סיני, וכי זו היתה טעות, ולאט לאט זה אגב מתחוור ליותר ויותר אנשים.ואגב, ממצרים עוד תפתח הרעה, ולא רחוק היום הזה. מכבי ת"א 1 - צפרירים חולון 1.

טוב, אז אני מבין שהיינו צריכים

להישאר בלבנון? כל הקריטריונים שציינת לגבי סיני קימים גם בלבנון. לשיטתך היינו צריכים לספח את לבנון עד בירות (בהנחה שהיו כמה משוגעים שהיו מוכנים להקים שם התנחלויות, ואני מבטיח לך שהיו. כמה מהם שירתו איתי וכשהיינו בלבנון טענו לזכותנו על המקום הזה). הטיעון שלי לא טיפשי בכלל. להפך: אני קונסיסטנטי ואתה לא. לי יש קריטריונים ברורים לגבי איזה שטחים צריך להחזיק ואיזה לא. לך אין: לשיטתך צריך להחזיק בכל שטח שישראל כובשת במלחמת מגן. גם אם זה היה עולה בעוד מלחמה עם 5000 הרוגים. דרך אגב: האם סיני היה חלק ממפת האצ"ל ומפת תנועת החרות? אם לא (והוא לא היה) למה??? השאלה אם ממצרים תיפתח הרעה או לא כבר לא כ"כ רלבאנטית. אחרי 25 שנה שבהן היו 4 מלחמות, היו לנו עכשיו 25 שנות שקט. זה שווה חיים של כמה אלפי אנשים (בניגוד גמור ליש"ע, ששם הויתורים הביאו רק לעוד דם וקברים, ולכן אני מתנגד להם). ואם תיפתח הרעה- אז מה? במה העובדה שאנו לא יושבים בסיני תימנע מאיתנו להגן על עצמנו כהלכה? הרי דווקא שישבנו בתעלה חטפנו קשות. בעית קטיושות לעבר ישובים ישראלים אין, אז מה הבעיה בעצם? ועוד משהו: האם אתה מוכן לתרום עוד 30 ימי מילואים כל שנה כדי לאכלס מוצב בתעלת סואץ? אם כן, אני מצפה לראותך כבר בשבוע הבא במדים במסגרת התנדבותית ביש"ע. אם לא אראה אותך, סימן שאינך מוכן לתת זאת גם בסיני, ואז: מי יחזיק את הקו? הבנתי...אתה סומך על פרייארים כמוני.

קימי

New member
סיני לא הופיע במפת האצ"ל

משום, שלא היה חלק מא"י שנכבשה ע"י השבטים, בכניסה לארץ, לדעתי גם משום שלא היה בתחום שהבטיחו הבריטים ליהודים בהסכמים והצהרות אחרי מלחמת העולם הראשונה.

למעלה