שיר שכתבתי באספרנטו

מור ד

New member
שיר שכתבתי באספרנטו

(סליחה על שגיאות פה ושם אני רק מתחיל- שיעור שלוש, חוץ מזה זה שיר שיכול להיות טוב באיירווזיון-) vi estas mi peti amo- vi, vi tego, du, tei samojno, jaro mi no trovi amo mia mateno esats griza mia gego estas nigra mia nokto estas malvarma, mi ateni vi vi esata mia blanka birdo vi esata mia varma akvo vi esata mia bela knobino vi aeste no mia amikino mi no estas via amo amo no bona mi amo havi nigra mia roj havi griza mia paperu havi vardo mia lavi havi nigra havi malbona havi malarma vi esata mia instruisto vi esata mia kapti mia malamiko vi esata mia mia roj floro vi no amin mi כנראה יש שגיאות אבל אני מקווה להשתפר בהמשך

אתה גדול!!!

מור יש מלא מלא שגיאות, אבל... אחרי שיעור שלישי!!!!! אני חייב לשאול מאיפה אתה לומד? שלך ירוק עולה. חוץ מזה אני רוצה להפנות את כל מי ששאל כמה זמן לוקח ללמוד אספרנטו לשיר שלך. למרות שאני חייב לציין, שאתה כנראה מאוד מוכשר, ולאדם ממוצע עשוי לקחת קצת יותר זמן. ירוק עולהההההההההה!!!!!

תיקונים לבית הראשון של השיר

Mi petas amon de vi Tagoj- du, tri- semajno-jaro Mi ne trovas amon תרגום: אני מחפש/ת אהבה ימים- שניים, שלושה- שבוע, שנה. אני לא מוצא/ת אהבה. (אני מקווה שלמובן כזה התכוונת...)

Allon 8vD

New member
התחלה טובה! ../images/Emo160.gif

עצם הכתיבה ועצם הפרסום בפורום, ז"א. אתה נשמע עדיין כמו עולה חדש, חם מהמטוס, וחלק מהמשפטים בלתי מובנים לי לגמרי (הרוב כן). אני אשמח לעזור, אם תכתוב בשפה חפשית את הרעיון מאחורי כל בית. אני מתעלם משגיאות כתיב שנראות כמו תוצאה של הקלדה מהירה, אבל אני חייב להגיד: מלת השלילה באספרנטו (לא, אל) היא ne תמיד, ולא no! אני סקרן לדעת במה אתה נעזר (מילון, קורס...).

interDist

New member
מגניב

אדם, אחרי שיעור שלישי לכתוב שיר כזה
אתה ממש תלמיד מצויין לאללה
לא כל כך הבנתי מה אתה רוצה להגיד בגלל השגיאות (הנושא המרכזי זה האהבה כמובן),אבל במהלך השיעורים הבאים תשפר את האספרנטו שלך, ואז תוכל להגיד את מה שעל ליבך באופן הרבה יותר מובן ומשובח. שים לב: פועל העזר באספרנטו זה esti ובזמן הווה - estas. חוץ מזה, ne forgesu la akuzativoNNN! בהצלחה
יישר כוח

מור ד

New member
התרגום למי שלא הבין

אגב, תודה לכולם על המחמאות.... אני מחפש אהבה- את, יום, יומים, שלושה, שבוע שנה, הבוקר שלי אפור היום שלי שחור הלילה שלי קר מחכה לך. את היא הציפור הלבנה שלי, המים החמים שלי, הנערה היפה שלי, את לא החברה שלי, אני לא האהבה שלך. האהבה לא טובה תמיד, האהבה השחירה, האדום שלי נהיה אפור, הסגול שלי נהיה ירוק והחיים שלי נעשו קשים את המורה שלי, מגרשת האויבים שלי, הפרח האדום השלי...

Allon 8vD

New member
הגרסא שלי:

Mi serchas amon – vin Tagon, du, tri, semajnon, jaron
Mia mateno grizas Mia tago nigras Mia nokto frostas Al vi mi atendas
Vi estas mia blanka birdo Mia varma akvo Mia belulino Vi ne estas mia koramikino Mi ne estas via amo
Amo ne bonas chiam Amo nigrighis Mia rugho grizighis Mia purpuro verdighis Mia vivo malfacilighis
Vi estas mia instruantino Fortimiganta de miaj malamikoj Mia rugha floro אני מקווה שתמצא השראה או תועלת (או שגיאה?) בתרגום שלי מהעברית... ואם לא – ביזבזתי דקה מהחיים שלי, אבל נהניתי

שיר אשיר בשמש

Somere kaj vintre Amegas mi vin tre Pro vi mi felichas, Anime pli richas. Dum sole mi iras Al vi mi sopiras La kor´ al mi ardas Se vin mi rigardas Mi kisus vin dolche Kaj kaptus min sorche Felicho anima Profunde intima.

למעלה