שיר של אש וקרח

• פותח הנושא tukh
  • פורסם בתאריך

tukh

New member
שיר של אש וקרח

אנשים! לקחתי את הספר מהספריה אבל חברים שלי אומרים לי שההתחלה משעממת בטירוף. אז מתי זה נעשה מעניין? כדי להחזיק מעמד או פשוט לוותר?

Shadowmage

New member
שיר של אש ושל קרח

לדעתי כדאי לך להחזיק מעמד, אבל רק אם אתה אוהב סאגות גדולות שנפרשות על הרבה דמויות והרבה אזורים שונים. אני חייב לציין שהרבה מהמוטיבים חוזרים על עצמם מספרים אחרים, ישנים יותר (אם קראת הרבה אז כבר תבין), אבל זה לא נורא. בסך הכל לא רע.

CHOFA

New member
אם יש לך הרבה זמן להעביר

בס"ד וממש אין לך שום דבר אחר לעשות,אז תמשיכ/י. הספר הזה נחמד אבל הוא לא מותח,לא משאיר את מי שקורא אותו מרותק ורוצה לדעת מה יהיה בהמשך. אני לא אהבתי במיוחד.

אני לא מסכימה...

אז בסוף הוספת באמת את ה"אני", אבל בהתחלה כתבת כאילו כולם חושבים ככה... אז אני אומרת מדי פעם (סליחה על הדוגמא) "שר"ה? איכס...", בגלל שכבר יודעים מה אני חושבת על הספר הזה... אני מאוד אהבתי את הספרים האלה ("משחקי הכס" "עימות המלכים"), ואותי הם מאוד עניינו. חובבי פוליטיקה יחגגו עם הספר הזה... גם חובבי טלנובלות...
נעץ

byron

New member
מוחה בתוקף../images/Emo11.gif

שיר של אש וקרח מ ד ה י ם. ואני מעריץ של הסדרה הזו בדיוק התחלתי את חלק שלוש ואני מת לראות מה יקרה הלאה. רק הרמזים שמפוזרים בשני הספרים הראשונים מושכים אותי הלאה. העלילה שוטפת ולא נחה לרגע. כבבניית הדמויות מעולה אפילו יותר מרומח הדרקון. וכאן כל הצדדים של המלחמה מיוצגים כיאות בהחלט סדרה שמזמן לא נכתבה כמוה

ואני מוסיף: אין קטע משעמם אחד

בשלושת הספרים שיצאו. במיוחד אחרי הפרק הראשון של משחקי הכס.

elad2040

New member
אולי הבעיה (../images/Emo58.gif קל)

של הרבה חובבי פנטסיה היא שחסרה הדו מימדיות החביבה עליהם כל כך. לא ברור מי טוב ומי רע. מה שנראה פשוט בהתחלה אינו כזה ואנשים ניצבים בבחירות בין רע לנורא. ה"רעים" יכולים לעורר סימפטיה רבה, וה"טובים" יכולים לעשות דברים נוראים בשם עקרונות מטופשים.

המפ...

"משחקי הכס" מצליח להכניס משהו מיוחד מאוד לפנטסיה... הוא מצליח להכניס עוורות למצב ברור, בעל הוכחות ובעל דחיפות, במיוחד בתירוץ עלוב של קרב, שנראה כאילו הם מתאמצים להישאר בו כדי לא לראות את האויב המפחיד שהם בעצם צריכים להילחם בו. נאמר בספר "יצאו מהחומה 200 אנשים רכובים, שהאנשים על החומות מעולם לא ראו צבא בגודל שליש מהחומה יוצא." וזה נותן רמז ברור לגודל החומה, במיוחד כאשר בעבר היו יותר מעשרת אלפים. התעלמות בתי האצולה מהאויב. לדעתי (מקווה שיש יסוד כלשהו לדעה שלי), האצולה נבנתה מאנשים שידעו מה לעשות, ושתמיד שאלו אותם. אז היכולת של לענות על שאלות נשארה, אבל איפה הידיעה מה לעשות?
נעץ

והוספה קלה...

הדמות שהיא הכי מוזרה שם, זה טיריון לאניסטר. בווינטרפל הוא נחמד והכל, אבל במעלה מלך הוא מתכנן איך להרוג אותם.
נעץ

הלדין

New member
בכן, הוא היה בוינטרפל

לעולם תהיה מנומס למארחים שלך אפילו אם היית רוצה מאד להרוג אותם. חוץ מזה, במעלה מלך, בית לאניסטר כבר נמצא במלחמה עם בית סטארק, ובינינו, הוא היה משאיר את בני סטארק בחיים, הוא רוצה את ליסה ובנה. האצולה בווסטרוז עסוקה במלחמת אזרחים. אין להם זמן להתעסק בבעיה בצפון. הם יתחילו להתמודד איתה רק אחרי שתסתיים מלחמת האזרחים אבל אז זה יהיה מאוחר מדי כנראה.

יכולת כתיבת ההתעלמות של מרטין נהדרת

במיוחד כשהוא לא רוצה בכך. טיריון מסכים עם מורמונט שיש משהו "קר" באוויר, ולא מסכים לפגוש מישהו מהחומה. כמובן שאני צריכה לקרוא שוב את הספרים, אבל הפעם יש לי השקפת ראיה פסיכולוגית יותר.
נעץ

elad2040

New member
לא זכור

לי שהוא שעמם אותי לרגע. בכל אופן אני עכשיו באמצע "a storm of sword" שהוא הספר השלישי. סדרת הפנטסיה הטובה ביותר שנכתבת היום.

למעלה