שיר של הגשש החיוור

עגנון

New member
שיר של הגשש החיוור

לגשש יש שיר שאם אנני טועה שמו "על נהרות בבל", ועוסק ביורדים, האם מישהו יודע את המילים? אני זוכר את המילים האלו: נספר לכם על אורי שהיה בחור נחמד הוא למד בכדורי...

trilliane

Well-known member
מנהל
המילים והלחן של נעמי שמר

מופיעות בספר השני שלה. יש לי אותו, אבל בחיפה... כשאני אחזור לחיפה (מתישהו) אני אקליד לך אותן בהזדמנות. (אם למישהו יש אותן מוקלדות או יכול לסרוק את הדף הרלוונטי, אני מאד אשמח אם תחסכו לי את העבודה...) עינת

danistar

New member
מופיע בדיסק מספר 16

באוסף שלהם . הדיסק מכיל שירי נעמי שמר שהגששים מבצעים

trilliane

Well-known member
מנהל
אכן. דיסק מומלץ בחום!

אחד משני הדיסקים של הגשש שיש לי...
לא היכרתי את השיר לפני שרכשתי את הדיסק, והכי אהבתי בו זה את הציטוט של נעמי מהשיר הלועזי של "על נהרות בבל" (או איך שלא קוראים לו). באחת הפעמים ששמעתי את השיר, זיהיתי בו פרזה מוכרת... ואז פתאום נפל לי האסימון - שמעתי כמה פעמים בגל"צ את ההקלטה שלהם של דון מקלין מבצע את השיר הזה (המקורי) בהופעה בארץ... בכל אופן - אהבתי את השילוב. נאה ביותר
עינת

גרי רשף

New member
שם ישבנו גם בכינו גם זמרנו בקנון../images/Emo22.gif

כך נאמר בשירם של הגששים, ואין כמו שירו של דון מקלין לקנון בשלושה קולות.. בהופעות של הדודאים והפרברים, לפני שבני אמדורסקי נפטר, הם נהגו לבצע את זה עם הקהל: כל אחד מהם היה אחראי על חלק מהאולם (בעצם, איך זה יכול להיות? הם היו ארבעה ובשיר יש שלושה קולות..), ואחר כך הם היו מתקוטטים בינהם היציע של מי שר יפה יותר. לא מצחיק, נכון?..אני יודע: יש טובים ממני בלספר איך היה בהופעות, וחלילה לי מלגזול את פרנסתם.

danistar

New member
כל האוסף מומלץ בחום ..

16 דיסקים של הגששים .. אך ..( ניצלתי את המבצע שהיה 3 ב 100 וקניתי את כל הסט ) . הבעיה היחידה לטעמי ... את הגששים חייבים לראות ויזואלית .. זה חצי עבודה .. למזלי אני מכיר הרבה מערכונים שלהם מצפיה כך שאני מדמיין לי את הויזואליות כל פעם שאני שומע .. בכל מקרה תתכוננו טוב למחר .. החידה הבאה .

עגנון

New member
תודה, ואני ממתין - ואשמח לש"י

האמינו שלי אני את העיניים שלי נותן בשביל הגשש, אני עושה אותם אתם רואים ראי, אבל אני רוצה המילים של השיר ( לא של ההיא שמתחילה בצ´ - בת שבע, אלא את "על נהרות בבל". בתודה ובציפיה,

danistar

New member
אגב בת שבע . שינויים בטקסט ../images/Emo66.gif

כל מי שמכיר ומוקיר את הגששים המופלאים יודע שעם הזמן הם נוהגים לשנות פה ושם את המילים ... השיר על "בת שבע" מהפלמח שנלקח משיח הטבחים ובו פסח ( פולי ) וינואר ( שייקה ) שרים את השיר עם "המילים הנפלאות" וכפי ינואר אומר עליו "איזה מילים" עוות עם הזמן ... במקור הסוף היה חד וחלק בלי צנזור ... : "בת שבע בת שבע עם כל הפלמח .. שרמוטה " .... כנראה שמשהו התרכך אצל ידידנו בגשש והם שינו את זה ל "בת שבע בת שבע עם כל הפלמח ... כל ערב " ... בכלל הנושא של השינויים הופך למעיין אובססיה עבורינו חובבי הגששש.. הנה אתגר חוץ חידתי לכם ידידי ... תנו עוד דוגמאות לשינויים דומים .. דני

עגנון

New member
בעניין שינויים בגשש

השינויים הבולטים ביותר הם במערכון "המשוגעים לדבר" שכתב אמן השפה העברית ניסים אלוני: במקור עסקו בשירים ש"החזרנו" כמו "או שארם א-שייך", ואז הובעה משאלה: -שרק לא יחזירו את השיר הזה, עם ההר, -"מעל פסגת הר הצופים..." - מה פתאום, מה יש לנו בית חרושת לירושלים, אבל אני מתכוון לשיא אחר - "כאן ביתי אל מול גולן" - מה איתך, זה שיר בטחוני ממדרגה ראשונה. - העם הזה אתה לא יכול לקחת ממנו רק שני דברים, שירים וטלוויזיה ציבעונית. כל זה הושמט במהדורות בתרא, ועוד כהנה וכהנה.

מוגג

New member
מה זה כמו היום שכל *טרנספר*

זה גנדי? מהטמה אינדירה ובכלל כל הקטע של מי ישחק את הטבחים בסרט הוא תוספת מאוחרת ומי ישחק אותי? גבי עמרני...

התמ-ים

New member
עם הזמן,

הם הורידו את "במקום שבן אדם יעשה משהו מועיל, משהו גברי, איזה קורס לאחיות או משהו כזה, הוא לומד כמו איזה חמור, שהרכב הנבחרת ההולנדית זה ...", מ "אופסייד סטורי"

למעלה