"שיר של חיילים שחוזרים אחרי הקרב.."

SNTQ

New member
"שיר של חיילים שחוזרים אחרי הקרב.."../images/Emo16.gif

"יזכור אלוהים את בניו ובנותיו אשר חרפו נפשם במאבק על המדינה - בדרך את חילי צבא-הגנה-לישראל אשר נפלו במלחמות ישראל. יזכור ישראל ויתברך בזרעו ויאבל על זיו העלומים וחמדת הגבורה וקדושת הרצון ומסירות הנפש אשר נספו במערכות הכבדות. יהיו גבורי הדרור והנצחון הנאמנים והאמיצים חתומים בלב ישראל לדור-דור."
~
~ נדליק נר כגלעד לכל אחד מהלוחמים והלוחמות שנפלו בארץ ישראל ומעבר לגבולותיה,למן התחלת המאבק הציוני בארץ דרך הקמת המדינה ועד עצם היום הזה. נדליק נר לזכר כל אחד ואחד בנפרד-ולזכר כולם כאחד. ונשלח תמיכה לאותן המשפחות השכולות שבהן אין רגע ללא דמעות השכול, אותן דמעות האהבה הפצועה,דמעות הגעגועים הכאובים והיגון. ~
~
"זהו שיר אחרי מלחמה הוא תמיד מזכיר לי תקווה היא מחכה, אהובה כבר חוזר זהו שיר שבא אחרי המלחמה שיר ישן נושן, שיר של חיילים שחוזרים אחרי הקרב."

ocean zd

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo104.gifערב יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ו

ונפגעי פעולות האיבה....
לזכרם.

MC sApiR

New member
../images/Emo16.gif

החול יזכור ביצוע: חוה אלברשטיין מילים: נתן יונתן לחן: נחצ'ה היימן החול יזכור את הגלים אבל לקצף אין זוכר זולת ההם אשר עברו עם רוח לילה מאחר מזכרונם הוא לעולם לא ימחה. הכל ישוב אל המצולות זולת הקצף הלבן. נרות הלילה דעכו. הידידות האהבה הנעורים שבאו פתע אל סופם הנעורים שבאו פתע אל סופם. כמוהו גם על חוף ליבם רטט אז משהו חיוור והם רשמו בתוך החול, כשהירח העובר האיר פתאום פנים זרות ושחוק רפה. הכל ישוב אל המצולות... היו שם קונכיות ריקות שנהמו קינה של ים ובית עלמין על הגבעות ושניים שחלפו דומם בין החצב והקברים והשיקמה. הכל ישוב אל המצולות...

The Bitter End

New member
../images/Emo16.gifיִזְכֹּר

[...] עוגנת הספינה לבטח, המסע הושלם נוצחו כל סכנות הדרך, כל אימי הים כשבנמל קהל יצהל, אני אצעד אבל על הסיפון עליו נפל אבי, רב החובל. אבוי ליבי ליבי ליבי הו כתם דם שותת באשר רב החובל שלי צונח קר ומת ליבי ליבי ליבי הו כתם דם שותת.

horse 1212

New member
../images/Emo16.gif

אם כבר שירים,אז אחד השירים העצובים ביותר בשבילי..(כמה דמעות נשפכות בעצרת לזכר לבין כל שנה כשאביב שר אותו
) : לבכות לך ביצוע: אביב גפן מילים ולחן: אביב גפן אני הולך לבכות לך תהיה חזק למעלה געגועי כמו דלתות שנפתחות בלילה לנצח אחי אזכור אותך תמיד וניפגש בסוף, אתה יודע ויש לי חברים אבל גם הם כבים אל מול אורך המשגע כשעצובים הולכים לים לכן הים מלוח וזה עצוב שלהחזיר ציוד אפשר לא געגוע לנצח אחי... וכמו הגלים אנחנו מתנפצים אל המזח אל החיים

../images/Emo165.gif../images/Emo16.gif לזכר הנופלים ולזכר נפגעי פעולות

האיבה
אלי, אלי מילים: חנה סנש אלי, אלי שלא יגמר לעולם החול והים, רשרוש של המים, ברק השמיים, תפילת האדם. החול והים, רשרוש של המים, ברק השמיים, תפילת האדם.
יהי זכר כולם ברוך

fliperit

New member
../images/Emo16.gif לזכרם../images/Emo16.gif

לזכרם של נופלים במלחמות ישראל ופעולות האיבה
בן יפה נולד מילים: אהוד מנור לחן: נורית הירש בן יפה נולד על כתף הכרמל ומברכים הגיעו מכל עבר. גשם טוב ירד כי נעתר האל והחיטה נבטה בשדות השבר. שמש חם זרח ורוח קר נשב הילד כבר לומד לקרוא בספר. עץ שקד פרח סיון, תמוז ואב והתינוק הרך היה לגבר. בוקר יום ראשון ליד התחנה, חיכתה איתו עד שתבוא רכבת. בשוכבה לישון לפני שנרדמה שורות כחולות היתה אליו כותבת. ציפורים עוזבות, בערב כבר קריר, יפה בליל שבת חיכתה בשער. סתיו ברחובות מחר היא בת עשרים, אך למה לא מלאו עשרים לנער? בן יפה נולד...

MAYA 4827

New member
ההחמצה/יאיר לפיד

הם לא יגיעו לקונצרט הגדול של האהבה למרות שהם למדו את כל המילים והצלילים מקסטות שחוקות שהתגלגלו שוב ושוב בטייפים עייפים. כשהאורות יידלקו, והלהקה תעלה לבמה הם לא יהיו שם להדליק נרות לבנים. הם לא יגידו "אני אוהב אותך" למרות ששוב ושוב תרגלו את המילים והטון, בחסיון הלילה, במקלחת הצבאית מול הראי המלוכלך מבזבזים את הרגעים שנשארו להם לישון. הם לא יסעו לטיול אל המדבר והרוח התקליט הבא של פוליקר עבורם לעולם לא יולחן, "מאה שנות בדידות" יישאר פתוח הם לא ידחו למועד ב' כבר שום מבחן. לובשים את מדי האבן עומדים תמיד בדום המחלקה תעבור לנוח היא לא הולכת לשום מקום כשהם מתים אנחנו זוכרים את מי שהם היו אבל הכאב האמיתי הוא בגלל מי שכבר לא יהיו, לא ייוולד להם אף פעם שום ילד ולא ילמד ללכת ובעיקר לא ליפול הם לא יודיעו שיגיעו ולא יודיעו שלא ואל תשאירו להם שום דבר לאכול. הם כבר לא ישקרו שהכל בסדר, הכסף מספיק, ולא צריך כלום. מכל הגדוד רק הם לא יחזירו ציוד ואל תדאגי אמא, הם לא ילכו לאיבוד... הם לא ילמדו. לא באוניברסיטה, לא בישיבה ולא בפקולטה של החיים למרות שכל-כך הרבה דברים עוד יש להם לדעת, בעיקר על עצמם... אנחנו זוכרים את מי שהם היו אבל הכאב האמיתי הוא בגלל מי שכבר לא יהיו.
לזכרם.

יזכור ../images/Emo16.gif

"שיר ישן נושן, שיר של חיילים שחוזרים אחרי הקרב שיר של אהובה, מחכה לך - מישהו שר את זה קודם זהו שיר אחרי מלחמה הוא תמיד מזכיר לי תקווה היא מחכה, אהובה כבר חוזר זהו שיר שבא אחרי המלחמה הוא כותב מכתב, היא עונה שלושה ככה זה הולך תמיד הוא שולח שיר, היא מוחה דמעה - מישהו שר את זה קודם זהו שיר אחרי מלחמה... כל הרחוב יוצא, וזורק פרחים כמה טוב שבא שלום. הנה הם חוזרים, שיהיו בריאים - מישהו שר את זה קודם זהו שיר אחרי מלחמה... שיר ישן נושן, שיר של חיילים שחוזרים אחרי הקרב."
אני יודעת שכבר כתבו את השיר הזה אבל אני ממש אוהבת אותו.

AnGi14

New member
יזכור ../images/Emo16.gif

"תשמור על העולם ילד יש דברים שאסור לראות תשמור על העולם ילד אם תראה תפסיק להיות גיבור של העולם ילד עם חיוך של מלאכים תשמור על העולם ילד כי אנחנו כבר לא מצליחים תשמור על העולם ילד אל תגזים במחשבות כי כמה שתדע יותר ילד אתה רק תבין פחות ובשעה מסוימת ניסגרות כל הדלתות וכל האהבה נגמרת רק אתה ממשיך לתהות תשמור על עולם ילד יש דברים שאסור לראות תשמור על העולם ילד אם תראה תפסיק להיות גיבור של העולם ילד עם חיוך של מלאכים תשמור על העולם ילד כי אנחנו כבר לא מצליחים גיבור של העולם ילד עם חיוך של מלאכים תשמור על העולם ילד כי אנחנו כבר לא מצליחים"

../images/Emo16.gif../images/Emo165.gif

מישהו מילים: אהוד מנור לחן: מתי כספי מישהו, מישהו דואג דואג לי שם למעלה. בא והדליק כמה כוכבים והם נופלים אחד אחד. אנו סובבים בשתי דרכים שונות יום ולילה לאורכן עייפים ורעבים ומחכים לאות בנתיבי אבק וזמן אנו נפגש בסוף דרכים ושאלות נפגש בתום ימים רבים, בתום הרבה לילות אני יודעת שאתה קרב עכשיו אביב חלף, קיץ נאסף והגשם שב. מישהו, מישהו דואג דואג לי שם למעלה בא ואסף כמה כוכבים השיב אותם אחד אחד. אנו סובבים בשתי דרכים שונות... נזכור את כולם

../images/Emo16.gif../images/Emo165.gif.

מה אברך/רחל שפירא מה אברך לו, במה יבורך? זה הילד? שאל המלאך. מה אברך לו, במה יבורך? זה הילד? שאל המלאך. וברך לו חיוך שכמוהו כאור וברך לו עיניים גדולות ורואות לתפוס בן כל פרח וחי וציפור ולב להרגיש בו את כל המראות. מה אברך לו, במה יבורך? זה הנער? שאל המלאך. מה אברך לו, במה יבורך? זה הנער? שאל המלאך. וברך לו רגליים לרקוד עד אין סוף ונפש לזכור בה את כל הלחנים ויד האוספת צדפים עלי חוף ואוזן קשובה לגדולים וקטנים. מה אברך לו, במה יבורך? זה העלם? שאל המלאך. מה אברך לו, במה יבורך? זה העלם? שאל המלאך. וברך כי ידיו הלמודות בפרחים יצלחו גם ללמוד את עוצמת הפלדה ורגליו הרוקדות את מסע הדרכים ושפתיו השרות את מקצב הפקודה. מה אברך לו, במה יבורך? זה הגבר? שאל המלאך. מה אברך לו, במה יבורך? זה הגבר? שאל המלאך. נתתי לו כל שאפשר לי לתת שיר, וחיוך, ורגליים לרקוד ויד מעודנת, ולב מרטט ומה אברך לך עוד? מה אברך לו, במה יבורך? זה הילד? העלם הרך. מה אברך לו, במה יבורך? זה הילד? העלם הרך. הנער הזה - עכשיו הוא מלאך. לא עוד יברכוהו, לא עוד יבורך. אלוהים, אלוהים, אלוהים לו אך ברכת לו - חיים.

לזכרם ../images/Emo16.gif

דמעות של מלאכים ביצוע: אריק איינשטיין מילים: דן מינסטר לחן: יוני רכטר דמעות של מלאכים. דמעות שקטות דמעות יפות ועצובות. זולגות באופק דמעות ומחפשות... מה הן מבקשות? אהה... כי כשהמלאכים בוכים בעולם אחר, אז בעולם הזה עצוב לנו יותר. דמעות של מלאכים. מדוע הם בוכים המלאכים? אולי בגלל שזה לא קל להיות מלאך, בעולם עצוב כל כך. כי כשהמלאכים בוכים... וגם אנחנו כאן רוצים לבכות, לבכות איתם מה לעשות? רוצים לבכות והדמעות אינן יורדות, הדמעות אינן זולגות. כי כשהמלאכים בוכים...

shirli0811

New member
../images/Emo16.gif ../images/Emo165.gif רק רוצה לבכות :(( ../images/Emo16.gif

הייה לי חבר הייה לי אח מילים: יורם טהרלב "במקום שאליו אני הולך היו רבים כבר לפני. השאירו שביל, השאירו עץ השאירו אבן לרגלי. ומה אני אשאיר אחרי, האם אשאיר איזה דבר? איני רואה את צעדי איני רואה את צעדי ומי יראה אותם מחר? הייה לי חבר, הייה לי אח הושט לי יד כשאקרא, הייה לי חבר, הייה לי אח, הושט לי יד בעת צרה, אני אחיך, אל תשכח. הייה לי חבר, הייה לי אח. במקום שאליו אני הולך היו נשים, היו גברים ואהבה גדולה היתה, האם אני אמצא אותה? הם לא השאירו לי דבר לא אנחות וגם לא פרחים הם לא השאירו לי דבר הם לא השאירו לי דבר מלבד אחים וחברים. הייה לי חבר... במקום שאליו אני הולך אני נזהר שלא לשבור אני נזהר שלא לדרוך אני נזהר שלא לזכור וטוב לי שאתה איתי וגם אתה וגם אתה, פה תישאר אחרי לכתי פה תישאר אחרי לכתי החברות אשר היתה. הייה לי חבר..."
לזכר כל חללי מערכות ישראל ז"ל
לזכר האנשים שנתנו את חייהם ממועצה אזורית באר טוביה
לזכר החללים ממושב כפר אחים, שהיו ואינם עוד
לזכר אבי ז"ל, שהיום זו השנה ה-10 שהוא חלק מחללי צה"ל וגם את כבודו חולקים ביום הזכרון
שוב עמדתי היום מול כיתה, ודיברתי עליו שוב עמדתי היום מול אנשים, וחיבקתי אותם כשבכו שוב עמדתי הקשבתי והתבוננתי בזמן שאנשים על חללי צה"ל דיברו שוב עצרתי את הדמעות שוב היו ידיי רועדות שוב תפסתי את אמי, ואמרתי לה שזה בסדר לבכות.. עייפה,עצובה,רוצה לבכות ולהשתחרר, אך לא מצליחה.. :|| מחר לעמוד שוב מול הקבר שלו ולראות את המשפחה שבורה, וכעת אני לא אחבק את סבתא ז"ל , דבר שגרם לי לשכוח את הרצון לבכות בעצמי..

למעלה