"שיר של חיילים שחוזרים אחרי הקרב.."

amickyaa

New member
615 חיילים מראשל"צ נפלו במערכות ישראל../images/Emo16.gif

615 חיילים מראשון לציון נפלו במערכות ישראל,במבצעים ובפיגועים,יהי זכרם ברוך ! ‏משואה לזכר הנספים בהפצצה על העיר, תודלק באנדרטה לזכרם, בגן העיר. בשעה 18:40 ‏,יתקיים טקס לזכר עולי הגרדום, ברחבת האנדרטה לזכרם. יתקיימו טקסים ועצרות בשכונת נווה חוף, ברחבת האנדרטה ע"ש ה"אחד עשר" ובשכונות נוספות בעיר. ‏ביום הזיכרון בשעה 11:00 לאחר צפירה בת 2 דקות‏, יתקיים טקס מיוחד לעולים חדשים באודיטוריום בית יד לבנים. עצרת מרכזית תתקיים ב"גן הבנים" בעיר. את הטקס ינחה דני לבנשטיין, וייטלו בו חלק חברי המועצה ומשפחות שכולות. במקום תתקיים משמרת כבוד במשך כל יום הזיכרון. ‏ראשון לציון שכלה 615 חיילים במערכות ישראל השונות ובפיגועים. טקסים רבים לזכרם של הנופלים יתקיימו ברחבי העיר, יתקיימו טקסים בכל בתי הספר בעיר. ויתקיימו טקסים בשכונות השונות מול האנדרטאות השונות כמו בנחלת יהודה, שיכון המזרח, רמת אליהו וכו'. בשעה 18:00 יתקיים הטקס המסורתי בחצר בית יד לבנים בעיר, בו ישתתפו נציגי תנועות הנוער ומייד אחריו ייצא לדרך מרוץ הלפיד המסורתי.

amickyaa

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif יהי זכרם ברוך ../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

SNTQ

New member
"שיר של חיילים שחוזרים אחרי הקרב.."../images/Emo16.gif

"יזכור אלוהים את בניו ובנותיו אשר חרפו נפשם במאבק על המדינה - בדרך את חילי צבא-הגנה-לישראל אשר נפלו במלחמות ישראל. יזכור ישראל ויתברך בזרעו ויאבל על זיו העלומים וחמדת הגבורה וקדושת הרצון ומסירות הנפש אשר נספו במערכות הכבדות. יהיו גבורי הדרור והנצחון הנאמנים והאמיצים חתומים בלב ישראל לדור-דור."
~
~ נדליק נר כגלעד לכל אחד מהלוחמים והלוחמות שנפלו בארץ ישראל ומעבר לגבולותיה,למן התחלת המאבק הציוני בארץ דרך הקמת המדינה ועד עצם היום הזה. נדליק נר לזכר כל אחד ואחד בנפרד-ולזכר כולם כאחד. ונשלח תמיכה לאותן המשפחות השכולות שבהן אין רגע ללא דמעות השכול, אותן דמעות האהבה הפצועה,דמעות הגעגועים הכאובים והיגון. ~
~
"זהו שיר אחרי מלחמה הוא תמיד מזכיר לי תקווה היא מחכה, אהובה כבר חוזר זהו שיר שבא אחרי המלחמה שיר ישן נושן, שיר של חיילים שחוזרים אחרי הקרב."

Fragile rose

New member
../images/Emo16.gifיהי זכרם ברוך

"מכתב קטן לאיש אחד רחוק מכאן ובו תמונה שיש בה זיכרון ישן שנינו מחייכים למצלמה לפני שהוא הלך למלחמה"

cobainos

New member
../images/Emo16.gif יהי זכרם ברוך

יש ימים שגורמים לי לקחת הכל בפרופורציות ולחשוב המון על מה רע לי ומה קשה לי בחיים ועל מה אני בוכה ועל מה אני שמח... ואני חושב היום על זה שאני מחכה לשחרור (לא שכזה רע לי בצבא) ובעצם 23,300 חיילים לא זכו\לא יזכו להשתחרר ולחיות...וכמה שזה נדוש לחשוב ולהגיד את זה, המחשבה הזאת כל כך עצובה. וכל כך עצוב לראות את התכניות עליהם ולחשוב שהם סתם תקועים באדמה במקום לחיות ולגדל משפחה פשוט יום נוראי שקורע אותי מבפנים. ועוד משהו, יזכור עם ישראל בחיים לא "יזכור אלוהים".

NoWords

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo7.gif

כל שנה, זה היום הכי קשה. לראות בטלוויזיה את כל התוכניות הדוקומנטריות שמתעדות את החיים של אותם החיילים, מהילדות ועד הבנאדם האחרון שראה/דיבר איתם, עד הרגע האחרון... זה כ"כ עצוב. קשה להבין את זה. וכל פעם מחדש, בכל תוכנית כזאת, תמיד רואים את המדים בשלמותם תלויים על הארון, ולחשוב שמי שלבש אותם נהרג.. זה מצמרר.
יהי זכרם ברוך.

../images/Emo16.gif לזכר חללי צה"ל ופעולות האיבה

לזכר כל אזרחי ישראל שחירפו את נפשם למען נחיה בשקט ובבטחון במדינת ישראל בארץ ישראל יהי זכרם ברוך של כל אלה שרצו בטובת המדינה בכלל והעם היהודי בפרט יהי זכרו ברוך של אל"מ צבי(צביקה) לופט ז"ל, שנפל בטיסת קרב במסוקו ביחד עם תם פרקש ז"ל בעוד היו בדרך לגיחה לבינת ג'בל והכפרים הסובבים כדי לרכך את השטח למען כוחות החי"ר והופלו ע"י מערכת הגנה ישראלית.. יהי זכרם ברוך והלוואי ונוכל ולו במעט וטיפה להקל על החלל שנוצר והכאב והשכול הנורא מנשוא. שמע ישראל ה' אלוהינו ה' אחד ואספת את כל עמך ישראל סביבך וסביב הבית השלישי ואהבת לרעך כמוך ונתת אור ושמחה וששון בכל בית ולא תדע כל אם עבריה צער מעודה ותישא את פרי הארץ בחדווה ובשלווה ונהיה לך עם סגולה ואור לגויים אמן.

למעלה