שיר שנוגע ללב - אשמח לתגובות

• פותח הנושא 9978
  • פורסם בתאריך

9978

New member
שיר שנוגע ללב - אשמח לתגובות

שלום רב, אני גרוש עם ילדה בת 4 הסיפור / שיר נכתב למעשה כדי להקריא לילדה ובעזרתו להעביר לה את המסר שהמצב הוא נורמאלי ולא נורא לתת לה הזדמנות להזדהות עם הדמות בסיפור. אשמח מאוד לתגובות והצעות ואם לדעתכם יש מקום להוציא אותו לאור (בליווי ציורים ותמונות כמובן) - תודה ! פעם הייתה ילדה קטנה, שגרה בבית קטן ויפה. לילדה הקטנה קראו דנה, או כמו שאבא קרא לה ... דנה לה. דנה לא גרה בבית לבד, היא גרה בו יחד עם שני ההורים. עם בובה בשם בטי ודובי נחמד, והכול היה טוב, נחמד ומקסים. לבובה של דנה קוראים בטי, אבל דנה קוראת לה בטי לה. בטי ארוכה ממש כמו ספגטי, והדובון הקטן משתעל – הוא חולה. יום אחד שמעה דנה את אבא ואימא, קצת כועסים ומתרגזים. הם נכנסו לחדר פנימה, ועשו ברוגז לכמה ימים. אחר כך אבא ואימא ישבו בסלון, וקראו גם לדנה לבוא ולשבת. דנה הגיעה מהר כמו סילון, מה הם יגידו ? דנה חושבת... אבא ואימא לא מסתדרים, אז אבא יעזוב את הבית מחר. ואת, בטי והדובון עם אימא נשארים, והכול יהיה כמעט אותו הדבר. אבא אמר ... יהיה לי בית חדש ויפה, ובבית יהיה לך חדר יפה משלך. אגור פה ממש קרוב בסביבה, ותוכלי להביא גם את בטי איתך. ואימא הוסיפה... תוכלי לבקר את אבא ולישון אצלו, תמיד הוא יהיה האבא שלך. תמיד תישארי התינוקת שלו, ואבא תמיד יאהב אותך. דנה חשבה לרגע ואחר כך אמרה... אבא , אימא ... אתם אוהבים אותי ? למה אתם לא מסתדרים ? למה אבא עוזב ? אני אשאר לבד ? אבא ואימא צחקו ואמרו... דנה שלנו, תינוקת חמודה, בטח שאנחנו אוהבים אותך. פשוט... פשוט אנחנו לא מסתדרים והחלטנו שאבא יעזוב ויגור בבית נפרד. ואת חמודה שכמוך, לא תישארי לבד. תמיד תהיי הבת שלנו, ואנחנו תמיד אותך נאהב. וגם אם עכשיו זה קצת עצוב, הכול יעבור וכבר לא יכאב. אבא ואימא השכיבו את דנה לישון, ונתנו לה חיבוק חזק חזק. למחרת אבא כבר לא ישן בבית, ודנה התרגלה צ´יק צ´אק. דנה באה הרבה לבית שלה ושל אבא, יש לה שם חדר שהוא רק שלה, בחדר יש לה המון משחקים, ספרים וצעצועים. דנה מאוד אוהבת לשחק במחשב, ולראות קלטות וידאו של אגדות לילדים. אבא אולי תעשה לי לאכול ? שואלת דנה, ואבא הולך למטבח ומכין מטעמים. חביתה וסלט וגלידת בננה, דנה זוללת, זה כל כך טעים. דנה ואבא מבלים כל הזמן, הולכים לגינה, מטיילים על שפת הים. אוכלים במקדונלדס, נוסעים במכונית, וזה כייף כי לאבא תמיד יש תוכנית. אבא בא לקחת את דנה מהבית של אימא, דנה, לאיפה את רוצה ללכת עכשיו ? שואל אבא. אני רוצה ללכת לבית שלנו, שלי ושלך, עונה דנה. בא לי לשחק במחשב ושתקריא לי פו הדוב, ואז אני ארגיש הרבה יותר טוב. אני רוצה שנראה טלוויזיה ואותי תרדים, שתלטף לי את השיער כי זה כל כך נעים. שבבוקר אני אבוא למיטה שלך, ונתכרבל שנינו יחד מתחת לשמיכה. לדנה יש עכשיו שני בתים, בית של אימא ובית של אבא. יש לה לדנה שני חדרים, עם המון משחקים וצעצועים. בטי... את יודעת שדווקא זה מאוד נחמד, אמרה דנה לבובה הקטנה שלה. היום ראיתי פעם ראשונה את החברה של אבא, כן... לאבא יש חברה חדשה ואת יודעת... היא מאוד נחמדה. גם לאימא יש כבר מזמן חבר, הוא מאוד חמוד וקוראים לו אבנר. לחברה של אבא קוראים רונית, והיא קנתה לי שמלה אדומה פרחונית. בטי... את יודעת משהו... אמרה דנה, אבא ורונית לפעמים מתחבקים ונותנים נשיקה, הם מאוד אוהבים אחד את השנייה. וכשאני רואה את זה אני מאוד שמחה, כי אני מבינה שאבא מאושר. אני בכלל לא כועסת, אני יודעת שאני תמיד הילדה של אבא שלי. ושאבא אוהב אותי הכי בעולם, וגם אני אוהבת אותו יותר מכולם. דנה מבלה עם אבא ורונית, הם נוסעים לטייל במכונית. הם עושים כייף חיים וכל כך נהנים, שלושתם ממש חברים טובים. עכשיו דנה בחופש ולא הולכת לגן, היא מבלה עם רונית ואבא הרבה מאוד זמן. מחר הם ייסעו לגן החיות, ובנתיים שלום לכם ולהתראות.

העקשנית

New member
בהחלט שיר שנוגע ללב!../images/Emo23.gif../images/Emo141.gif

אפשר בהחלט לנסות להוציאו לאור. הייתי מתייעצת עם מישהו בעל נסיון, האם יש צורך לערוך שורה או לשנות-או שזה בסדר כפי שהוא. המסר עובר יפה וחשוב שיהיו שירים וסיפורים כאלו בשוק. בוודאי שעם אירוים יפים וצבעוניים זה יכול להיות יופי של ספרון לילדים. בהצלחה! האם באמת לאבא ואמא כבר יש חבר/ה?
הייתי אומרת-שהם זריזים....

כן , במת

החברים החדשים של אבא ואמא , לא צריך עוד כמה שלבים בדרך?
וגם , לא צריך להבהיר שגם זה מצב שיכול להשתנות? וגם ...זה לא תמיד מאוזן , לצד אחד יש חבר חדש ולצד השני אין. וכו´ וכו´. אבל , זה סיפור שלך (?) ורק אתה יודע מה קורה עם זה באמת , סיפור מיוחד שמתאים לילד מיוחד ולא חייב להתאים לאחרים. הנ"ל היו סתם הערות כלליות , כי באמת כל אחד הוא סיפור בפני עצמו. אני חושבת שזו דרך נהדרת להמחיש ולהמחיז לגילאים נמוכים , פרידה של הורים. קצת עריכה ושינויים של משקלים וחרוזים , לתת לכל הסיפור מבנה אחיד , או יותר הרמוני ואתה יכול לצאת לדרך
. אני אהיה גאה לצרף ספרון כזה לרשימת המאמרים שלנו בנושא
מקווה שתישאר איתנו , ברוחבא

אני מניחה שלילדה אחת - סיפור אחד

9978 יכול אולי לספר סיפורים של ילדים אחרים ואז יש גם ילדים - לא רק ילדות ויש גם אחים ולפעמים יש חבר ולפעמים אין ולפעמים אוהבים אותם ולפעמים לא ולפעמים ההורים מסתדרים ולפעמים לא ולא נראה לי נכון לגעת באפשרות חזרת ההורים לחיות יחד כי זו היא משאלתם הכמוסה, הקבועה ממילא ולרוב אינה מתממשת
9978 קיבלת רעיון לסידרה - מה דעתך?

למעלה