שיר שנשכח.
.

Fish in the sea

New member
שיר שנשכח.../images/Emo187.gif.

לפני כמה ימים,בעודי עובד במרץ במפעל בו אני מעביר את זמני,התנגנה לה ברקע קלטת אוסף ישנה ומלאת אבק,ברדיוטייפ אפילו עוד יותר ישן ומאובק. לפתע בקעו צלילים מוכרים מהרמקולים החצי סתומים.היה זה היי אנד דריי, ללא ספק אחד השירים היותר להיטיים של רדיוהד.(כזה שאפילו (
) נכנס לרשימה האובר-שמרנית של גלגל"צ). פתאום קפצה לראשי מחשבה,שאינני זוכר ששיר זה הוזכר פה בחצי השנה האחרונה בה אני קורא וכותב בפורום.בכל זאת,נראה שנגענו פה כמעט בכל דבר אפשרי. על כל שיר שני היה פה שרשור שלם,ולא זכור לי ולו איזכור קטן של היי אנד דריי.סביר להניח שזכרוני בוגד בי והשיר כן הוזכר פה ושם,אבל דיון אמיתי? זה לא.הסוגייה כ"כ הטרידה אותי(טוב נו,לא באמת,סתם קמתי מוקדם מדי יחסית ליום שישי)ואפילו ניסיתי לבדוק את העניין במנועי החיפוש. כמובן שכרגיל,לא ממש הצלחתי.החיפוש המתקדם הזה לא ממש אמין. anyways,עברנו פה סקר דה בנדס,לא זכור לי שמישהו צייץ משהו על היי אנד דריי.עברנו כל מיני סקרים של "איזה שיר גורם לך ל..." וגם שם אני לא זוכר איזשהו איזכור לשיר היפהפה הזה. דומה אגב,שגם הלהקה עצמה קצת שכחה ממנו.בעוד זה שקריפ כבר לא מנוגן בהופעות זה אישיו די ידוע (וגם לא לגמרי נכון) אף פעם לא שמעתי מישהו מתלונן על חסרונו של היי אנד דריי מהסטליסטים באופן מוחלט בשנים האחרונות.כמעט כל השירים מדה בנדס נוגנו לפחות פעם אחת בסיבובי ההופעות של קיד איי ואמניזיאק,ואם אינני טועה,היי אנד דריי לא בוצע ולא פעם אחת. מעניין אותי לראות מה הרגשתכם בקשר לשיר הזה. ההרגשה האישית שלי תואמת בדיוק את כל מה שכתבתי בהודעה זאת. אני מאוד אוהב אותו,אבל אף פעם הוא לא היה מהשירים האלה שהתעסקתי בהם הרבה,ציטטתי מהם והתעמקתי בהם. הוא מין שיר כזה שתמיד שם,אבל אף פעם לא מספיק. מבינים מה אני מתכוון? מה אתם אומרים
placebo-bigmouth strikes again
איזה ביצוע נחמד.

אני אוהב אותו

זה היה בין השירים הראשונים שלהם שממש הקשבתי להם, מאז ועד היום אני מאד אוהב אותו, אני לא חושב עליו כפופי או להיטי, פשוט שיר שקט ויפה. מישהו יודע למה בחוברת לא רשום הסוף של השורה האחרונה בשיר (is gone away)? np fake plastic trees

e-shfiyut

New member
אני אוהבת ת´שיר.

אפילו היה בחמישיה שלי שנשלחה באי-מייל לכבוד הסקרים
Screaming Trees - Dollar Bill

Superunknown1

New member
גם אצלי הוא היה בטופ-5..

שיר טוב. לא יותר מפלאנט טלקס שלא(!) נכנס לסקר, אבל טוב. טוב טוב טוב. יותר מדיי טוב יש בעולם הזה.

polyethylene

New member
אני מנסה להיזכר בהופעות חיות ונכשלת

הולכת להקלטות שלי של הסינרמה ושל קיסריה, ואכן - אין שום זכר ל high & dry. יכול להיות שזה אחד מאותם שירים שהם הרגישו שמוסחרו מדי, שזה ה-"קריפ" של the bends, אין לי הסבר אחר. שום שיר אחר מ the bends לא זכה בזמנו להקרנות כ"כ רבות בטלוויזיה (כן, כן, אפילו street spirit לא זכה להצלחה כמו שלו...
), ואפילו נעשה לו קליפ שיקלע יותר לטעמם של האמריקאים, הוא מוצה, העבד עשה את שלו, העבד יכול ללכת. אני אישית לא הכי אוהבת את השיר הזה, ולא פעם אני מוצאת את עצמי מריצה אותו הלאה ועוברת ישר לעצים המזוייפים מהפלסטיק, כי מה לעשות
הוא קצת עולה לי על העצבים...
לורין היל - ציון

Idioteque

New member
זה השיר הראשון שלמדתי לנגן בגיטרה!

3 אקורדים... כן כן.אבל בסך הכול חמוד. אני חושב שקולדפליי קצת מחקים את הסגנון הזה של רדיוהד.

Vul2re

New member
3 אקורדים?

נפלה בידך טעות.. אל נא תכפיש שיר טוב. קליפ מצויין.

Idioteque

New member
תצטער לשמוע.

A עם באס #G A באס A ו-E. that simple. NP-פסח ויוניה- מבחוץ שחור מבפנים ציון

Vul2re

New member
אני חולק עליך בשנית

אני יודע שהשיר נשמע פשוט, והוא אכן כן, אך האקורדים שנתת אינם נכונים. לא רק שהאקורד A על בס G# לא מופיע בשיר, הוא גם דיסוננס מטורף ואנהרומני. אגב, לאקורד A כבר יש בס A, אז למה טרחת לציין זו? הריף האקוסטי לפני הבתים מורכב מארבעה אקורדים, כאשר שני גיטרות אקוסטיות מבצעות וריאציות עליהם: האקוסטית הראשונה מבצעת C# aug5 7th (עם מיתר סי פתוח) F#m sus4 (עם מיתר סי פתוח) C# aug5 7th (עם מיתר סי פתוח) A sus 2 (מיתרים סי ומי גבוה פתוחים) E השנייה מבצעת B/F A E הבתים עצמם כוללים B/F A E E sus4 הגיטרה עם הדיסטורשן בפזמון מנגנת אקורדים מושתקים של F#5 A5 E5 שלושה אקורדים? לא נראה לי. אני ספרתי יותר.. מקווה שעזרתי :)

Idioteque

New member
סליחה, Gb....

GbM אפילו, למרות שזה רק באס. וכן, זה שיש עוד כמה אקורדים עם 5 ו- 7+ לא עושה את זה ליותר משלושה אקורדים, כי תכלס זאת אותה המלודיה. susים זה גם שטויות- זה אקורד מקדים, רק שרדיוהד שיחקו עם הsus ב"סולו" של האקוסטית. השיר יותר פשוט ממה שאתה עושה ממנו, למרות הבנתך הגבוהה ביסודות המוזיקה. D: A באס A היה להבהיר שיש שם עוד אקורד (ולא שוב, A עם באס Gb )

Vul2re

New member
מלודיה פשוטה, יותר משלושה אקורדים

אני מסכים איתך שהשיר פשוט, אין עוררין על זה. אני גם מודה בכך שהמלודיה פשוטה, כי היא אכן כך. מהלך האקורדים אולי אינו מסובך, וגם עם זאת אני מזדהה בהחלט, אבל מלכתחילה ציינת שיש רק שלושה אקורדים, וכל מה שאמרתי הוא שיש יותר, וזה הכל.. לא שזה יוצר איזשהו קרע נוראי בעם או בעל משמעות קוסמית אוניברסלית שאין לערערה. "זה שיש עוד כמה אקורדים..לא עושה את זה ליותר משלושה אקורדים"- המשפט הזה בכלל סותר :) השיר הראשון שאני למדתי על גיטרה היה Banana Co.. אחח.. הזמנים, הנוסטלגיה.. אגב, סתם לידע כללי, הנוטציה הנכונה היא F#.. לא נהוג להשתמש בGb למרות שתאורטית זה אפשרי :)

השיר בצורתו הבסיסית והפרימיטיבית

הוא שלושה אקורדים, אלא אם כן אתה מחשיב את Esus4. ככה מנגנים אותו לבד על גיטרה, כך שככל שהבנאדם שמנגן אותו לבד על גיטרה יודע, זהו שיר של שלושה (או ארבעה) אקורדים. העיבוד שמתווסף לאחר מכן משנה את התמונה, אך הבסיס אותו בסיס. בכל מקרה, שלושה אקורדים זה מגניב. זה לא ארבעה אקורדים, אלא שלושה!

Idioteque

New member
אתה ממש מתאמץ להוציא אותי אידיוט???

אולי גם תקטול אותי על זה שכתבתי באס עם א´! כל מה שאני אומר זה שכל ה9-ים, ה7-ים, ה5-ים זה הרחבות של אותו אקורד, לכן כתבתי שאקורדים אלו לא הופכים את השיר לבעל אקורדים נוספים, כי הם נכללים באקורד המקור. לא יודע... אולי בקלידים זה יותר ברור. הקלידים הם עולם קסום ואוטופי, שמותר בו אפילו לקרוא לF דיאז- G במול! היית מאמין?

n0nick

New member
../images/Emo32.gif ה-NP

מצטער, אבל לדעתי אף אחד לא יודע לכסות טוב את הסמיתס, כמו שאפשר ללמוד מהאזנה אחת ל-The Smiths Is Dead. פלאסיבו לא מתאימים לסגנון ולא מצליחים לקלוע לאיכות של Bigmouth strikes again המקורי.
Radiohead - No Surprises ברקע מערוץ 2.. מישהו יודע איזו תוכנית?

Fish in the sea

New member
התכוונת ל-the queen is dead .

ואני דווקא אוהב את הביצוע הזה. מטרת גרסת כיסוי היא לא "להתאים לסגנון" ו"לקלוע לאיכות" של שיר המקור. בדיוק להיפך.לפחות ככה אני רואה את זה.כל הרעיון הוא להכניס זווית חדשה לשיר שתגרום לנו להסתכל עליו בצורה שונה. אחרת,מה הטעם בלעשות ביצוע חדש בכלל?
oasis-my generation
ממשיך עם הקאברים...

n0nick

New member
התכוונתי ל-The Smiths Is Dead

אוסף של כיסויים ל-The Queen Is Dead. תהנה..

Fish in the sea

New member
אופס,סליחה.טעות שלי.

עכשיו אני נזכר שבאמת קראתי על זה פעם משהו. אמור לי בבקשה חסר-כינוי,איזה שמות מפורסמים משתתפים באלבום הזה?

n0nick

New member
השמות שאני זוכר

Supergrass, Divine Comedy אמממ, מצטער, אף שם אחר לא עולה לראש.

פלסיבו...

עשו קאבר מאד מאד יפה ל איי פיל יו של דפש מוד, מומלץ. אני מאד מסכים אם מה שאתה אומר על קאברים, זה לא צריך להיות העתק אלא ביצוע מחדש עם בראיה של מי שמבצע את הקאבר, מה גם שבמקרה הספציפי הזה אני מאד אוהב את הקול של בריאן מפלסיבו. יוצא דופן הוא הקאבר האחרון שעשו לליידי מרמלדה, וגם העיוות של קשמיר שעשה פאף דאדי, ובכלל כל תופעת המחזור באמטיוי, אבל קצת גלשנו...
np - simple minds - don´t you forget about me שיר עם הרבה אנרגיה, עושה שמח לשמוע אותו, חוץ מהגעגועים שהוא מעלה אל מישהו. (c)

למעלה