שישה שבועות באתונה-שבוע הפגישות-המשך

F a d i

New member
שישה שבועות באתונה-שבוע הפגישות-המשך

יומיים לאחר שפגשתי את כארולה מגיע הלילה שחיכיתי לו כל כך לילה ב"אודיו אירודו אתיקו",לילה עם גדול זמרי יוון,יורגוס דאלאראס ולא תאמינו,אבל לפעמים מציאות עולה על כל דימיון...וזה אכן מה שהיה...אותו לילה עלה על כל תסריט שדמיינתי (ושוב חבל מאוד שהתמונות שצילמתי לא איתי...) יום רביעי,ה-4.7.2007 ישאר איתי לעד ומכמה סיבות שתקראו בהמשך... את הכרטיס קניתי ב-14/6 יום לאחר תחילת המכירות,כן,כל כך לא רציתי לפספס! ובכן,היום המיוחל הגיע ובשמונה ורבע הייתי ברחבה למרגלות האקרופוליס,(הרשיתי לעצמי להגיע "באיחור" כיוון שהיה לי כיסא מסומן!)...כמה דקות והשערים נפתחו..נפרדתי מהחברים (שישבו למעלה במקומות הלא מסומנים ונכנסתי מחפש את הכיסא שלי...הבחורות עזרו..ואכן היה מיקום טוב מאוד...שורה 12 במרכז!! איזה יופי!איך שאני מתישב,מסתובב אחורה לראות את החברים ועיני קולטות ידיד מכאן !איזה צירוף מקרים!! אז שוחחנו קצת ולאחר מכן דיברתי עם ידיד יווני...וואלה ישבתי מחכה ל"הצגה" (כי אין דבר כזה הופעה של דאלאראס שהוא לא נותן הצגה!)..על הבמה למטה התחילו הנגנים לעלות..חברי אסטודיאדינה..ובינתיים הבחנתי גם ב"מאנוס אלפת'ריו ובת'אנוס מיקרוציקוס מחפשים את הכיסא שלהם בשורה הראשונה...ופתאום ניגשת אלי בחורה ושואלת אותי ביוונית: "האם אתה פאדי?!" עניתי בחיוב והבטתי בה מנסה להיזכר איפה פגשתי אותה ואז היא אמרה לי את השם שלה....באותו רגע זה לא אמר לי כלום וכשהיא ראתה שאני עדיין חושב היא אמרה את הניק ניים שלה!! ואז ירד האסימון!! היא מהפורום של דאלאראס!!! הייתי ככה
! לא אחת ששוחחתי איתה המון בעבר,אבל ידעה שאני מגיע וחיפשה את התמונה שלי שם ותראו איזה קטע ככה מצאה אותי! לקח לו כמה דקות לחיוך לרדת לי מהפנים! ואז נשמע הג'ונג השני (מתוך שלושה לפני תחילת המופע) ואז קבענו שנדבר בהפסקה...ואז המופע מתחיל! OTAN SIMVEI STA PERIX-TRAGOUDIA YA TSILIES.....KAI MIA NICHTES המופע מתחיל בסרטון שמדבר על נזקי הטבק!ואז הסרטו נגמר..הבמה למטה חשוכה כמעה...הנגנים והזמרים (למעט ת'יבאיוס) ישבוים ומחכים..ואז נשמע הקול! קולו של יורגוס דאלאראס...בלי ליווי ובלי כלום,בעוצמה שר שורה מתוך שירו של באסיליס ציצאניס: OTAN SIMVEI STA PERIX-FOTIES NA KAINEI PINOUN I MANGES ARGILE !! אאךך! הקול שלו עוד מהדהד באוזניים!! איזו צמרמורת!!ואז הוא יוצא לבמה,לבוש חולצה לבנה ומצטרפים אליו בשירה כל הזמרים (ואנחנו איתם) כשהם חוזרים על השורה הזו שלוש פעמים (עדיין ללא ליווי של הנגנים) ולאחר הפעם השלישית מתחילים הנגנים הנהדרים של אסטודיאדינה ואיתם דאלאראס וכל שאר הזמרים בביצוע השיר היפהפה הזה של ציצאניס (אחד האהובים עלי ביותר..) כשהשיר מסתיים,דאלאראס יורד מהבמה ונשארים שם באביס צרטוס והזמרות שמתחלפות ביניהם או שרות יחד בכל מיני קומבינציות כארא קיפאלא,נינה לוצארי אספאסיה סטראטיגו ו-מארת'ה פרנתזילה כשבין כל כמה שירים מצטרפים אליהם (וגם ביצעו השניים לחוד) שני "המאנגסים":זאכאריאס קורוניס ו-ת'מיס סרמיה..שניהם בלבוש המאנגאס המסורתי (עם המעיל על יד אחת,הכובע הקטן,ההליכה המיוחדת ועוד) שרו וגם עשו ביניהם דיאלוגים מצחיקים...היה גם אחד שרקד ושמו "אגנאתיאס פיפיניס" החבורה הנ"ל ביצעה כ-14 שירים שנכתבו בין השנים 1916-1935(לא רק שירי רבטיקו) ...ולאחר כ-39 דקות חוזר דאלאראס לבמה!! כולם יחד מבצעים את I LITANIA TOU MANGA ואז יורגוס לוקח את הבוזוקי שלו ומתחיל בתקסים כשאנחנו צועקים לו "בראבו יורגו-יאסו יורגו" והוא משיב ב"תהיו בריאים"! ולאחר התקסים שר את SOURA KAI MASTOURA כשכל החבורה מלווה אותו (ואיתם סטליוס במבקאריס שהצטרף) וכולם ממשיכים בשירים משנות העשרים והשלושים 1929-1936..עד להפסקה!בהפסקה שוחחתי עם אותה בחורה והיא אמרה לי שאחר המופע קבעו כל החברה מהפורום להיפגש בחדר הלבשה של יורגוס! ואמרה שהם מחכים לי שניפגש כולנו שם! וואלה יש עוד למה לצפות!! לאחר ההפסקה ממשיכים עם שירים מאותה התקופה (1928-1936) ולאט לאט מתחילים להתקדם,וככה מבצעים כולם שירים משנות החמישים והשישים (1952-1960) וגם כמה שירי לאיקה כמו MIA EINAI I OUSIA , ALA ו-I ZWI MOU OLI (שלא כתוב בתכניה) אז עלה לבמה הכוכב האחרון שזכה לקבלת קהל מה זה חמה מהקהל היווני! כריסטוס ת'יבאיוס הגדול! שביצע משירי האחים קצמיכאס ומיקרוציקוס (לעולם לא אשכח באיזו התלהבות ויופי הוא ביצע את השיר שחיכיתי לו כל הערב ENAS NEGROS THERMASTIS APO TO TZIBOUTI מהאהובים עלי ביותר בכלל) וכמובן ייחרט בזכרוני לעד הביצוע שלו לשירםן של הקצמיכאסים FANIS כשדאלאראס מלווה אותו על הבגלמה (די הזכיר לי את "ד'יד'ימוטיקו בלוז" מהבחינה הזו) וגם מצטרף אליו בשירה! עוד משהו שלא ישכח זה הביצוע לשיר I FONI TOU ARGILE כשהוא נפתח בדיאלוג מההקלטה המקורית משנת 1935.. כידוע לכולם,יורגוס מעולם לא הולך לפי התכנית אחד לאחד,כך למשל (ולצערי) הוא לא ביצע את O MANOLIS (אחד השירים שאני די אוהב לשמוע (ממנו בפרט)) וא O XEMANGAS אבל מצד שני הוא ביצע את XIMERONEI KAI VRADIAZEI שכאמור לא היה בתכנון המקורי (יחד עם I ZWI MOU OLI ) וכאן מגיע הרגע שכל מעריץ מחכה לו -: יורגוס מרים את ידיו-מכין אותנו לשיר- מסתובב לנגנים ומשתיק אותם לגמרי וחוזר אלינו כשידיו למעלה! וכל ה-5000 איש (לא אמרתי שהיציע היה מלא עד אפס מקום?!) שרים!! איזה יופי! ואז הוא מסיים את המופע עם השיר שפתח כשהוא נותן לנו לסיים את המופע בשירה יחד איתו!(יותר נכון-נתן לנו לשיר וליווה אותנו בשירה!) לא לפני שהוא הציג את כל אלה שליוו אותו במהלך הערב... המופע נגמר-האורות דלקו-הבחורה מקודם ניגשה אלי והסבירה לי איפה כולם יהיו (כי עמדתי ושוחחתי עם חברים אחרים),סיימתי איתם מהר ורצתי לחדר! בראשי עוברות המחשבות איך אשכנע את המאבטחים (כמו שעשיתי רק לפני יומיים אצל כארולה)..בדרך למטה אחת העובדות שמה ראתה שאני מחפש את דרכי והיא פשוט אמרה לי לאן ללכת!!!שוב הייתי
...וואלה הלכתי ושם ראיתי עשרות אנשים!רובם חברי הפורום...! ואז פגשתי לראשונה את הגרעין הקשה של המקום בו אני חבר יותר מארבע שנים..אנשים שאני מתכתב איתם,שולח אליהם ומקבל מהם דברים מיוחדים הקשורים ליורגוס! איזה כייף זה היה! אנשים מהולנד,אנגליה,גרמניה,ספרד,צרפת ועוד שהגיעו ליוון לשני לילות! באו במיוחד לראות את דאלאראס ולשוב לארצם!והם כאלה שכבר ראו אותו עשרות פעמים! פשוט מדהים! אין כזה דבר בכל העולם! רק זמר אחד יכול לעשות את הדבר הזה...ואז הוא יוצא-נותן מזמנו לכל אחד מאיתנו,מדבר,צוחק ומכיר רבים מהם בשמותיהם! ושואל על אחרים! מדהים כבר אמרתי?! לאחר מכן כולנו יוצאים החוצה וקובעים להיפגש למחרת! אתם ודאי מנחשים שהיה "קצת קשה" להירדם אחרי לילה כזה! ההופעה למחרת די זהה לזו,עם כמה שינויים קטנים (למשל דאלאראס ביצע כאן את השיר O XEMANGAS ) ואחרי ההופעה הלכנו כל החבורה ישבנו בקפטריה קרובה עד שתיים (ההופעות הסתיימו קרוב לחצות) והרצנו דאחקות כאילו אנחנו איזו חבורה אמיתית (ולא רק כאנשים שמשוחחים ברשת) ונפגשנו גם למחרת...... 45 שירים,,23 נגנים,10 זמרים,2 לילות,שירים שמדברים על אלכוהול,ניקוטין,חשיש,הירואין,קוקאין ועוד שירים מ:זמירני,איסטנבול,פיראוס,אתונה,ת'סלוניקי,ניו-יורק ושיקגו! ומעריצים מכל העולם!! רק אחד יכול לעשות את הדבר הזה-קוראים לו יורגוס דאלאראס!

ZILEVO1

New member
עם החולצה הלבנה זה פאדי רק מי הבלונדית שמאחור

F a d i

New member
חחח כבוד על הזיהוי

האמת שלא ממש משנה מי הבלונדה...אבל האדמונית שתי שורות למטה היא אותה בחורה שסיפרתי לכם עליה... ותודה לזהוב (כן,כן הוא החבר שהזכרתי
) על התמונה

Aliti

New member
אהבתי "ולאחר כ39 דקות חזר לבמה"../images/Emo140.gif

אכן תיאור שנוגע לפרטים. פאדי אני נהנה לקרוא בין השורות כמה משאלות התמלאו לך בבת אחת ממושא הערצתך, ועוד במופע מאד מיוחד עם רפרטואר שהיינו חולמים לשמוע אותו במופעים של דאלאראס בארץ.

למעלה