שישולים אצל תינוקי בן שנה וחודשיים

שישולים אצל תינוקי בן שנה וחודשיים

שלום
כבר יותר מכמה חודשים הצואה של תינוקי דלילה , במרבית הפעמים היא בצבע חום בהיר ומשחתית , היום היה , לפחות ]עם ביומיים לתינוקי יש שילשול , עשיתי לו בדיקת צואה והיא יצאה ללא טפילים , אני לא יודעת מה לעשות וממה נגרם השילשול

האם זה בגלל אלרגיה למזון מסוים ? ואיך ניתן לבדוק זאת

האם כדאי לעשות לו בדיקת דם לבדיקת צליאק , כי שמעתי שאאחת מתופעות הצליאק היא הופעת שילשולים
אני נותנת לו לחם מקמח מלא , אבל בגן נותנים לו לחם רגיל האם כדאי לבקש מהם להפסיק לתת לו לחם ?

אשמח לתגובה בהקדם

שלשולים

צהריים טובים ומועדים לשמחה,
ראשית לא כל יציאה רכה/דלילה היא אכן שלשול. יש לזכור שהיציאות תלויות במה שאוכלים. באופן כללי בהנחה שאכן מדובר בשלשול קיימות סיבות שונות חלקן זיהומיות וחלקן אחרות. לגבי צליאק נכון שהביטוי הקלאסי של צליאק הוא שלשולים אך הסיכוי לצליאק בגיל של בנך הוא לא גבוה במיוחד אם את מציינת שהתלונות כבר מספר חודשים, לכן כל זמן שאין אבחנה של צליאק יש לאכול כרגיל . לגבי בדיקת הצואה ציינת טפילים אך מה אם תרבית? .
מעבר לתלונות של השלשולים האם יש תלונות/סמפטומים נוספים? אי עלייה במשקל, ירידה בתאבון? ירידה בחיוניות? אי שקט? במידה והכל תקין וגם בדיקתו תקינה הייתי תחילה נותן טיפול בפרוביוטיקה נותן מעט יותר כלכלה עוצרת ועוכב, במידה והתלונות ימשכו לאחר הטיפול אז הייתי משלים ברור ראשוני .
בריאות רבה חג שמח ושבת שלום

היי

תינוקי בריא בדרך כלל , הואט אוכל טוב ושומר על המשקל , איזה תזונה עליי לתת לו ? מה זה טיפול פרוביוטיקה ?

בנוסף לזה טינוקי מגרד את הראש ללא הפסק , רופא עוק איסחן אצלו סבוריאה , ונתן סטרואידים דרך הפה , ומריחת משחה פעם ביום , אני מעוניינ לפנות לתחום המשלים , מה דעתך ?

תודה

למעלה