שישיבת שלום.....

שישיבת שלום......./images/Emo140.gif

בוקר טוב ...
שנים שאני מנסה ללמוד את הטריק הפשוט הקייצי והבסיסי של כל יליד הארץ הקוצנית הזו, איך על ידי נקישה על אבטיח מזהים שהתוך אדום..
, שאלתי כמה יודעי חן מהגזע הבבלי שלדעתי הם המגדלים בה' הידיעה של הפרי הכי קייצי באגן הים התיכון, וכה נאמר לי .......תני מכות קלילות על הקליפה , אם שומעים צליל חלול זה הסימן.....השני דפקא ציין שהגבעול צריך להיות יבש בחיבור, והשלישי סגר ענין שהיום כולם טובים כי כולם מקבלים מים באותו המינון ואין יותר אבטיחי בלאדי.....אבל אם רוצים אבטיחים עם גרעינים וטעם של אבטיח צריך לחכות לחודש אוגוסט , להפליג לגליל ולחפש במקשאות.....
אז למי שנפשו חשקה באדום אדום הזה, אני מגלה כאן בסודי סודות, שיש מקשה אחת שכזו הצמודה למשתלת מנסור בכביש המוליך ליגור , ואם יתמזל מזלכם ותגיעו בעת שהם אוספים את הפרי מובטחת לכם חגיגה של אבטיחים במחירים מצחיקים ובטעם אלוהי
כי אין אין כמו אבטיח עם גרעינים
....אני עוד זוכרת את הימים בהם הייתי אוספת , מייבשת וקולה אותם . היום עיקרו מהאבטיחים את הטעם ההוא , בדיוק כפי שעשו לסברסים נטולי הקוצים. הנדסו לנו אבטיחים צהובים וכתומים הפוטרת אותנו גם מההתלבטות הזו של מתוק ואדום , ואת הגרעינים צריך לקנות במשקל בפיצוחיה
אני בעד שפור האיכות , אבל ראבק למה ללכת כל כך רחוק.......
, דרך אגב מי טעם ריבה מקליפות אבטיח ? אני חושבת שזה סוד השמור ליוצאי עדות הבלקן , זו ריבה מאד מיוחדת וטעימה
הנה שדרוגים להגשה של הפרי בנוסח השוקו -
לסמן סביב האבטיח חריצים עם סכין משוננת בצורת זיגזג , לפתוח באחת את 2 החצאים , להוציא את הליבה ורצוי עם כף עגולה ( נדמה לי שנתתי את המתכון, אבל לא נורא להזכר ) למלא את החצאים בפירות העונה חתוכים בצרוף כדורי האבטיח , אפשרות נוספת למלא בקוביות גבינה צפתית קשה שאיננה מתפוררת כמעט במגע עם האבטיח הרטוב ערבבו קלות עם זיתים שחורים, עלי נענע וקרוטונים מתקבל סלט מרענן וקייצי.
תשארו עם 2 החצאים המזוגזגים הנ"ל , את הפרי שהוצאתם תקפיאו עם מלון , תטחנו בבלנדר עם 2 ארטיקים בטעם לימון צרפו וודקה ומלאו את האבטיח המרוקן בקוקטייל. (את המתכון קבלתי מברמן באיזה חתונה שם כולם שתו עם קשיות ישירות מהפרי)
אם כל הלחשים והקמעות לא הועילו והאבטיח לא מתוק , לא נורא . הכניסו את הפרי עם מעט מים קרים לבלנדר שקשקו עם קוביות קרח מעט אבקת סוכר וקבלתם שייק מדליק בנוסח יוטבתה. יש לכם הצעות נוספות? אתם מוזמנים לשרשר...... היום אני פותחת ליורשי קיטנת סוף שבוע . לאור מחירי הקייטנות המוגזמים
ערכנו חלוקה משפחתית של בדור הקטנטנים ללא הצורך להכריז על פשיטת רגל. לצורך הענין הצטיידנו בשק צ'יפס ענק , טונה של שניצלונים + אספקה שוטפת של קטשופ פרסנו שמיכות , תיכף אני אלך להסב את הסלון למאהל סיירים, ובצהריים יתכנסו בו הגוזלים לצפות בסרט. הפולניה שבי התמוטטה רק מלדמיין את התוצאות בסופו של יום, המרוקאית שבי ניצחה כי "צריך לעזור לילדים" ואחרי שקראתי הבוקר את הכתבה המצורפת הבנתי שיש בעולם צרות גדולות יותר.....
תסכימו איתי שקולקבוד לשופט על חלוקה ברורה של המדפים במקרר. אם הייתי יכולה הייתי שואלת את אחד מבני הזוג טגידו.... לא יותר טוב שאחד מכם ירד מהעץ , ילך ישכיר דירה ויחסוך את הגולנפש? שבת שלום , כייפית ונהדרת לכווווווווולם
 
בוקר ניפלא

לגבי ענבים חמוצים במיוחד אפשר להזליף עליהם ממתיק נוזלי (אני מניח שגם מי סוכר יעשו את העבודה אבל לממתיק יש טעמים אחרים בנוסף) זה משנה ומשדרג את הטעם שלהם אבטיח, תוקעים משפך כזה ממתכת בתוך האבטיח ומוזגים לתוכו וודקה כל כמה שעות מוסיפים מעט וודקה במשך יום או יומיים רצוי אבטיח קטן יחסית מקררים ומגישים לאורחים, בתאבון
 

ב י ג ב ר

New member
הי- באתי להציץ- ולאחל שבת שלום ומבורך

שבת של ביחד, של נחת ופריחה שבת של תקווה, אהבה ומנוחה.
 
תודה ביגבר ../images/Emo140.gif מתנצלת בשם התושבים

שדפקו כאן העדרות ולא ענו לברכתך בדרך כלל אנחנו מאד מנומסים אבל החום החום יו נואו..... בכלופן ברוך הבא ושתהיה גם לך שבת קסומה
 
היי ירון ../images/Emo24.gif

רעיון המתקת הענבים נשמע מענין , אבל כידוע לך אין מצב שעקרת בית ישראלית תשלם עבור ענבים , בטרם טעמה תחילה איזה חצי תריסר סלסלות ...
. אפשר על הנושא הזה להרחיב ....ההבדל בינינו לבין תושבי השוק האירופי המשותף. אצלנו "פותחים שולחן" במרכולים ליד דוכני הפרי והירק קודם כל לטעימות...ואחר כך מקוצ'צ'ים את הפרי ביד לבדוק שהוא קשה דיו , ובוחרים מכל סלסלה ארוזה מתחת לרשת את המיטב ......נסה לעשות את זה אצלכם שם....הרי ישר ישללו ממך אזרחות...
אפילו בשווקים הנקיים והסטריליים עד כדי קנאה מצביעים על הפרי והמוכר בורר ושוקל.......
איך מזג האוויר אצלכם? יש מצב לשכור איזה בקתה אצלכם בסביבה....
שבוע טוב
 

כ חיים

New member
בתור מי שנולד וגדל בכפר (עד היום)

וגם עסק בגידול אבטיחים (פעם מזמן) אני יכול להעיד ולאשר שהקריטריון לאבטיח בשל הוא מצב הזלזל (גבעול, אם תרצו). אם הזלזל יבש זה אכן סימן שהאבטיח בשל (אבל לא מבטיח שהוא בטעם מעולה). כל זה כשהאבטיח עדיין בשטח מחובר לצמח. אני לגמרי לא בטוח שאבטיחי מללי שמגדלים היום לגרעינים (מה שאת קוראת בלאדי) הם בדיוק המללי של פעם. ואולי הם פחות טעימים היום כי מגדלים אותם בהשקייה לעומת הגידול בבעל פעם או , לפחות, בהשקיית עזר.
 
האבטיח על תקן חישקומנצין ../images/Emo226.gif

אולי זה מה שיעורר אתכם..... מסתבר שהאבטיח משמש כתחליף לויאגרה לא מאמינים ...הנה הכל חתוב כאן חיימק'ה, כמה זני אבטיחים מגדלים בארץ? ואיך נקרא הזן המאורך?
 

כ חיים

New member
אני לא מתמצא בזנים שמגדלים כיום

בשנות השמונים גידלנו זנים אמריקאיים עם גרעינים שחורים קטנים, אבטיחים שהיו מתוקים מאד וכבדים מאד (לפעמים מעל 10 ק"ג האחד). אני מתגעגע לזנים ההם שלטעמי היו טעימים הרבה יותר מהזנים ללא גרעינים של היום וכמובן לא שוכח את אבטיח המללי שעליו גדלנו ויכולנו לשמור אותם כל הקיץ במקום חשוך וקריר (מתחת למיטה, למשל) ולא היו מתקלקלים.
 

maybesure

New member
../images/Emo176.gif

אבטיח אבטיח לא על עץ ולא על שיח על הארץ הוא גדל גם בשמש בצל.... אני מבקשת מהירקן שלי לבחור לי אבטיח טוב, באחריות אם מגיעה הביתה ולא טוב - מחזירה לו אותו. אגב - מקדונלדס גם אני הייתי עושה לילדים שלי בטרם עידן הצמחונות. ועוד הייתי מוסיפה צעצוע חמוד מחנות השניקל. אורזת להם בשקית נייר נחמדה. הום מייד מקדונלנדס
ו...איפה הכתבה?
 

פייטוש

New member
פטנט נוסף לאבטיח זר פרחים

בכפית פריזיאן,בחיי כך נקראת הכפית להוצאת כדורים מאבטיח ומלון ,מרוקנים את התוכן האדום בכדורים לקערה ,עושים אותו דבר מהאבטיח והמלון ,מעט מישמש ותמר,שוקולד מקופסה שוקולד שמקבלים לחגים. לוקחים שיפודי עץ תוקעים בחלק הקהה את כדורי הפרי .השוקולד והפירות היבשים אני טובל אגוזים בשוקולד שאני ממיס וגם תוקע על השיפוד. בקיצור תוקעים את השיפודים עם התוספות בקליפת חצי האבטיח בשילוב הצבעים ובגבעים שונים ומתקבל זר פרחים כמו קיפוד ,מכניסים למקרר עד ההגשה האורחים והקטנים מתעלפים.
 

פייטוש

New member
אבטיח עכבר

הגוף סברס ,הפרצוף אבטיח,העינים דובדבנים,האף מישמש ,מנה אישית
 
למעלה