שישליק בקר בירקות בנוסח בית הספר פ"ח

Master Stav

New member
שישליק בקר בירקות בנוסח בית הספר פ"ח

כמי שהיה רפתן בימי התיכון שלו אני יודע לזהות איך ניראה עגל שמיועד לשחיטה בביקור לפני אי אלו חודשים אצל חבר מימי בית הספר הסתובבנו ברפת ושראיתי את "יחזקאל" שאלתי מתי אני מקבל הזמנה .....והנה זו הגיעה .....כשהגענו חיכה לי שולחן ועליו אי אלו כלי עבודה ובשר ...... החומרים הדרושים לכ- 6 מנות בנוניות .... • קילו וחצי בשר בקר החלק הקרוי שייטל או כנף העוקץ או חלק מספר 13 בטבלאות הקצבים חתוך לקוביות של 3 ס"מ לערך • 16 בצלים בנונים • 2 ראשי שום טרי כתוש • 1 צרור פטרוזיליה • 2 כפות שמן זית • 1 כפית מלח • חצי כפית פלפל שחור גרוס טרי • 2 קופסאות עגבניות שרי אופן ההכנה : • מאחר ומדובר בבשר טרי לא היה לי רצון להשרות אותו בשום משרה • הדלקתי את הגחלים ונתתי להם להישרף, הגריל בו השתמשתי הוא כזה של משולשי מתכת בינונים 20*20 כך שאלו התחממו היטב ולמעשה הצלייה מתבצעת לא רק מהאש אלא גם מהחום • עכשיו שיפדתי על כ- 12 את חתיכות הבשר כאשר אני מקפיד להוסיף את הבצל ואת עגבניות השרי בין חתיכה לחתיכה • עכשיו לקחתי את שאר התבלינים ואת הפטרוזיליה ובאמצעות סכין חדה קצצתי וערבבתי היטב , הוספתי את השמן ועם המשרה הזו ליטפתי את הבשר והירקות • אם אותה משרה עשיתי ויש על הגריל של אודי והנחתי עליו את השיפודים • 10 דקות לדרגת מדיום ריר • 15 דקות לדרגת מדיום • 20 דקות לדרגת מדיום וול • אני לא ממשיך מפה אף פעם וולד אן לא בבית ספרי ...... ליד הבשר הוגש אורז לבן שעושה אשתו של אודי ....אורז לבן מדהים עם חתיכות עגבניות מיובשות היו גם חלקי עוף( עוף זה לא בשר עוף זה ציפור ) שונים שהונחו על הגריל כפתיח לבשר ולימונדה ביתית קרה ......עם חתיכות עטר בתוכה ....פשוט מדהים ..... חזרתי במכה אחת לימי הפנימייה העליזים ....ולימי הרפת והסחיבות מהלול ..... נוסטלגיה ....
 
למעלה