שיש אורפל

שיש אורפל

בוקר טוב
חיפשנו שיש קיסר למטבח ובכמה מקומות הוצע לנו בנוסף שיש אורפל (שהוא, אגב, מאד יפה). מישהו מכיר? ועוד שאלה, ואני יודעת שכבר דנו בה כאן: מה עדיף למטבח? קיסר/אורפל או גרניט? תודה מיה של שחר

מאגר

New member
../images/Emo91.gif לגבי שיש או גרניט

לפי דעתי ומנסיוני הדל חושבני שלאורך זמן גרניט טוב יותר מאחר והוא פחות רגיש ובמקום שיש ילדים ועוד אנשים מסתובבים בטבח לא הייתי משתמש באבן שהיא סינטטית כמו אבן קיסר שרגיש מאוד לכל מני נוזלים לחום ועוד כהנה וכהנה דברים האיתרון שיש לגרניט זה שזו אבל טיבעית אין היא תערבות כל שהיא כאם ללכת על דבר יפה מאוד הייתי הולך על בוצ´ר בלוק ובכלל לא על אבן אבל זה למטבחים שמשמשים לראיה בלבד כמו נרות חנוכה כי כל החומרים שהם אינם טיביעי דורשים טיפולים מיוחדים

amic

New member
פלטת עץ עבה, מורכבת בדרך כלל

מלוחות עבים מודבקים זה לזה. משמש לקצבים לחיתוך הבקר ע"י מכות בגרזנים גדולים ומכאן שמו.

מירבזון

New member
בוצר בלוק

בוצר בלוק זה לוח עץ עבה שעשוי מה"רוחב" של העץ, כלומר שקצות הסיבים כלפי מעלה, ואז נוח יותר לחתוך עליו משום שהסכין עובר בין הסיבים.

אתנה33

New member
בוצר בלוק

בוצר בלוק היא פלטת עץ מסיבית המורכבת מחתיכות עצים בכיוונים נגדיים המודבקים זה לזה במכבש בלחץ גבוה מאוד דבר היוצר פלטה אחידה. לפלטה מירקם משתנה של עץ ורואים את הכיוונים השונים של העץ דבר היוצר עליה דוגמא. טכניקת עיבוד זו באה כדי למנוע את העיוות אותו מקבלים בדרך כלל מישטחי עץ עם השנים. כיווני ההנחה השונים ל העץ מונעים את העיוות. הבוצר משמש בעיקר למשטחי עבודה במטבחים, שולחנות אוכל מסיבים, איים במטבח ועגלות שרות / עבודה.

הכל בדיוק ההפך ממה שאמרת!!!

היי לכולם!!! דווקא אבן קיסר מבחינת העמידות הפרקטית היא הכי טובה!!! 1. עמידות לחומצות (לימון, חומץ, שפריצים של מיץ עגבניות) 2. עמידות טובה לחום. אבן טבעית עלולה להתבקע! 3. עמידות לחומרי ניקוי קורוזיבים (סילית נגד אבנית, למשל) אבן טבעית מתעכלת . מבחינה אסטתית כאן מגיע הויכוח לגבי מה יפה יותר. וזו שאלה של טעם, וקצת תיאוריות בדבר האם טבעי הוא יפה יותר. לאורך זמן התערובת הסינטתית כמו אבן קיסר מחזיקה יותר טוב מעמד. יש בעבר איזה שרשור בנושא, אפשר לדפדף אחורה. ולגבי בוצ´ר בלוק. מאחר והוא עץ יש לו את החסרונות שלו ולאורך זמן , ברוב המטבחים מתגלים רקבונות. נכון שאם מתקינים ואוטמים נכוןאז זה לא אמור לקרות... אבל מי מבטיח שיותקן נכון ושבעלי המקצוע לא יחפפו? חוץ מזה זה חומר רך ועלול להפגע בשריטת וחיתוכים. מבחינה אסטתית הוא מדהים!!!

jkly

New member
לא נכון כלל, עדיף

כמשטח עבודה להשתמש בלוח גרניט או אבן טבעית עמידותם בחום טובה יותר. לגבי עמידות בשחיקה אבן קיסר די טובה אך מספר סוגי גרניט יכולים להגיע לקשיות גבוהה יותר.

אבן טבעית ו"אבן"קיסר

לגבי העמידות בחום: מה שמאפיין אבן טיבעית היא חוסר אחידותה. זהו סלי הנחצב , נפרס ומלוטש. יש גידים וחוסר אחידות כללי. אמנפ ככל שהאבן איכותית ויקרה יותר יש פחות חוסר אחידות אך קסמה של האבן הטבעית הוא גם חסרונה. המגע עם משהו חם מאוד גורם להתפשטות החומר. כל חומר והמקדם שלו . במקרה של חוסר אחידות תהיה התפשטות שונה ומכאן ה"פאץץץץץץץ" ויש סדק. גם בין סוגי האבן השונים יש מקדמי התפשטות שונים ואם אני לא טועה , אכן גרניט שחור הוא אחת האבינים החזקות ביותר ובעלות מקדם ההתפשטות הגבה ביותר. אולם... הבעיה העיקרית במטבחים היא דווקא החומצות השונות המהוות מזון ולהם גם הגרניט הנוקשה ביותר לא ממש עמיד ולאורך זמן רואים נקודות וכתמים חסרי ברק... וזה אפילו נראה מלוכלך. מאחר ורובנו כבר הפנמנו שאי אפשר לשים סיר לוהט על משטח אז בדרך כלל מעטים המקרים שהמשטח מתפצפץ לו... אבל מי לא סוחט לימון לסלט? או רוצה לנקות את כתמי האבנית מסביב לברז ולכיור?... ולמי הבייבי סיטר לא שכחה אף פעם את הלימון הפוך על המשטח? (אצלי היא אפחלו הזיזה אותו שלוש פעמים...) במקום הזה, התערובות הפולימריות כדוגמת אבן קיסר הן ממש מנצחות!!! בהצלחה. נ.ב. כחול נשמע לי דווקא מדהים!!!! (שאלה של טעם)

jkly

New member
שטויות במיץ לימון.

שטויות במיץ לימון. את האבן חוצבים מעמקי הסלע שם הוא הומוגני במיוחד גרניט. בכלל שיש זה לא בדיוק אבן. אין שום בעיה בואי לראות כל שיש בכל בית.

etilly

New member
בחיים לא שמעתי על שיש אורפל...

לגבי משטחים, אפשר להשיג עם אבן קיסר תוצאות מדהימות עם הולכים על צבע מאוד ניטראלי עם גרגירים קטנים. כבר תכננתי כמה וכמה מטבחים עם אבן קיסר ועד עכשיו אין תלונות. אני אישית מאוד מאוד אוהבת את המראה של הגרניט שחור שחור וכמעט לא מנוקד, אבל המחיר שלו בשמיים. ובוצ´ר בלוק...אחחחחחחחחחח!! חלום של משטח ביופיו, אבל במבחני השטח, לאורך השנים, הוא לא נשאר כל כך יפה. אני מאוד אוהבת גם חומר סינטטי בשם "קוריאן" - שהוא חלק חלק עם מראה די פלסטי, אבל המחירים...אווף!

תודה לכולםץ ולגבי אורפל

זהו שיש חדש, מין חיקוי של קיסר ואפילו יפה יותר. יש לו צבע כחול נייבי משגע. חי כזה. הדיעות עליו חלוקות. חלק אומרים שהוא בדיוק כמו הקיסר וחלק אומרים זבל. נראה לי שנלך על קיסר, אבללר כחול כי הוא לא יפה בעיני. תודה, מיה של שחר

נופר30

New member
ביררתי עם בעל מקצוע

שיש אורפל הוא בדיוק כמו שיש של אבן קיסר יש לו את אותן תכונות ואותה איכות ואפילו לא מרגישים את ההבדל השיש לא כזה חדש הוא לפחות שלוש שנים בשוק אבל אולי בנושאים האלה הם יחסית חדשים אם יש עוד שאלות אשמח לשאול אותו

למעלה