שיש למטבח

שיש למטבח

איזה שיש עדיף למטבח- קיסר או גרניט
ומה היתרונות\חסרונות של כל אחד מהם
תודה מראש.
 

מלי ש מ

New member
תלוי בשימוש!

אמנם אנילא בצד של אנשי המקצוע, אבל אני בצד של המשתמשים. תלוי ברמת השימוש במטבח. אם מדובר בבשלנים ובשימוש אגרסיבי, מנסיון אישי אני ממליצה על האבן קיסר. סירים שירדו מהאש ותבניות שיצאו מהתנור והונחו מיד על המשטח, הותירו אותו חדש. כתמים של כורכום (תבלין צהוב שמכתים הכל) וסלק אדום, נעלמו בקלילות עם אסטוניש. סכינים אפילו לא השפיעו על המשטח.אפילו לימון לא משפיע עליו, (עד כמה שידוע לי החברון רגיש ללימון) דרך אגב, את כל הדברים האלו העזתי לעשות רק אחרי שאיש השיש הראה לי בפועל שניתן לעשותם. אני זוכרת בבית הורי כיצד לאחר שיפוץ המטבח והתקנת הגרניט השחור, שאמנם נראה מדהים, איך איש השייש הזהיר את אימי מסירים חמים שריטות וכד´. בהצלחה.
 
שני חומרים שונים מאוד!!

שלום אבן קיסר עשוייה מחלקיקי אבן גרוסה ואיזשהו פולימר. יש גדלים שונים של חלקיקי אבן ומבחר גוונים עצום. מבחינה פרקטית עולה בהרבה על אבן טיבעית (אבן חברון , גרניט וכ"ד). מבחינת המראה... זו שאלה של טעם! אני אישית, אם יורשה לי להביע את טעמי, לא אהבתי את אבן הקיסר הרבה זמן. היה לה מראה של "דייסת סולת" לימים הם מאוד השתפרו וגוונו את מראה המוצר שלהם ואני מוצאת שהיום יש מספר דגמים שהייתי בוחרת לעצמי. המראה הכללי קצת פלסטיקי וסינתיטי לעומת האבן שבולטת במראה הטיבעי. ללא ספק משטח אבן טבעית הוא מאוד רגיש לחומרי המטבח כתמי לימון וטיפטופי חומץ , צבע ממאכלי עגבניות וסלק. ואחרי כמה שנים המראה שרוט ולא נקי. כדאי ללכת לכמה משווקים ולראות את כל המבחר שיש לאבן קיסר(לא כל משווק מחזיק את כל הדגמים) יש כחול כהה משגע לדעתי, ואולי אם תמצאו את המשטח שיפה לכם יהיה יותר קל להחליט. צריך גם לקחת בחשבון את גודל המטבח והתאורה בו כשבוחרים גוון של המשטח. כדי שלא תהיה תחושה חשוכה. מקווה שעזרתי קצת
 
מנסיוני

מנסיוני עדיף אבן קיסר היום המגוון גדול מאוד והאיכות עולה לאין ערוך על שיש או גרניט טבעיים. בעקרון , השימוש הינו גם למעבדות כימיות וההמלצה הטובה ביותר בעיני היא בחירת החומר ע"י מפעלי ים המלח למעבדות שלהם . ( הם בדקו והחליטו על קיסר בגלל יעילותו). בהצלחה קובי
 
למעלה