שיש למטבח

לילה12

New member
שיש למטבח

אני קונה בית מקבלן והגענו לשלב בחירת המטבח, בחרנו בשיש דגם לונה 250, מישהו מכיר את הדגם? המחיר המלא לשיש הוא 1200 ש"ח למטר, קיבלנו הנחה וזיכוי עבור השיש ששידרגנו, כך ששילמנו למטבח בגודל 2.4*2.9 6000 ש"ח כולל קנט בעובי 6 מ"מ ואבני פסיפס לדוגמא. לא ביצענו השוואת מחירים כי היינו חייבים לקנות מהחנות הזו (בחירת הקבלן), האם המחירים סבירים?

fireman

New member
מה זה "לונה"?

זה אבן? גרניט? שיש? נשמע לי המון 1200 ש"ח למטר שיש אלא אם באמת מדובר במשהו מיוחד.

M הדרך

New member
ומה יעזור עכשיו?

קניתם? תתחדשו.. סוף מעשה במחשבה תחילה. גם אנחנו כבלנו עצמנו בטימטום לחנות בגלל קבלן שהסתבר ששחטו אותנו .. אף אחד לא מחובר לקבלן בחבל הטבור. יכולתם לקחת רק את הדקורים או אפילו לא יודעת מה.. גודל 2.4 על 2.9 זה שטח השיש או כל המטבח? יאללה סחתיקה תתחדשו

M אני איתך! מה קורה לכם, אנשים???

מה אתם נכנסים במסכנה שבאה להתייעץ, ומה זו הציניות הזו fireman ובינא??? לא מספיק שאתם משתלחים זה בזה כל פעם - אתם עכשיו יורדים על אנשים שבאים בצורה הכי פשוטה להייעץ כאן?... ולמה זה טוב - לעשות לה רע על הנשמה אם דפקו אותה?... "אבן מהירח" והאמירות המפולפלות האלה שנאמרו פה - למה?... אולי לא כולנו מוצלחים וחכמים כמוכם, אבל דחיל רבאק... תרגיעו... נמאס כבר לראות את ההשתלחות שלכם, וזה לא שעשיתם משהו כלפיי - אני צופה מהצד בחלק מהפלפולים האלה, וזה ממש לא מכניס אווירה נעימה... מנהלים או לא... לילה 12 - תבדקו, תשוו, ובאשר תחליטו - תתחדשו! ו- M, לגבי הכבילה לקבלן,לפעמים אין ברירה, כשקבלן מוסר לך בית, והוא כובל אותך לספק מסויים, כי יש לו הסכם איתו (גם אצלנו זה ככה...) אין ברירה אלא לקנות את הכל אצל הספק הזה (ואם יש ברירה אחרת - אני בוודאי אשמח לשמוע עליה...!), כי העובדים של הקבלן שחיבר אותך לספק, לא יתקינו מוצרים של ספק אחר (ואני מדברת עד כדי הרובא של ספק א' או ב' כי הם מחוייבים לו... ואם אני רוצה את הרובא הטובה יותר, אני חייבת לרכוש אותה אצל הספק היקר והפלצן שחיברו אותי אליו, ולא במקום אחר, שבו המחירים שפויים, וכך נכון לקרמיקות, ולכיורים - שכן אני לא יכולה לקבל בית בלי כיורים... אז סינדלו אותנו, ונכנסנו לסנדל במודע... כמובן - אם יש "טריק" לצאת מזה לדעתכם - תגידו...
פילפילונה

fireman

New member
ציניות?

למה ציניות? אני יותר מאשמח לדעת מה זה "לונה"? על מה את תוקפת אותי? אני לא משתלח ואני לא כועס ואני לא מעליב ואני בטח שבטח לא ציני. לפני כמה ימים כתבו כאן על "מג'יק"....אין לי שמץ ירוק מה זה בכלל.....זה הופך אותי לציני ומשתלח? מה השטויות האלה?

בינא

Member
הוצאת דברים מהקשרם אינה לעניין

לא היה ניסיון לפגוע באף אחד ולונה בספרדית זה ירח. לכן נכתב כי המחירים סבירים לסוג הזה של שיש...אבל רק אם יש את הסכום הזה להוצאה. אם אין, מחפשים משהו יותר זול. פשוט מאוד.

בינא

Member
המחירים סבירים אם האבן מהירח (לונה)

אם מצא חן בעיניכם ויש לכם את הכסף, זאת אומרת לא הייתם צריכים לקחת הלוואה בשוק האפור כדי לממן את ה"לונה", מה שזה לא יהיה ובסוף זה יצא "בדיוק כמו שרציתם"...המחירים סבירים.

לילה12

New member
תודה על התגובות, אבל...

אין לנו את הכסף ואם זה מאוד יקר אנחנו עדיין יכולים לבטל ולהזמין במקום אחר. השיש הוא יבוא מספרד, האם זה טוב?

שחם3

New member
אני מכיר גרניט

הנקרא "לונה גריי" (אפור בהיר עם נקודות לבנות). במידה וה"לונה" הוא שיש טבעי ולא גרניט לא ההייתי שם במטבח, הוא רגיש לסריטות, חומצות ועוד. אם זה גרניט ההייתי מציע לבקש דוגמא ולחפש את החומר במפעלי שיש אחרים, ולבקש הצעת מחיר מאד יכול להיות שתמצאי אותו בשם אחר ובמחיר אחר יקר או זול יותר.

M הדרך

New member
אם טרם בצעתם רכישה וזה מופקע לטעמכם

לכו לקבל הצעה מאיש שיש אחר!!!!!!!!!!!!!!1 אם קיבלתם הצעה של 5.500 ש"ח לדוגמא כבר חסכתם 500 ש"ח וזה החשבון שאמור להנחות אתכם. אמרתי ואחזור בשביל 10.000 ש"ח זיכוי על כל הבית הוצאתי כמעט פי 7 ב"חרש" שהיה לו הסכם עם הקבלן ואח"כ השוונו וראינו שגנבו ,כן גנבו ואין מילה אחרת ב-34000 שח אחרי כל הנחות הדמה שלהם, ואני מדברת מוצר מול מוצר. מזלנו שבשיש היה לי מזל גדול. קרמה מרפיל עלה אצלם 1950 שח למטר ואני שילמתי רק 1000 שח למטר ויש לי "וואחד" שיש של 19 מטר במטבח.. לבדוק, להשוות,ישתלם לך...

בינא

Member
שיש לונה = בספרדית אבן ירח

היבוא מספרד יקר היום בגלל שהיא שייכת לגוש היורו. אם אין לכם כסף לשיש הזה ונותנים לכם אפשרות לבחור ולהביא אחר באחריותכם, זול יותר, מומלץ שתנסו זאת. הבעיה עם שיש היא שצריך להיות מקצוען אמיתי כדי למצוא שיש טוב במחיר סביר וצריך למצוא בעלי מקצוע בתחום השיש שלא ינצלו את חוסר יגיעתכם כדי למכור שלכם שיש "דפוק" בזול שעליו תצטערו. המלצה - יש סוגים זולים של שיש קיסר, אך למרות שהם זולים הם נראים טוב, מסופקים ע"י חברה עם קבלות והמרכיבים הם מומלצי החברה (בדרך-כלל). מדובר על סדרי גודל של 800 ש"ח/מ"א, כולל קנטים. אופציה נוספת היא לא להשקיע היום בשיש אלא במשטח מסוג "אורצ'רד" או ש"ע אותו ניתן לרכוש אצל ספקים המתמחים במשטחים חלופיים למטבחים. אפשרות אחרת תהיה לבצע משטח קרמיקה מודבקת על גבי צמנטבורד המודבק לגוף הארון. אפשרות הכי זולה, המקובלת בארה"ב - להזמין מנגר משטח דיקט עם ציפוי פורמאיקה בגוון עץ (בוק למשל), כאשר לוקחים בחשבון אורך חיים של 5-7 שנים ואז מחליפים. אפשר לשיש, לאבן קיסר או ממשיכים עם אותו דבר.

שחם3

New member
השפעת ערך מטבע

בתחום השיש מועטה , גרניט מסקנדינביה יקר כיוון ששכר העובד גבוה ,תנאי העבודה קשים בגלל מזג האויר ושעות היום הקצרים, גרניט מהודו יקר כיוון שמרחק השינוע הוא גדול ועוד סיבות רבות ומגוונות האפיינים לכל מדינה ומדינה על הגלובוס ,כך שערך המטבע השפעתו מועטה. מחיר אבן טיבעית נקבע בעיקר מהגורמים הבאים: א. נדירות, ב.יופי. ג. איכות. ד.מיקום המחצבה,גודלה,דרכי הגישה וריחוקה מנמל, הם בחרו באבן טבעית כיוון שאהבו את היופי ולא קיסר בעל המראה האחיד וההומוגני ולכן אינני מבין למה להפנותם לקיסר,מה עוד שגם במחיר שנקבת 800 ש"ח למ.א עם שילוב פסיפס בקנט 6 ס"מ ,מדידה,הובלה,והתקנה לא מציאותי גם בקיסרים הזולים (3 דגמים בלבד). בעלי מקצוע הגונים צריך בכל מקצוע, רופאים, מכונאים, מהנדסים, מפקחים ועוד לכן יש לבחור את בעל המקצוע ע"פ המלצות ולא ע"פ המחיר. ואם בזול עסקינן, הכי זול זה לא לעשות כלל.

למעלה