שיש הוא מלח בלתי מסיס
שיש הוא בעיקרו המלח סידן פחמתי שאיננו מסיס במים (מכיוון שיש שני מטענים גם ביון הסידן וגם ביון הפחמתי). הוא גם איננו מסיס בשמן, כמו רוב המלחים האי-אורגניים הפשוטים, מכיוון שהוא קוטבי. לכן, כשנשפחים על שיש מים או שמן הוא נשאר במבנה הגבישי שלו. המבנה הגבישי של סידן פחמתי, כמו במקרה של רוב המלחים הפשוטים הוא צפוף ולכן לא מאפשר חדירה של נוזלים דרכו אפילו לאורך זמן. מכיוון שבשיש שבמטבח אין סדקים, לא מתאפשרת חדירת נוזלים.