שיתוף בלינוקס

גבי לוי9

New member
שיתוף בלינוקס

שלום,
אני חדש בלינוקס. התקנתי שרת ubuntu14 עם gui. אני רוצה לבצע שיתוף של דיסק נוסף כדי שאכל לשתף אותו ברשת עם תחנות windows. מצאתי כמה הדרכות שונות והן לא עזרו, גם הגדרות השיתוף הבסיסיות וגם אלו בשורות הפקודה לא עזרו לי. האם יש למישהו רעיון איך אני מצע את השיתוף.
תודה,
גבי

גבי לוי9

New member
שיתוף בלינוקס

הרצתי כמה פקודות שמצאתי באתרי אינטרנט שיש בהן הדרכות ללינוקס. הגעתי עד למצב שאני רואה את השרת עם השיתוף ברשת workgroup אבל אני לא מצליח להיכנס לשיתוף, אני מקבל הודעה על חוסר הרשאות בשרת. ה
התקנתי samba, python, system config samba, windowsshare, cifs utills.
ובטח עוד כמה,
אין לי בעיה להתקין מחדש את השרת, אבל אני מנסה להבין למה אני לא מצליח להכנס לשיתוף דרך רשת מיקרוסופט פשוטה ובסיסית.

לא לעניין. שאלו על שיתוף מול חלונות ואתה

עונה ב NFS? ועוד טוען שNFS מורכב יותר מסמבה???

ועוד טוען שהרשאות מורכבות יותר מחלונות??????
רק עכשיו מתחילים להוסיף ב NFS4 הרשאות שמתקרבות במורכבות להרשאות בדומיין (AD) חלונות.

ולשואל המקורי - כששואלים מה עשית, הכוונה ל"מה בדיוק, עד כדי פירוט צעד אחרי צעד של כל מקש שהקלדת, עשית"

אנחנו לא קוראי מחשבות, ואף אחד כאן לא היה לידך כשעשית את נסיונותיך.

אני יכול לכתוב כאן שהקמתי לפני שבוע ZFS על ROOT של ARCHLINUX. בהתחלה לא עבד למקרות שניסיתי לפי כמה מדריכים ואפילו התקנתי חבילות ZFS ו- SPL.

האם מישהו כאן יוכל או ידע לומר מה נעשה לא נכון, ואיך בסוף פתרתי? (הפתרון אגב היה נעוץ בעובדה שלשם המשחק הוצאתי את /usr לZFS אחרי שכבר הייתה מערכת עובדת, וגרוב לא מצא /sbin/init לשם המשך איתחול. נפתר עם קצת מכות פטיש ללפטופ).

ניסית פעם?

אני עשיתי את זה במקום או שניים.
1. מחייב AD. הוספת unix id ל- attributes של היוזר אפשרית רק כאשר זה יוזר בדומיין.
2. הדומיין חייב להיות 2003 R2 וצפונה. לא נתמך ב AD מגרסא נמוכה יותר.
3. מחייב הרחבת סכמה של הדומיין - לא מסובך כשאתה יודע מה אתה עושה, אבל במקומות גדולים כל שינוי סכמה מחייב בדיקה שיכולה לקחת זמן רב.
2. אפשרי רק על מכונות שמריצות חלונות 7 או 2008 R2 וצפונה. לפני כן לא נתמך כלל.
3. גם במערכות הללו הביצועים די עצובים.

האמת שאם מתעקשים על NFS ולא סמבה, אני בד"כ פשוט מתקים VBOX עם לינוקס עליו, מפעיל עליו shared folders, מחבר אותו ל NFS. צריך לבדוק פעם אם אפשר לסנכרן את הנתיב המשותף דרך הרחבות אורח לנתיב הטעון מNFS באופן אוטומטי.
ננסה משהו בפעם הבאה שאהיה בסביבה כזו.
אולי עם lsyncd ?
https://github.com/axkibe/lsyncd#readme

למעלה