שיתוף במתכון,לאחר שהיום מצאתי משהו מאוד שימושי למטבח,
אתחיל לטובת חסרי-הסבלנות בקריאת הסברים ארוכים,
(לפעמים קורה שנגמרת הסבלנות לקריאת מגילות.)
בקיצור,הכנתי מתכון להיום בצהריים,השתמשתי ב- 3 מרכיבים בלבד, והם:
12 רצועות חזה -עוף (פרוסים לשניצלים) שחתכתי לקוביות קטנות.
בצל אחד ענק -ובצל בינוני נוסף - שניהם פרוסים לפרוסות.
וסלסלת פטריות -שמפיניון גדולות ,שחתכתי לרצועות עבות.
עד כאן מה שהיה לי במקרר,(אהובים עלי מתכונים עם מעט מוצרים.)
וכעת הסיפור על ההפתעה שגיליתי:
הכול התחיל היום בעת סידור ארון במטבח,כשאני על סולם,וגיליתי על מדף גבוה שמונחת שם קופסת קרטון סגורה,כשהורדתי אותה הוקסמתי מסיר -פלדה מדהים,(הביאו לי לפני כמה שנים טובות, מוצר איכותי תוצרת -גרמניה,הביאו לאיזה חג, ולא השתמשתי בו,)והוא עד היום נשמר כמו חדש,מבריק ומפתיע.
מדובר על סיר -פלדה עבה, 3 שכבות בתחתית,המיועד לבישול ללא צורך ב-שמן.החלטתי להשתמש בו לארוחת הצהריים,(ומיד הוכנס הסיר להדחה במדיח.) ולאחר מכן, הכנתי בו תבשיל מהיר לארוחת הצהריים:
מ- 12 נתחים של חזה -עוף שהיו מתוכננים מראש להכנת שניצלים.
והיום הוסבו לתבשיל אחר, לאחר שחתכתי אותם לקוביות-קטנות,
לכבוד הבישול בסיר החדש.
בנוסף היו לי במקרר פטריות -שמפיניון ענקיות בסלסלה,
החלטתי לשלבם לתבשיל שאכין לראשונה ללא -שמן, בסיר החדש.
וכך הכנתי במהירות:
פרסתי בצל ענק ועוד בצל בינוני- לפרוסות,ווהנחתי בסיר החדש
הסיר חומם 2 דקות -חימום ראשוני על ריק ,כשהוא על אש בינונית.
יש לסיר תחתית עבה מאוד(3 שכבות),ופעלתי לפי ההוראות שצורפו:
ולסיר שחומם 2 דקות ללא -שמן, הוכנסו לתוכו כול פרוסות הבצלים -אשר הניבו פרוסות בכמות נדיבה.
ולאחר כ-10 דקות, על להבה נמוכה,פרוסות הבצלים הפכו להיות מקורמלים - בגוון ענברי מדהים.
בשלב זה הוספתי לסיר גם את רצועות הפטריות העבות שחתכתי כאמור פטריות שמפיניון מאוד גדולות,ובשרניות (יש להשיג בקופיקס.)
הוספתי מלח ופלפל,ואחרי 2 דקות הפטריות הגירו נוזלים שהתערבבו עם מיצי -הקירמול של הבצלים.
לאחר 5 דקות הוספתי לסיר את חזה -העוף החתוך לקוביות קטנות,
(חזה העוף היה מושרה חצי שעה מראש במקרר ב- 1/4 כוס שמן ותיבול של : כף אחת גריל-עוף,מעט כורכום,אבקת -שום ,פפריקה חריפה, מלח ופלפל.)
לאחר הוספת קוביות העוף המתובלות,לתוך הסיר עם הבצלים -והפטריות, וערבוב קצר,הכול התבשל בסיר מכוסה במכסה,כ -2 דקות מכול צד וזהו.
קוביות העוף היו מוכנות,יצאו מפתיעות שחומות ועסיסיות.
(בסיר רגיל לבישול -היה צריך להמתין לקירמול השחמה שכזו,לפחות 20 דקות,בסיר הפלדה, 4 דקות בלבד.)
התקבלה מנה ממש טעימה מהפטריות והבצל המקורמלים שטעמם נספג גם בקוביות-העוף החתוכים.
הגשתי את המנה מעל מצע אורז, ובתוספת סלט טרי.
כאמור,להכנת 4 מנות,השתמשתי ב-3 מרכיבים בלבד:
12 רצועות חזה עוף לשניצלים,שאותם חתכתי לקוביות-קטנות.
בצל 1 ענק ובצל בינוני- פרוסים לפרוסות.
וסלסלת פטריות- שמפיניון גדולות ,שחתכתי לרצועות עבות.
לאחר גילוי הסיר המדהים הזה,נהנתי מתוצאות הבישול הטעים וגם למחמאות מהסועדים שלי -שהתענגו על המנות,והמחמאה הגדולה הייתה, ששביקשו תבשיל בדיוק כזה - גם בסופ"ש.
מי אמר שאין הפתעות במטבח ?
אתחיל לטובת חסרי-הסבלנות בקריאת הסברים ארוכים,
(לפעמים קורה שנגמרת הסבלנות לקריאת מגילות.)
בקיצור,הכנתי מתכון להיום בצהריים,השתמשתי ב- 3 מרכיבים בלבד, והם:
12 רצועות חזה -עוף (פרוסים לשניצלים) שחתכתי לקוביות קטנות.
בצל אחד ענק -ובצל בינוני נוסף - שניהם פרוסים לפרוסות.
וסלסלת פטריות -שמפיניון גדולות ,שחתכתי לרצועות עבות.
עד כאן מה שהיה לי במקרר,(אהובים עלי מתכונים עם מעט מוצרים.)
וכעת הסיפור על ההפתעה שגיליתי:
הכול התחיל היום בעת סידור ארון במטבח,כשאני על סולם,וגיליתי על מדף גבוה שמונחת שם קופסת קרטון סגורה,כשהורדתי אותה הוקסמתי מסיר -פלדה מדהים,(הביאו לי לפני כמה שנים טובות, מוצר איכותי תוצרת -גרמניה,הביאו לאיזה חג, ולא השתמשתי בו,)והוא עד היום נשמר כמו חדש,מבריק ומפתיע.
מדובר על סיר -פלדה עבה, 3 שכבות בתחתית,המיועד לבישול ללא צורך ב-שמן.החלטתי להשתמש בו לארוחת הצהריים,(ומיד הוכנס הסיר להדחה במדיח.) ולאחר מכן, הכנתי בו תבשיל מהיר לארוחת הצהריים:
מ- 12 נתחים של חזה -עוף שהיו מתוכננים מראש להכנת שניצלים.
והיום הוסבו לתבשיל אחר, לאחר שחתכתי אותם לקוביות-קטנות,
לכבוד הבישול בסיר החדש.
בנוסף היו לי במקרר פטריות -שמפיניון ענקיות בסלסלה,
החלטתי לשלבם לתבשיל שאכין לראשונה ללא -שמן, בסיר החדש.
וכך הכנתי במהירות:
פרסתי בצל ענק ועוד בצל בינוני- לפרוסות,ווהנחתי בסיר החדש
הסיר חומם 2 דקות -חימום ראשוני על ריק ,כשהוא על אש בינונית.
יש לסיר תחתית עבה מאוד(3 שכבות),ופעלתי לפי ההוראות שצורפו:
ולסיר שחומם 2 דקות ללא -שמן, הוכנסו לתוכו כול פרוסות הבצלים -אשר הניבו פרוסות בכמות נדיבה.
ולאחר כ-10 דקות, על להבה נמוכה,פרוסות הבצלים הפכו להיות מקורמלים - בגוון ענברי מדהים.
בשלב זה הוספתי לסיר גם את רצועות הפטריות העבות שחתכתי כאמור פטריות שמפיניון מאוד גדולות,ובשרניות (יש להשיג בקופיקס.)
הוספתי מלח ופלפל,ואחרי 2 דקות הפטריות הגירו נוזלים שהתערבבו עם מיצי -הקירמול של הבצלים.
לאחר 5 דקות הוספתי לסיר את חזה -העוף החתוך לקוביות קטנות,
(חזה העוף היה מושרה חצי שעה מראש במקרר ב- 1/4 כוס שמן ותיבול של : כף אחת גריל-עוף,מעט כורכום,אבקת -שום ,פפריקה חריפה, מלח ופלפל.)
לאחר הוספת קוביות העוף המתובלות,לתוך הסיר עם הבצלים -והפטריות, וערבוב קצר,הכול התבשל בסיר מכוסה במכסה,כ -2 דקות מכול צד וזהו.
קוביות העוף היו מוכנות,יצאו מפתיעות שחומות ועסיסיות.
(בסיר רגיל לבישול -היה צריך להמתין לקירמול השחמה שכזו,לפחות 20 דקות,בסיר הפלדה, 4 דקות בלבד.)
התקבלה מנה ממש טעימה מהפטריות והבצל המקורמלים שטעמם נספג גם בקוביות-העוף החתוכים.
הגשתי את המנה מעל מצע אורז, ובתוספת סלט טרי.
כאמור,להכנת 4 מנות,השתמשתי ב-3 מרכיבים בלבד:
12 רצועות חזה עוף לשניצלים,שאותם חתכתי לקוביות-קטנות.
בצל 1 ענק ובצל בינוני- פרוסים לפרוסות.
וסלסלת פטריות- שמפיניון גדולות ,שחתכתי לרצועות עבות.
לאחר גילוי הסיר המדהים הזה,נהנתי מתוצאות הבישול הטעים וגם למחמאות מהסועדים שלי -שהתענגו על המנות,והמחמאה הגדולה הייתה, ששביקשו תבשיל בדיוק כזה - גם בסופ"ש.
מי אמר שאין הפתעות במטבח ?