שיתוף ברעיון מסויים

ד ר א ל

New member
שיתוף ברעיון מסויים

שלום לכולם. מדי פעם נכנסים לפה יהודים דתיים או שומרי מסורת ותוהים מדוע הנוצרים למרות שהם מחשיבים את התנ"ך כספר קודש לכל דבר שהברית החדשה המשכו הישיר, מדוע הם לא פועלים לפי חוקי היהדות שכתובים מפורשות בתורה. נזכרתי בסיפור אלגורי שקראתי פעם, סיפור לא ארוך. שבעיני מתקשר כתשובה נאה. סיפור זה מצורף כקובץ PDF. כמו כן מתקשר לכך פסוק מאגרותיו של שאול הטרסי (הוא פאולוס), "אשרי העושה הכשר בעיניו ואין לבו נוקפו", (אין לי אתר בעברית לקורקודנציה של הברית החדשה, איך ניתן למצוא את מקורו של פסוק מהברית החדשה?) ויש גם סיפור על איגנטיו לויולה מייסד מסדר הישועים, שזכה לקדושה. שהיסוד במסדרו היה - הציות. על פי ספר מסויים שנכתב על ידי אדם חילוני, שבו הוא אומר שלויולה דרש מהחניך לראות את השחור - לבן, אם רצון מחנכו הוא. ואותו סופר מספר סיפור על לויולה, שאחד מחניכיו של לויולה, בשם פָאבֶּר עמד לפגוש אישיות רמת מעלה, הישועים בדרך כלל פועלים בתוך העולם החילוני, וחשוב להם עד מאד לעשות את הרושם הדרוש בפני בעלי שררה. על כן העביר לויולה, כדרכו, הוראות מדוקדקות לחניכו - כיצד לנהוג, מה לומר ומה לא לומר. הופיע פאבר למפגש, ומיד לאחר סיומו, המוצלח כנראה, דיווח לרבו, שכל שהלה חזה מראש - לא התקיים. אדרבא, התנאים היו לגמרי שונים, הדברים שנאמרו - לא נגעו לנושאים החזויים ואז, בלית ברירה, נהג החסיד בהתאם, היינו - לא רק על פי הוראות הרב. הגיב לויולה וכתב לתלמידו דברי שבח וקילוסין על התנהגות הולמת וציות למופת. אותו מחבר חילוני לא כל כך מבין את הסתירה.. אבל עניינו לא ביקורת ספרים. טוב, אז מקורות אלה, הביאו אותי לחשוב שהאדם צריך לפעול לפי מה שהלב שלו מורה לו לעשות. שעצם ההקשבה לליבך שלך, בתנאי שאתה כנה לחלוטין עם עצמך, היא היא התורה האמיתית. וניתן גם להזכיר שאלהים מצוי אצל כל אחד ואחד בפנימיותו. ולמעשה, באיזור הלב. למעשה, עוד הרבה קטעי מידע כאלה או אחרים היו שותפים למחשבה זו, אבל נסתפק בזה.

AlYahudii

New member
המממ

ראשית, הרשה לי להניח את דעתך: יהודים דתיים לא נכנסים לכאן. טוב, בעצם אולי אני היחיד, אבל מיהודים דתיים לא תשמע שאלות כאלו, יש להם תשובות מצויינות בעצמם. אבל לגבי הרעיון שלך, אם יורשה לי להביאו Ad Absurdum , אתה יכול להגיע לקיצונויות הזויות. דמיין, למשל, את אותו פדופיל שמבצע את מעשיו מתוך אמונה אמיתית. מתוך שכנוע עמוק הוא עושה את מה שליבו מצווה אותו. או, דוגמא פחות בוטה, דמיין מאמין פאגאני. הוא מבצע את הפולחן האלילי שלו מתוך שכנוע עמוק ואמונה עזה. הוא פועל לפי מה שליבו מורה לו לעשות. הוא מקשיב לליבו. האם גם אז תטען כי כשהוא מקריב לפסלו של יופיטר מנחה, מאחר והוא כן לגמרי עם עצמו, זוהי התורה האמיתית?

ד ר א ל

New member
לא בא להוכיח דבר, רק מעיר לדבריך

נתקלתי פה לפחות פעמיים, באנשים שכן שאלו, אולי הם התחזו ליהודים דתיים. לגבי אמונה וכנות. אדם בעל אמונה וכנות עצמית, יש לו חוכמה. וחוכמה היא טוהר. לכן לא יתכן שאותו אדם יהיה פדופיל, או עובד רוחות שמיים וכו'. אך יש לאדם הפתחות מגלגול לגלגול ולא כל אחד נמצא באותו שלב. לכן, אפשר לומר שיש אנשים שהאמת הפנימית שלהם תגרום להם למשל להיות עבריינים, והם יכולים להיות בהחלט כנים עם עצמם, וזוהי דרגתם ההתפתחותית. לא אומר שחיובי להיות עבריין, אבל אותו אדם צריך ללמוד. ואותן השלכות של מעשיו הפליליים ילמדו אותו מעולה. האם לאותו עבריין בעל כנות עצמית יש אמונה? לא נראה לי. (הרי אמרנו שאדם חכם הוא בעל אמונה וכנות עצמית.) עדיין לא התפתח מספיק (בגלגוליו) כדי להקרא חכם. אולי זה קצת צולע, אבל זמני קצר ואין בידי להפיק מרעיון זה משהו יותר מסודר. (ואולי אפילו אם היה לי עכשיו זמן, לא הייתי מגיע למשהו יותר טוב).

דהאמא

New member
קצת נאיביים אנחנו, הלא כן?

אתה מתאר בני אדם כאילו הת"ד של אלוהים נמצא ממש בתוך ליבם, כאילו אם בן אדם יאמין חזק, אז הוא יאמין נכון, כאילו אם נשב בשקט מוחלט ונתאמץ חזק חזק, נשמע את 'האמת הקוסמית'. כפי שציינו אחרים לפני, אלה הם הבלים. ככל שבן אדם מאמין יותר חזק כך הוא פחות מוכן לשקול חידודים ושיפורים לאמונתו, כך הוא פחות עוסק בחשיבה מסתעפת ויותר נאטם לכל דעה חדשה שייתקל בה. ונוסיף לכך את העובדה שהעולם ידע די אנשים שהאמינו, שבאמת האמינו, שלא היה להם כל ספק באמונתם. אנשים כאלה הם היו אלה שגרמו את הנזקים הכי כבדים בהיסטוריה האנושית.

ד ר א ל

New member
אהלן

בחלק השני של הודעתך, אתה לא מתאר אנשי אמונה. אנשי אמונה נדירים הם מאד. עד כמה נדירים? לא יודע ממש מספרים.. אולי 10 בכל דור? אולי 50? 100? אולי 1? רק לתאר לך מהו אדם מאמין? למשל אדם זה ילך במדבר ויהיה ממש על סף מוות בצמא.. והוא יתפלל.. התוצאה תהיה אחת - הצלה.. אולי מעיין מים חיים יפרוץ לרגליו? אולי בדיוק תגיע שיירה מצויידת היטב? לא ממש משנה. יש את הסיפור התנ"כי על יהשוע בן נון שהיה מאמין של אמת וכאשר הוא התפלל, התוצאה היתה הכוכבים נעמדו על מסילותיהם למשך 24 שעות. יתכן מאד גם היום מעשה כזה, אם מאמין אמיתי יחפוץ שהכוכבים יעמדו. ככלות הכל רצונו של מאמין אמיתי רצון חופשי ומוחלט הוא. ואם יעלה בו רצון מסויים אין ספק שהוא יתבצע. אך בדרך כלל הבנתי, מאמיני אמת. לא משנים סדרי עולם. יודעים את האיוולת שבכך, ולכן נותנים לעולם להתגלגל לאן שהוא מתגלגל. אבל לא חייבים להיות מאמיני אמת, כדי לגעת באמונה ולו לרגע קט בשעת מצוקה. לדוגמה, שמעתי בראיון ברדיו קול יזרעאל באינטרנט ראיון עם הזמרת רבקה זוהר-קאלו. שהתמכרה לסמים קשים והיתה נרקומנית בניו-יורק והיום נקיה לחלוטין מסמים (סיגריות וכל השאר). היא סיפרה בראיון שהגיעה לבית חולים עם צהבת נגיפית, משהו סופני ככה הבנתי. והיא היתה במצב קשה. וערב אחד הרגישה שזה הסוף.. בבוקר היא לא תקום. והיא מצאה את עצמה מתפללת (וכאמור רבקה זוהר לא אישה דתיה). התוצאה היתה שבבוקר בבדיקת דם שגרתית, נעלם נגיף המחלה מהדם וזה אמרו לה הרופאים בלתי אפשרי מבחינה מדעית. היא מספרת שבית החולים פרסם חוברת עם המקרה הזה. שהם קוראים לו נס רפואי (להסבירו הם לא יכולים, כך נראה לי). אז יש לך פה הוכחה רפואית, אם תעשה קצת עבודת רקע, ותגלה שם בית החולים, ותבקש מהם את החוברת שבו מצהירים רופאיה כך וכך. הוכחה לאדם שהאמין, ונרפא ממחלה קשה וסופנית באופן "לא רציונלי" ו"לא מדעי" בעליל.

דהאמא

New member
אם אתה טוען לנס רפואי...

... אזי, עליך מוטלת חובת ההוכחה, ולא עלי. תביא ראיות כלשהן (במקום לשלוח אותי לעשות עבודת רקע), ואז נוכל להמשיך בדיון.

גידעון1

New member
המוסלמים הטרוריסטים פועלים תחת אותה מחשבה

שזאת "מצווה" לרצוח כמה שיותר כדי להכנס לשערי גן עדן

למעלה