שיתוף הילדים בתהליך

natasha391

New member
שיתוף הילדים בתהליך

אני ובעלי נשואים 15 שנה והתקשורת בנינו לא טובה. החלטנו להתחיל טיפול זוגי, ואנחנו נמצאים בתהליך כבר חודש וחצי. יש לנו שלושה ילדים אשר לא מעודכנים בכך שהוריהם עוברים טיפול זוגי, אך
כמובן שהם מודעים לבעיות התקשורת שקיימת בינינו ולצערי גם היו חשופים להמון ריבים חריפים. בחרנו שלא לספר להם כי לדעתנו אין בכך טעם. לא מעוניינים שהם יסבלו מלחצים נוספים.
המטפלת לוחצת עלינו שכן יש לשתף את הילדים, והיא אף מעוניינת שהם יגיעו איתנו לאחת הפגישות על מנת שיכירו אותה והיא אותם. אני חושבת שזה רעיון ממש גרוע, אך הייתי שמחה לקבלת את חוות דעתך. תודה.

לא מערבים ילדים בטיפול זוגי -ממש ממש לא!!!!!

הילדים שלכם לא צריכים להיות מעורבים בשום צורה בתהליך הזוגי שלכם אצל מטפלת.
לא מדובר במפגשים בהם ההורים מקבלים הדרכה לגבי קשיי התנהגות אצל הילדים שלהם.
זה יכביד עליכם ועליהם רגשית, הם לא בנויים לזה והם לא אמורים להיות חלק מזה בשום צורה. מאוד מתנגדת.
העומס הרגשי שלהם יצור משקל נוסף עליכם.
טעות גדולה שלא ברורה לי מה השיקול וההסבר של האשת מקצוע. מוזמנת להתקשר ולשתף אותי.
&nbsp
052-6173323
&nbsp
דנה

natasha391

New member
אז מה אני אמורה להגיד למטפלת?

על פי ראות עינה זה מאוד חשוב לתהליך...

חומר למחשבה ותגובתך למטפלת

לא מטריד אותך עצם הרעיון שזה חשוב לה?
אני רואה בזה משהו מטריד באופן שבו היא בוחרת להדריך אתכם.
&nbsp
בכל מקרה,
&nbsp
ראשית, עליך להבין מהו ההסבר הלגיטימי מבחינתה למעורבות ילדיך וזאת ע"מ לרדת לעומקו של עניין ולהבין מהו הערך המוסף.
שנית, לדעתי עליך להגיד לה, שאת חושבת שמעורבות ילדך יצור עומס רגשי עליהם שעלול להשפיע על התנהגותם ומצבם הנפשי.
קושי רגשי ולגיטימי של ילד להכיל את בעיותיו של הוריו.
בנוסף קושי שלהם באוט' ישליך על היחסים בניכם ויהווה חזית נוספת להתמודד בה.מה שיכביד על תהליך השיקומי.
&nbsp
כיוון חשיבתה מעיד על רמת המקצועיות שלה. נראה לי חסר אחריות.
&nbsp
מקווה שעזרתי,
&nbsp
ערב נפלא
&nbsp
דנה
&nbsp

למעלה