שיתוף והתייעצות לגבי דירה חדשה

שיתוף והתייעצות לגבי דירה חדשה

שלום רב רכשתי דירה חדשה מקבלן. הדירה עדיין בבניה ובהסתכלות מדוקדקת על התוכנית הגעתי למסקנה שהתכנון דורש שינויים. קודם כל הדירה מבחינה עיצובית מאוד מקובעת, דירת שטנץ, נכון? אני רוצה להוסיף כמה אלמנטים מגבס....לעשות נישות, הנמכות....משחק עם תאורה אבל לא הצלחתי להגיע לשום מסקנות ברורות. בחדר השינה אם תשימו לב, המעבר למקלחת ההורים נעשית דרך חדר הארונות. זה לא מוצא חן בעיניי וחשבתי אולי להקטין את הארון ולעשות אותו ארון קיר ואת הדלת למקלחת להוציא אל פנים החדר, כלומר שיכנסו אליה מהחדר ולא מחדר הארונות. כיוון שהאיזור קטן ואין מקום לדלת אני חייבת להקטין את חדר הארונות. מה דעתכם? כמו כן חשבתי להעביר את המטבח לחדר השינה שיהיה בצמוד לסלון ואולי לעשות איזה בר שיחצוץ בין שני החללים. זה לא יהיה קרוב מדי? מה דעתכם על כל מה שכתבתי? יש הצעות נוספות? מה עם פינת האוכל? בא לי משהו קצת שונה ומשוגע
מצורפת תוכנית.

lank

New member
../images/Emo178.gifעיצוב מחודש

שבלולה , אכן את צודקת הדירה נראית שטנץ , אבל זה מה שמקבלים בדר"כ כסטנדרט מקבלן. אם את מעוניינת בשינויים משמעותיים , כדאי לך לרכוש שירות של איש/אשת מקצוע. בכל אופן אנסה לעזור לך באופן כללי. לגבי חדר השינה , גם אני לא אוהבת את המעבר דרך חדר הארונות , זהו פתרון קל כאשר קשה לתכנן ואין הרבה מקום. אפשר לפתוח את חלל הארונות ואז ליצור כניסה לחדר האמבטיה ללא כניסה לחדר ארונות. אם את מעבירה את המטבח ליד חדר השינה, אז בכלל אפשר להזיז את הקירות ולשנות ( ליצור שם נישות מעניינות שיתקבלו גם בחדר השינה ןגם במטבח. בנוסף אפשר לתכנן מבטח חצי פתוח לסלון עם אי ישיבה מיוחד. ומה דעתך לצאת בכלל מהשטנץ ולשנות את הקירות לאלמנטים עם זרימה , כמו למשל קירות עגולים מעט? או קיר אלכסוני מעוצב עם נישות? קיימות הרבה אפשרויות , אבל הכל תלוי כמובן בתקציב. דרך אגב , באמבטיה הכללית אפשר להקטין מעט את חדר השרות ולהרחיב את חלל האמבטיה ולהכניס יחידת ארונות גדולה שתוכל להכיל את כל המגבות , השמפו וכו'. אז שיהיה בהצלחה ואשמח לעזור באם יש צורך.

לי מפריע שהכניסה לחדר נמצאת מול

המקרר. בעייתי גם מבחינת הרעש מהמטבח וגם בגלל שהכניסה לחדר נמצאת בשטח ה"ציבורי". אולי אפשר להעביר את הכניסה לצד של חדר השינה ולהכניס את הלת של חדר השינה פנימה?

מספר שינויים שבלולה

קודם כול - תתחדשו ומזל טוב !! כמה רעיונות לשידרוגים : *בחדר שינה הורים יש מיזדרון ארוך מידי, וחדר הילדים מול המטבח- ולכן לסגור את דלת חדר הילדים ולפתוח אותה מצד חדר השינה של ההורים, ואת דלת חדר שינה של הורים "לדחוף קדימה, כך שחדר ילדים כניסה ממזדרון ולא אמצע הבית,ובעית המזדרון הארוך נפתרה. * אופציה אחרת-ביטול חדר ארונות הורים ובנית ארון בדיוק על הקיר שנשאר, נראה לי די רע שכול כניסה יציאה לאמבטיה עשה דרך חדר ארונות,וכו כן לדעתי קיים חשש שעם הזמן תהיה שם לחות שתחדור מהאמבטיה. אם מבטלים חדר ארונות עדיין עם תוספת קטנה לחדר ע"ח המזדרון אפשר להעתיק את כניסת חדר ילדים לצד. * לא היייתי מחברת את האמבטיה למרפסת מטעמי נוחות,במיוחד עם ילדים נוח שהבאלגן שם.. זהו בגדול , הדירה חמודה ודומה לשלי
)

kobi h

New member
../images/Emo45.gifשלום שבלולה 2 - הדירות בדר"כ

סטנדרטיות , חסרות מעוף והרבה פעמים חסרות הגיון בריא - עדיף להחליף בין חדר השינה לבין המטבח, ולוותר על הקיר החוצץ בין המטבח לבין הסלון -כך תוכלי להרוויח מקום רב גם פיזית וגם מבחינת התחושה של מרחב. במקום הקיר ופינת האוכל אפשר להעמיד אי לישיבה או יחידה דו צדדית המשמשת כמזנון מצד הסלון ומקום לישיבה מצד המטבח . על אף שלא ציינת גודל נראה שלא הוכן מקום רב לפינת האוכל. מסדרון הכניסה לחדר ההורים הוא צר וארוך ומבזבז מקום (במ"ר) - מקום שאינו ניתן לשימוש ונכלל בשטח הדירה. אדם הנכנס לדירה מוצא את עצמו ישירות בתוך הסלון - הייתי יוצרת חיץ, קיר או נישה , כדי שלא כל פתיחת דלת תיתן מבט לתוך הדירה. השאלה כמובן מה מצב הדירה, והאם אין בעיה לבצע שינויים בעיקר בתחום האינסלציה וכמו כן היכן ממוקמים עמודים תומכים שאין אפשרות להורידם. בהצלחה - יפית - גימור פיקס - מעצבת פנים

לא ראלי , יעלה לה הון להחליף בין

חדר שינה למטבח. הקבלנים גובים על הזזת אינסטלציה סכומים גבוהיים מאוד, ולא הייתי יוצרת חיץ כי הדירה לא ענקית, וזה יקטין את תחושת המרחב בסלון .

דירה חדשה, הרעיון להחליף את

מיקום המטבח כנגד חדר השינה הועלה ע"י שבלולה2 בעצמה, ואכן ההחלפה בין השניים יכול לשנות את פני הדירה הן מבחינה מרחבית (ניצול טוב יותר של מטראז' הדירה) והן מבחינת התחושה. הדירה חדשה, לא מאוכלסת ולפי הבנתי גם ללא מטבח - ולכן שינויים בשלב זה, גם אם יהיו גבוהים יחסית בשל הצורך להעזר בקבלן, עדיפים על פני שינויים בשלב מאוחר יותר. שבלולה2 צריכה להחליט האם עלות השינויי משתלמת יחסית לתוצאה שתושג - והתשובה אינדיבידואלית לחלוטין.

למעלה