שיתוף ושאלה

שיתוף ושאלה

שלום לכולם! התחלתי לפני שבוע להשתתף בסדנת דמיון מודרך. היום היה המפגש השני. הנושא של המפגש היום היה עבודה על תחושות פיזיות ועל רגשות: למשל כאבים פיזיים, לראות אותם כדימוי למשהו שאנחנו יוצרים (כמו למשל כאבי ראש שמדמים אותם ל"פטישים בראש") ואז להפוך את הדימוי הזה למשהו טוב. ורגשות, לראות מה זה עושה לגוף, להפוך את האנרגיות האלו למשהו טוב ואותו להוציא ולתת לאותו אדם/אובייקט שגורם לנו את אותם רגשות. חזרתי מהסדנא עם תקווה. כבר כמה זמן שאני לא מצליחה לישון בלילה בגלל שהשכן, שהדירה שלו גובלת עם שלי, עושה רעש כל הלילה שמפריע לי לישון. אז חשבתי על כך באותו הקשר של העבודה של היום. ואמרתי לעצמי: יופי, היום כשאגיע הביתה, אז במקום להתעצבן על השכן, אקשיב לכעס הזה, אראה מה הוא עושה לי ואהפוך אותו בדמיון למשהו טוב... וכן הלאה... אז בפועל, בהתחלה באמת לא התעצבנתי. עשיתי הרפיה, כפי שאני כבר רגילה לעשות (אני גם מתרגלת יוגה כל יום וכבר למדתי להרפות את הגוף). הגוף באמת היה מאוד רפוי ומשוחרר. והרעש לא עצבן אותי בהתחלה, קיבלתי אותו בשוויון נפש. אבל הגיע הרגע שבאמת התעצבנתי. בכל זאת מחר יום עבודה ובכל זאת זה לא מקרה יחיד אלא דבר שחוזר על עצמו מדי לילה... האמת, לא ציפיתי לניסים ונפלאות אחרי תרגול אחד כזה. האם זה באמת שאלה של זמן עד שלומדים לתרגל את העניין או שמא יש דרך אחרת להתמודד?

המשך:

החלטתי להפוך את זה למעין משחק. השכן זורק לי את הכדור בזה שהוא מרעיש ומפריע לי והתפקיד שלי הוא להפוך את הכדור הזה למשהו חיובי ונעים ולמסור לו אותו בחזרה. ניסיתי ואני חייבת לומר, היה קשה. אולי זה באמת דורש עוד תרגול...

chaval

New member
אפשר לקבל מידע על הסדנא?

אתר? טלפון? מקום? תודה

תהייה מעניינת....

היי נטע! סתם שאלה - פתרון פרקטי יותר אם תרצי - מה דעתך על לפנות לאגודה לתרבות הדיור?? ןעכשיו ברצינות: הנסיון שלך להפוך את ההתמודדות עם הרעש למשהו חיובי ממש מרשים אבל, כן זה די קשה וכן, דורש המון תרגול, בעיקר תרגול של שליטה בעצמך... הייתי מציעה לך כמה כלים להתמודדות עם השכן דרך שיחה איתו שתעשה שימוש בקצת NLP, אבל בשביל זה אני צריכה קצת יותר פירוט (אם אפשר...) כדי לתת לך רעיונות לשאלות מתאימות... בינתיים שלוחה לך ברכת הצלחה מכל הלב בהתמודדות מול השכן המרגיז
הגר

היי הגר

קודם כל אציין שאני גרה בדירה שכורה ואני לא יודעת עד כמה זה רלוונטי מבחינתי לפנות לאגודה לתרבות הדיור, במיוחד לאור העובדה שאני גרה בדירה באופן זמני. לגבי שיחה עם השכן, לא הבנתי אם כוונתך היתה לשיחה אמיתית או שיחה בדמיון. כי שיחות אמיתיות איתו כבר היו לי המון. באיזשהו שלב הפסקתי לפנות אליו, כשהבנתי שזה להלחם בתחנות רוח. אז אשמח לקבל עוד רעיונות איך להתמודד עם המצב דרך הדמיון המודרך או בדרך מנטלית אחרת כלשהי.

בעצם זה יכול להיות רעיון...

שיחה דמיונית עם השכן... במקור התכוונתי לשיחה אמיתית עם שאלות נוקבות וישירות, כמו שה-NLP יודע לשאול כמו למשל "מה אתה מרוויח מזה שאתה מטריד אנשים אחרים?" או "מה יקרה אם תפסיק לעשות רעש?" אם זה יכול לעזור באיזשהו אופן, זה מצויין... (ואגב, פנייה לתרבות הדיור ממש לא קשורה לאם את גרה בדירה שכורה או לא, אלא לזכות שלך להנות מתנאי מחייה נורמליים). ובמחשבה שנייה, אפשר בהחלט לנסות שיחה עם השכן בדמיון ולהפנות אליו את אותן שאלות וכל דבר אחת שאת רוצה להגיד לו. תוכלי לשים לב איך את מרגישה אחרי שאת אומרת לו את כל מה שאת רוצה להגיד ושבטח יושב בתוכך כמו משקולת ולשים לב איך הוא מגיב... ואפשר אולי גם דרך הדמיון בזמן שאת בהרפייה ליצור חיבור דמיוני כלשהו בינך לבינו (שימי לב איך החיבור הזה נראה, איפה הוא ממוקם, איזה צבע ומרקם יש לו) ודרך החיבור הזה להעביר אליו מסרים בכוח הדמיון.... ואז, פשוט למצוא דרך כלשהי שתבחרי לנתק את החיבור הזה ואולי אף לחבר אותו במקום אחר כלשהו רחוק ממך... הבחירה בידייך מה לעשות איתו. את מוזמנת לנסות ולראות מה קורה. הרעיונות שהבאתי כאן נכתבו בשליפה ואני מקווה שמהם יבוא לפחות חלק מהפתרון למה שמציק לך... המון בהצלחה! הגר

למעלה