שיתוף ושחרור קיטור

subatoi

New member
שיתוף ושחרור קיטור

שלושה ימי מילואים בשבוע שעבר השאירו אותי די מיואש מהמצב של הצבא. גם כמילואימניק וגם כאזרח. המצב בעייתי בכ"כ הרבה בחינות, רובן נכונות גם לחברה הישראלית מחוץ לצבא (חברות ועסקים ומשרדי ממשלה וכו'), אבל בצבא זה קצת יותר מדאיג.

הנה קצת קיטור, בסדר די אקראי:
צבא שמנוהל בידי ילדים בני 20; כל האזרחים מצקצקים בלשונם כשהצבא לא עושה את העבודה שלו וכשנחשפת בינוניות כזו או אחרת. אבל כשהם עולים על מדים והופכים למילואימניקים, אז הם מכסת"חים בלי בעיה, אין להם כוח להתאמן ולרוץ, הם מחפפים ולא מקשיבים למה שצריך; צה"ל מקצץ באימונים ככה שאתה מגיע למצב שאתה פוגש את המכשיר שלך פעם בשנתיים או נוהג בנגמ"ש פעם בשנתיים, אתה לא זוכר כלום ולא בטוח בכלום. העיקר שמקרינים תחקירי בטיחות ומספרים על מפקד המילואים שנתבע בתביעה אזרחית; חיילים אומללים שלא מבינים מהחיים שלהם ועומדים בש.ג.; סיפורים על קיצוצים בבשר החי במקום במקומות שאפשר לקצץ בהם; תקציבים שמבוזבזים ברוב פאר בבסיסים שתכף יפונו; קצינים בכירים שמחליטים החלטות מטומטמות ומתזזים את החיילים שלהם על פני רבע מדינה על שטויות; מערכות מיושנות ומקרטעות ורקובות; בסיסים שנראים כאילו בנו אותם העותומנים, הכל שבור ומגעיל ועם אזבסט; אין זכרון ארגוני ככה שכל פעם שבעל תפקיד מתחלף (שזה קורה כל שנה-שנתיים) הכל משתנה והם צריכים ללמוד הכל מאפס, מה שגורם המוון פאשלות וטעויות; וחיילי מילואים שמתייחסים אליהם כמו חיילים על לוח, כאילו הזמן שלהם לא שווה כלום, ואח"כ כשאנשים מבריזים המערכת מאוד מתפלאת ונלחצת ומתעצבנת.

הכי עצבן אותי - מג"ד מילואים, שמעולם לא ראיתי אבל היה המפקד שלי (בעקרון) בתרגיל הזה, שכשהעזתי לשאול אותו מה עם שקי השינה שלנו (שהיו במיקום אחר משלנו בגלל פאשלות של המפקדים) נתפס עם המכנסיים למטה ונקט בטקטיקה הידועה של האשמת המאשימים - אמר שהוא לא נפרד מהציוד שלו (בניגוד אלינו), שהוא לא מכיר אותי ומי אני (אז מה אם בשעתיים שלפני כן הוא ישב לידי), וכששאלתי איפה הוא הולך לישון בלילה הוא אמר בלי למצמץ "אני הולך לישון טוב בקרית שמונה" (ידעתי מה הוא הולך להשיב, כי שמעתי אותו מדבר על זה, שאלתי בכוונה). וזה סא"ל בצה"ל. בושה וחרפה. אני חושב להתלונן עליו לקמל"ר, בשביל העקרון, שלא יעז לדבר ככה לחייל מילואים אחר (למרות שגם הוא מילואימניק, אבל הוא בטח מרוויח המון באזרחות אז הוא חי בעננים). בכלל, התרבות הנהנתנית הזו לפיה קצינים בכירים הולכים לישון בצימרים או בבית החייל כשהחיילים שלהם בשטח/בבסיס, פשוט מחליאה.

subatoi

New member
שכחתי את השורה התחתונה:

מה עושים עם כל זה? איך שומרים על שפיות? אני מרחם על החיילים והקצינים שבאמת אכפת להם והם נמצאים בתוך המערכת, בסדיר או במילואים. אני מכיר כאלה שכבר תכננו את דרך הבריחה שלהם החוצה, כי המערכת מתסכלת ומחרפנת.
מלבד לכתוב על זה בפייסבוק או דברים כאלה, מה עושים?

מייאש

Tsachi89

New member
מבין את תיסכולך ידידי

לדעתי , צה"ל במתכונתו הנוכחי פשוט מנוהל גרוע. מוצץ את משאבי המדינה שלא לצורך. צבא שנכון לעכשיו מלא בקומיבנות, שחיתויות ומפקדים שבעים מדי שהאידאולוגיה מזמן ברחה אצלם הצידה ואת מקומם תפסו חיים נהנתנים ובזבוזי תקציב שלא לצורך.

בישראל של 2014 אין שום צורך בגיוס חובה.פשוט אין. חד משמעית!
אנו נשארים במצב האבסורדיר הזה כי צה"ל נמצא בכנסת , בממשלה ובקרב מקבלי ההחלטות בכל מקום ונושף בעורף של המדינה ועל העצבים הרופפין של כולנו. כך שדבר לא ישתנה בעתיד הנראה לעין לצערי. צה"ל נכון לעכשיו מנוהל כמו במדינת עולם שלישית. עצוב לומר אך זו האמת.

צריך לבנות כאן צה"ל אחר לגמריי. לפרק אותו מהיסוד וליצור צבא מקצועי-התנדבותי כמו זה של ארה"ב שעובד מצוין.
חיילים שיקבלו משכורת טובה כמו בארה"ב, יהיו חילים טובים , מקצועיים יותר וגם ערכיים יותר לרוב. כן, כסף זה דרבון רציני גם לאידאולוגיה שלנו מה לעשות. האידאולוגיה שלך קצת צוללת מטה שאתה רואה שאחרי טחנת חודש שלם במארבים, סיכנת את חייך וישנת כמו כלב בשטח קיבלת שבע מאות שקל שלא יספיקו לציקלוקים בשק"ם.

לא ייתכן שבמצב הנוכחי שיותר אין צורך בצבא ענק שיגן עלינו במלחמות סטייל יום כיפור וששת הימים, אנחנו עדין עם צבא גדול, בזבזני ומושחת מא' עד ת' עם אנשים שבעים ונהנתנים שיושבים בבור ושולטים על הכסף של כולנו.
זה אוהב יופי בארה"ב, זה עובד יופי ברוב אירופה ואין סיבה שזה לא יעבוד נהדר פה. כל המדינות מסביבנו שפעם היו אויבות גדולות ומסודרות מתפרקות לנגד עינניו. נכון לשנים הבאות אנחנו נעמוד כנראה בעיקר במלחמות גרילה מתישות. צבא מקצועי יתמודד עם זה טוב יותר. צבא שמורכב מבני 18 שמוכרחים להתגייס אליו , רובם שבוזים וחצי מהם מנסים להשתמט. חלק גדול מהם מוצא עצמו בתפקידים מונפצים ומיותרים עם תנאים מגוחכים של חמש - 9 ויומיות בקריה. ושהאוכלסיה הערבית והחרדית ברובה כלל לא נושאת בנטל, זה לא צבא תקין וזה צביא שעתיד לקרוס, כך או כך.

subatoi

New member
אותי מטריד שרוב מה שתיארתי

מתאר את החברה הישראלית כולה. הצבא רק משקף את החברה והמדינה שלנו, ככה שכל הבעיות הן הרבה יותר עמוקות ומושרשות.

למעלה