שיתוף יומנים

שיתוף יומנים

היי,
אני עובד עם יומן exchange (office 365 for smb) אישתי עם יומן גוגל. איך משתפים את היומנים בינינו? הכונה היא שכל אחד מאיתנו יוכל לראות את היומן של השני ושכל עדכון ביומן ישותף אוטומטית.
תודה
השאלה נשאלה גם בפורום שכן.

Y. Welis

New member
לא מכיר יומן בגוגל - אלא אם מסמך או בלוג

לדעתי יש 3 דברים נוחים -
&nbsp
* ONE NOTE - אולי התוכנה היותר מקורית באופיס. יש אונליין באתר ONE DRIVE ויש כאפ' לאייפון/אייפאד (מחכה כבר שנה כמעט לאנדרואיד - אין צפי). נוחה ביותר לשיתוף; ורסיטלית מאוד.
&nbsp
* מסמכי גוגל. לאחרונה יכולים לפתוח ולערוך DOCX. הבעיה שאם יש יותר מ-10 עמ', נעשים איטיים.
&nbsp
* Google Keep. רשימות נטו (בעיקר למטלות וקניות). נוחה ביותר. אפ' נהדרת לאנדרואיד. אין ל-IOS (אבל קיצור דרך לאתר יעשה את העבודה). נסו ותהנו.

one note תוכנה נהדרת

יש לה גירסה לאנדרואיד בינתיים רק לטלפונים ולא לטאבלטים (מה ההגיון? לסטיה נדלה הפיתרונים).
אפשר להתקין אם נכנסים לGOGLE PLAY דרך חיבור VPN שמדמה כתובת IP אמריקאית.
לא נוחה במיוחד (האנדרואיד, השולחנית מעולה). משיחה עם נציגת מיקרוסופט ישראל, לא ידוע מתי תשוחרר באופן רישמי בישראל.
עוד חיסרון הוא שאפשר לסנכרן אותה רק עם חשבון מיקרוסופט פרטי (HOTMAIL) ולא עם חשבון עסקי (כמו OFFICE 365).

Y. Welis

New member
באנדרואיד גם עדיין אין לה תמיכה רשמית בעברית

ב-IOS לעומת זאת יש - למרות שגם שם יש מה לשפר (צריך אופציה להתמקד בתיבת הטקסט בלבד, ולא בעמוד כולו. חסרה מאוד). מעניין איך היא ב-WINDOWS PHONE. גירסת ה-WEB משתפרת
&nbsp
בעניין הסינכרון - נדמה לי שגירסת IOS תומכת בחשבון '365'.
&nbsp
הלוואי שגוגל יציעו תוכנה מתחרה. יכולים לשנות את המציאות (כבר מציעים דבר ש-ON חסרה - טפסים אוטומטיים למילוי ב-WEB).

יש גם את EVERENOTE

שמאוד דומה לONE NOTE גם מיועדת לשמש מחברת ממוחשבת.
לה יש גירסאות אנדרואיד, IOS, חלונות שולחנית וממשק WEB.
יש בחינם ויש בתשלום, ההבדל העיקרי הוא בנפח האיחסון בWEB. אם לא מטמיעים בה יותר מידי קבצים החינמית מספקת.
יחד עם זאת ל ONENOTE יש את יכולת הסינכרון עם כל תוכניות OFFICE כמו לדוגמה:
לשבת בדיון ולסכם אותו ואז להמיר חלק מהסיכום למשימות באאוטלוק.
כיוון שלכל אחת מהן יתרונות וחסרונות אני עוד לא החלטתי מה המתאימה לי ביותר. בינתיים משחק עם שתיהן.
https://evernote.com/

Y. Welis

New member
ל-EN יש לה בעיה מרכזית - תמיכה חלשה בעברית

ולא מהיום - עברו שנים עד שהוסיפו את התמיכה המינימאלית שקיימת עכשיו (למרות בקשות עוד מ-2008 לפחות, ולמרות שכל shareware פשוטה כוללת תמיכה כזו). לא נראה להם חשוב דיו וחבל (מילא אנחנו, אבל מליוני כותבי ערבית, פרסית ועוד).
&nbsp
גם האפ' ל-IOS עברה שינוי מהותי לאחרונה - למראה של ON... מבחינתי היא על כן איבדה ערך. מייקרוסופט יצמצמו פערים מן הסתם בהמשך, אם כבר התחילו (למרות שעדיין לא ברור מה יתחדש באופיס 16 הקרובה - דומה שפחות מתמיד, וגם זו בעיה).
&nbsp
לדעתי ON יכולה להיות המסגרת הכוללת לאופיס, וכל השאר חלקים ממנה. הייתי גם מאחד אותה עם SWAY החדשה. אבל סמוך על MS שלא ידעו להעריך את מה שיש להם כרגע.
&nbsp

הוזמתי לכנס של מיקרוסופט ישראל

בנוגע לחידושים לעסקים.
נראה אם ניתן יהיה להעלות בקשות.
אם אתה רוצה לבוא (בהנחה שעוד יש מקומות) פנה אלי במסר.

למעלה