שיתוף לערב שבת

שיתוף לערב שבת

יוצא לי לאחרונה, לפגוש אנשים במסגרת הטיפולים ובמסגרת היומיום שהמפגש בינינו חד פעמי.
במסגרת החד-פעמיות הזו עולה בעיה שלהם, אני מעביר להם מסר או כמה ובכך נגמר הסיפור בינינו.
בדרך כלל אלו אנשים עם בעיה שהיא צומת דרכים בשבילם והמסר נותן להם לראות בבהירות את השביל הרצוי להם.
מבחינת הדרך שאני עברתי, הדבר הנכון הוא ללמד אדם לחוש או למצוא בעצמו את הכיוון הנכון לו.
לאחרונה קיבלתי כלי עבודה (תקשור), המאפשר לי לתת לאנשים הקלה, בהירות, אויר לנשימה וכיוון מיידי לדרכם.
הכלי הזה שונה ממה שעשיתי עד עכשיו וגורם להרחבת התפישה שלי את התהליכים בחיים.
היום אני רואה שבהחלט ניתן במצבים מסויימים, לתת לאדם את הדרך שלו, מבלי שיעבור ייסורים וקשיי לימוד מתמשכים, שמבחינתו, יכולים דווקא להזיק לו בעתיד ולא ללמד אותו את הדרך הנכונה לו.
כל הגישה הזו שונה ממה שלמדתי ומהדרך בא אני הלכתי.
אני רואה גם שהרבה מורים מהמסורת העתיקה, פותחים את לימודיהם ה"סודיים" לאנשים מתוך רצון לחלוק ולשתף. לעזוב במקצת את הדרך הישנה של לשבור לפני שבונים. הם רוצים שלאנשים יהיה.

הדרך החדשה הזו, משנה גם את משמעות הדברים וערכם. היום, מבחינתי, לא כל מיומנות צריכה להיות מוגדרת בעלת ערך עמוק, נרכש ומוערך. אם רכשתי ערך עמוק לדרך העשייה שלי לאורך השנים, היום יש לי כלי שיש לי ערך למקור ולתוצאה שלו ולאו דווקא לדרך שלו. הערך שלי מופנה גם לזכות בעקבותיה קיבלתי אותו ולא לדרך שעברתי עד שקיבלתי אותו. בעבודה עם הכלי הזה, אני לא חושב ש"עברתי דרך מוערכת" ואחרים גם צריכים לעבור את דרכם המוערכת. אלא שעברתי דרך בשביל שאוכל להקל לאחרים את דרכם, גם אם נראה שדרכם חסרת עומק. דרכם אולי חסרת עומק, אבל נשמתם מקודשת, לכן כל הקשר שלי אתם מקודש, גם אם למראית עיין שטחי. התפישה הזו גם מחדדת לי את התחושה שכל מה שקורה, הוא נכון ובעל ערך - גם השטחי ביותר לכאורה.

היום אני יכול לשלב בין העולם העתיק של הלימוד הסגפני והשמרני והעולם הנוכחי שפתוח לכולם ומאפשר לאנשים לבחור - סגפני או מהיר.

שבת שלום לכולם.

ינוקא1

New member

אני אומר לך את האמת , עבדתי הרבה עם תקשור - גם נתתי מסרים וגם קיבלתי , ונוכחתי בסופו של דבר שה"דרך" היא הכרחית.

פעמים רבות אנשים אינם מסוגלים לכבד באמת את מה שלא עברו תהליך עבורו.

נדירים מאוד האנשים שראיתי שהשתנו באמת דרך תיקשורים. . . 99.9% מהאנשים זקוקים לתהליך . . .

לעומת זאת , כאשר הפתרון מגיע מתוך האדם עצמו , רוב הסיכויים הם שהאדם יעבור שינוי אמיתי ועמוק.

היום אני מתקשר הרבה פחות , ולתקשורים שלי יש אופי מאוד כללי ולא מחייב - בדיוק מהסיבה הזו.

אני עצמי כן מתייעץ עם מתקשרים פעם בכמה חודשים (לאחרונה עם יעקב יקי כהן ) כאשר אני מרגיש צורך ל"חוות דעת נוספת" , או ב"חיזוק" לאחר שהכיוון הכללי שלי כבר ברור , או במקרים שהמדובר באתגר רציני במיוחד.

בסרט "מטריקס" יש את הנביאה , שהיא מבחינתי האידאל -
תמיד כאשר ניו מגיע אליה היא לא נותנת לו תשובות ברורות , היא מאפשרת לו להגיע אל הדברים בעצמו , ובעיקר שואלת אותו שאלות.
וכל זה כאשר היא עצמה כבר יודעת הכל . . .

מבחינתי זה האידאל - אפילו שאתה מבין ויודע בדיוק לאן המטופל צריך להגיע , תוליך את המטופל בדרך כזו שהוא יבין מעצמו את הדברים.

כאשר אני "מדבר יותר מידי" , ואומר לאדם מה הוא צריך לעשות , פעמים רבות יש לי הרגשה שפשוט נכשלתי. . .

שבת שלום.

הי חבר....בנושא התקשור

התקשור שאני מעביר, אינו של ידע יבש וטכני.
הוא ביסודו תהליך ריפוי.
העניין הוא שלפעמים אנשים לא צריכים לעשות איתי תהליך, אלא לקבל ממני הפנייה לכיוון הנכון. משם הם יעשו את התהליך שלהם. מעין - שלח לחמך על פני המים.
נראה לי שזה יותר כמו מה שאתה עושה עם המתקשרים - הבהרה נקודתית, רק בתוספת ריפוי שהוא מעבר לתפיסה האישית שלי.
ברוב התקשורים שאני נותן, אני מעביר מסר להכוונה שתביא לריפוי ולא את הריפוי עצמו באופן מלא.
בכולם, האדם צרך לקחת עמדה ועשייה שיביאו לו את הריפוי שלו.
הקיצור-דרך הוא ביכולת לראות את העמדה ובתמיכה האנרגטית הממוקדת שאני נותן מההילינג.

בסופו של דבר, אני משלב והתקשור הוא חלק מתהליך הריפוי שעוברים אצלי.

העניין הוא שעכשיו יש לי מקום לאנשים גם ללא תהליך. מה שלא היה פעם.

המורה שלי להילינג סיני, עברה תהליך דומה. היא הייתה בגישה שלי ושלך (היא באה מהמסורת הסינית הסיזיפית), עד שעברה שינוי והיום היא משלבת.

הפעם שבת שלו עד ראשון
.

ינוקא1

New member
שבוע טוב -

בהתנסות שלי זה סוג של "גונג פו" :

צריך ללמוד כיצד בנגיעה כמה שיותר עדינה ולא מורגשת מצידך , ליצור את השינוי שיבוא מתוך המטופל.

להיות "נוגע לא נוגע".

אני אומר זאת כי אני דווקא מכיר טוב את הגישה של התקשור , הרבה שנים עסקתי בזה , וגם תקשרתי לאחרים (גם דרך פורומים. . .).

שלא תבין אותי לא נכון - אני גם מתקשר , ולפעמים אני גם אומר לאחרים "מה לעשות" דרך תקשור , אבל שוב - כשזה קורה אני מרגיש כשלון.
כי לא הצלחתי להביא את זה מתוכם. מה שאומר שלא באמת פתרתי את הבעיה , היא תחזור שוב באופן אחר.

בתקשור יש מימד חזק של כפיה ושליטה- כי זה כלי חיצוני.
אומנם על פניו זה כמעט לא מורגש , אך זה קיים.
ואני אומר לך שכל המתקשרים שפגשתי , וזה כולל מתקשרים טובים ואנשים טובים , יש להם בעיה עם שליטה.

המדובר בסך הכל בכלי טוב , ואולי אפילו כלי חיוני למטפל. אך צריך ללמוד הרבה כיצד להשתמש בו נכון - "נוגע לא נוגע".
להגיד "מה לעשות" בלי להגיד כלום
כמו הנביאה במטריקס.
וזה גונג פו של ממש !

ינוקא1

New member
ומספר הדאו -

"כך הוא גם החכם.
משכנו באי-העשייה.
תורתו ללא דיבור.

כל הדברים צצים
והוא אינו חוסך עצמו מהם.
הוא יוצר אך אינו בעליו של דבר.
הוא מועיל ואינו מחזיק בדבר.
עם הגשמת הדברים
אין הוא נקשר אליהם.
וכיוון שאין הוא נקשר
אין הוא ננטש."

גם בטיפול , הגישה האידאלית בעיני היא לתקשר פחות.
"לא להיות בעליו של דבר" - גם לא של התקשור.
להיות מודע למה שעולה עכשיו ברגע הזה , ופשוט להגיב בהתאם - בגובה העיניים.

הלוואי וגם אני אצליח לעמוד בזה . . .כי הפיתוי "לעשות משהו" הוא גדול . . .

בוקר טוב חבר יקר....

אני חושב שאתה משליך דברים שלך על הכלל.
1. תלוי מה אתה מתקשר ומה מקור התקשור.
2. תלוי כיצד הגעת לכך.
3. תלוי מה חלקו של התקשור בך.
4. תלוי מי אתה.
5. תלוי מה כוונתך.
6. אני מכיר מתקשרים שאינם שתלטנים.

אני לא חושב שהכל צריך להיות גונג פו - עשייה ממושכת, קשה, מוערכת, מגשימה. לפעמים רק לעשות טוב...זה טוב
. להושיט יד, לתת חיוך. לא חייבים תמיד להעביר דרך. לא כל אחד צריך ללמוד את הדרך.....בטח לא את זו שאני מציע או אתה.
נכון אין לתפוס דבר - כולל התקשור, כמו שאמרת וכולל אי התקשור. התקשור הוא כלי כמו שהאגרוף כלי וכמו שהצ'י כלי או
מה שעובר דרכי עובר - הילינג, תקשור, מחשבה, עצמי....הכל למען האדם שמולי.
לכן אם יוצא לי בטיפול תקשור אז תקשור, אם עיסוי אז עיסוי, אם הילינג אנרגטי אז הילינג, אם שיחה אז שיחה, אם צריך מחט אז מחט, אם הכל אז הכל.

לעצמי - אני יודע שהכל קורה למעני...אם קורה למעני, כך למען זה שמולי...במיוחד אם הוא בא אליי.
אני משתדל רק להיפתח עוד ועוד, מה שתביא הפתיחה תביא. אני שומר על המרכז שלי מודע וזה כל מה שאני צריך.....
השאר קורה מעצמו ומתוך הכוונה שלי. כל פעם שאני עושה משהו מכוון ממני....דווקא אז אני מעלה את הפיקוח הפנימי.

מעבר לזה.....אני חי את חיי, כל השאר על הדרך
.

לגבי המשפט האחרון שלך - קשור לכותרת שלי - לי אין רצון לעשות משהו. אני נהנה מהאי עשייה. בטיפול יש לי רצון שיהיה מה שצריך להיות...זהו. אני מקווה לריפוי...זה כן.
את הרצון שלי לעשות משהו, אני מממש עם עצמי בלבד.

שבוע פורה
ויום נפלא.

ינוקא1

New member
אם אתעקש על מה שאני

אומר זה יהיה. בדיוק ההיפך ממה שאני מטיף לו. . . אז לא אתעקש. . . שבוע נהדר ויום טוב!

ומאומנות הדאו

תכלית אימון הטאי ג'י היא - עשייה באי עשייה.
בטאי ג'י לומדים להיות "עצלים", לעשות כמה שפחות בשביל להשיג כמה שיותר.
לומדים זאת מעשית, עם עצמך ואם אדם מולך.
כשאתה עובד מול מישהו בידיים-דוחפות ורוצה לעשות משהו (לדחוף אותו), אתה נדחף בקלות. כשאתה מוותר על הרצון ויודע מה הכוונתך, הזרימה וההקשבה יביאו אותך למקום בו אתה דוחף את השני, במאמץ מינימלי ביותר....אפילו ללא מאמץ.

וצ'ואנג צה אומר -
המנהיג הגדול לא משאיר עקבות לעשייתו. כמו הנץ בשמיים שאינו משאיר שובל במעופו.
הנעלה אינו מתכנן תכנונים....(או אי תכנונים לצורך עינייננו).

סוף סוף דיוני פינג פונג....
אבל מה עם השאר?
....קחו
.

ינוקא1

New member

רואים שאתה חי את זה . . .

(אגב , אפרופו "אי עשיה" - אצל קסטנדה יש גם כן את המושג הזה , אך במשמעות שונה מעט.
אצלו הכוונה ב"אי עשיה" היא לעשיית מעשים שאינם ה"עצמי הרגיל" שלנו.

שבירת ה"רצף" של ההתנהלות הרגילה.
גם כאן המדובר בעקרון מדהים וחשוב שאם עובדים איתו נכון , מביא למצבים מדהימים - גם בטיפול וגם בהתנהלות האישית , והוא פשוט כמו שהוא נשמע).

העקרון שהצגת חשוב ביותר להתפתחות....

שבירת הרצף, היא בעצם הדרך להתפתחות.
לפני כמה ימים קניתי חולצה, וכתוב עליה בחלק הפנימי האחורי:
"אם אתה רוצה משהו שלא היה לך אף פעם,
עשה משהו שלא עשית אף פעם"
renuar men קיץ 2012 (לא טעות 2012 - באאוט לט)
.

אמרתי לאישתי - את רואה, כבר לא צריך ללכת רחוק בשביל החכמה
.

למעלה