שיתוף מחשבות

plumaria

New member
שיתוף מחשבות

שבוע 18. עם תפר צווארי ובשמירה כבר 3 שבועות ועד הלידה. מלא מחשבות מתרוצצות בראש כל הזמן.
דווקא החשש הגדול שלי, צוואר הרחם שכשל בפעם הקודמת, מחזיק מעמד ממש יפה, ארוך וסגור.
מקבלת תמיכת פרוגסטרון בטבליות יומיות וזריקת פרוגסטרון שבועית, אולי זה גם עוזר, למרות שגם בפעם הקודמת קיבלתי זריקות ועדיין לא החזיק מעמד.
השקיפות יצאה תקינה, יחד עם בדיקת הדם, סיכון נמוך לתסמונות. גם הסקירה המוקדמת תקינה לחלוטין.
מתלבטת לגבי מי שפיר, אבל בינתיים כל פעם הכף נוטה ללא לבצע, לא לסכן את ההריון, וחלילה שלא יתחילו לי צירים שמסכנים את צוואר הרחם התפור.
עד כה אמרו לי שלייה קדמית, פתאום אתמול בבדיקה שגרתית אמרו שליית פתח.
הרופא אמר שנעקוב, בתקווה שהיא תעלה בהמשך. משתדלת בינתיים להדחיק את המידע הזה. אין דימומים שבדרך כלל מתרחשים בשליית פתח, אז אני מקווה שהיא לא באמת.
הזמן זז לאט מאוד. אמנם כבר 18, אבל עדיין מרגיש לי כל כך קצת.
ואיכשהו המחשבות חוזרות הרבה לתאומים שלי, שלא הצלחתי לשמור עליהם עוד קצת בפנים. בערך בשבוע הזה אז, התחלתי להרגיש תנועות. נזכרת איך הייתי שוכבת על הגב ומסתכלת על הבטן מקפצת.
עכשיו עדיין לא מרגישה, מחכה לזה בקוצר רוח, אבל גם מאוד חוששת.
ומצד שני, אני אופטימית, חושבת הרבה על רגע הלידה, בוחרת להאמין שאני אכן אגיע לשם הפעם במועד הנכון.
מוזר איך כל זה מסתובב בראש יחד, כאילו הדברים לא סותרים אחד את השני.

רונית 294

New member
היי

מבינה את חששותייך. גם אצלי האובדן היה על רקע של לידה מוקדמת (ירידת מים)... את פחות מרגישה עכשיו בכלל שזו שיליה קדמית. גם לי בהריון אחרי האובדן היתה שיליה קדמית. בהריון הנוכחי יש לי שליה אחורית ובסקירה אמרו לי גם שזו שיליית פתח. להימנע מסקס וספורט. ב"ה לא היו דימומים והרופא אמר שרוב הסיכויים שתעלה למעלה. ואם לא אז זה קיסרי. מאוד מבינה את חששותייך.אני עשיתי ניפט ולא מי שפיר. האם עשית?

plumaria

New member
המשך

היי.
לא עשיתי ניפטי. זו לא בדיקה מכסה כמו מי שפיר, ואני יודעת שהתוצאה שם תספק אותי במידה דומה לבדיקות הסקר האחרות. לכן מתלבטת לגבי מי השפיר, למרות שאיכשהו כל פעם דוחה את ההחלטה והזמן מתקדם קדימה.
בלילה בקושי ישנתי, פתאום נחתה עליי חרדה איומה שזו אכן שליית פתח ושצוואר הרחם יתחיל להיפתח כמו פעם שעברה ואז תהיה היפרדות שלייה. וזהו, עוד הריון שיסתיים בלידה שקטה.
ואני מנסה להגיד לעצמי להירגע, ולשכנע את עצמי שהכל יהיה בסדר ולא לחשוב בכלל לכיוונים הרעים, והנה, מבלי להאמין אני כבר בשבוע 18, אבל החרדה הזו שם וכל פעם יש משהו שמעורר אותה מחדש.

Shirleybh

New member
.......

מרגישה לפעמיים שאת כותבת את מה שאני צריכה לכתוב חח זה מצחיק .. אני ברוך בשם כבר שבוע 20 גם לי נצפה בשבוע 18 שילית פתח ממש נילחצתי ופחדתי.. ואז כמה רופאים הרגיעו אותי שאין כל כך חשיבות לשילית פתח עוד בשלבי ההריון המוקדמים כי בהמשך היא תעלה והיא באמת עולה טפו טפו.. השאלה גם כמה היא קרובה לפתח ?? כמה אורך הצוואר היום? המנוחה בבית והזריקות והטבליות באמת עוזרת לי אני מקווה גם בהמשך.. וגם אצלך.. לגבי מי שפיר הודיעו לי ( כמה רופאים שהתיעצתי איתם) למי שיש בעית קיצור צוואר, לא לעשות בשום פנים ואופן כי זה יכול לגרום לצירים ולבעיות נוספות ועדיף ללכת על הציפ. לא עשיתי כלום בסוף כי כל עוד הכל תקין מבחינת סקירות ושקיפות והבדיקות דם הנלות .. וגם לגבי השילית פתח הגרוע ביותר זה קיסרי .. הסכוי שתגיע ללידה בגלל השילית פתח בשבוע כזה קטן מאוד מאוד מאודדד

plumaria

New member
תודה

היי.
איזה קטע מוזר שהכל אצלנו כל כך דומה. ההודעה שלך ממש מעודדת אותי, תודה רבה.
גם רופא המעקב שלי לא בעד מי שפיר, אבל הצ'יפ אפשרי רק אם כן עושים מי שפיר. בטח התכוונת לניפטי, שאני גם לא עשיתי בדיוק בגלל הסיבות שציינת.
הצוואר יותר מ 50 מ"מ בבדיקה האחרונה. איך אצלך?
עוד שבועיים יעשו לי הערכה מחדש של מיקום השלייה, אם תישאר כזו אשאל יותר שאלות. איכשהו בבדיקה האחרונה הייתי קצת בשוק מזה שפתאום מקדמית היא הפכה לפתח ולא שאלתי יותר דברים. הרופא אמר להימנע מיחסים, אבל אנחנו נמנעים עוד מהתפר.
גם הוא דיבר על כך שאם זה ישאר, זה ניתוח קיסרי. זה הרע במיעוטו מבחינתי. החשש שלי שהכל יתחיל לקרוס בשבועות הקריטיים עוד הפעם.
אבל גם התגובה שלך וגם התגובה של רונית ממש מעודדות. אני אפסיק לחשוב על זה ולדמיין לי דמיונות זוועה לפחות לעוד שבועיים ואקווה שהיא אכן תעלה והכל יהיה בסדר.

Shirleybh

New member
......

בכיף מתי שאת צריכה ! הצוואר כרגע טפו טפו 41 בודקים לי רק דרך הבטן ... כמה פחות חיטוטים שם עדיף. תנוחי כמה שאפשר אני לא עושה כלום כמעט רוב הזמן שוכבת וכמובן בלי יחסיים בכלל בדיוק כמוך.. שיהיה בהצללה לכולנו

שירהד1

Member
מנהל
כן, נכון- המחשבות כל הזמן מתרוצצות להן...

לפעמים אפשר לנסות לכוון אותן לכיוון האופטימי, והופ- הן סוטות להן לכיוונים לא טובים, ואז שוב- צריך להסיט אותן לכיוון הנכון. זו עבודה יום יומית ממש.
מה את עושה בשמירה? האם את צריכה ממש לשכב רוב הזמן? כי באמת אפשר להשתגע ככה. מה את עושה רוב היום? איך את מעסיקה את עצמך?

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז
09-7749028

plumaria

New member
שמירה

היי שירה.
אכן עבודה קשה היא להסיט את המחשבות. נכנסת עכשיו לשבועות הקריטיים מבחינתי, רק רוצה שהזמן יעבור קדימה מהר. כמו שכתבת באחת התגובות - ללכת לישון ולהתעורר בשבוע 37.
אני לא צריכה להיות בשכיבה מוחלטת. מוצאת לעצמי עיסוקים קלים בבית, קצת בישולים וסידורים, טלוויזיה, קריאה, סורגת קצת. משתדלת להעסיק את עצמי. יוצאת קצת לטיולים קצרים עם הכלב בשכונה. מרגישה שהזמן עובר לאט מדי, אבל איכשהו כל פעם מגיע סופ"ש ומסמל עוד שבוע שבו התקדמנו קדימה.

שירהד1

Member
מנהל
או. קיי- נשמע לי שאת איכשהו

מעבירה את הזמן...והוא אכן עובר- לאט, אבל עובר.

שיהיו בשורות טובות!
שירה.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז
09-7749028

למעלה