שיתוף פעולה בינלאומי של רשות המיסים

שיתוף פעולה בינלאומי של רשות המיסים

חברים שימו לב. רשות המיסים בקנדה, בארה"ב, בישראל, ובשאר מדינות OECD, חתמו על הסכם שיתוף מידע. אין יותר סודיות בנקאית. המושג הזה מת. קאפוט. אם יש לכם חשבונות בישראל, או בארה"ב, במוקדם או במאוחר, רשויות המס הקנדיות ידעו מזה, ואם נוצרים לכם רווחי הון בחשבונות האלה (למשל בחשבונות פנסייה שהשארתם בישראל) יש לדווח עליהם. אני מניח שאם בחשבונות אלה יותר מ 20-30 אלף דולר, מתישהוא תבוא דרישה להוכיח את מקור הכסף. בדרך כלל מקור הכסף לגיטמי, והוא כסף ששולם עליו מס, או שהוא פטור ממס, אבל חשוב לשמור תיעוד כדי לא להיות מואשם בהעלמת מס, רק בגלל רשלנות של אי שמירת תיעוד על העברות הון. מומלץ להכין לעצמכם רשימה של כל הנכסים הפיננסיים שברשותכם בכל העולם, ולרשום לעצמכם לפני שתשכחו, איך הכסף הגיע לשם, ואיך שולם עליו מס בתחילת הדרך. שווה לדבר על הרשימה הזו עם רואה החשבון הקנדי שלכם בעת הגשת הדו"ח השנתי הבא. זכרו זה טוב להיות עשיר, אבל חשוב גם להיות מסודר.

זה לא עניין גדול

אני מחזיק חשבון בארץ, זה מאוד נח, אני מחזיק תיק מניות בשקלים וכמובן משתמש בכרטיס האשראי הישראלי שלי בביקורים בארץ.
אני מקפיד לשמור את הסכום בבנק הפועלים בסך נמוך מ 200,000 דולר קנדי מה שמאפשר לי דיווח פשוט בדו״ח השנתי ל CRA
הבנק נותן לי טופס 857ג שאת הנתונים שלו אני מכניס לדיווח השנתי של רווחי הון מחוץ לקנדה.
מעולם לא נשאלתי על מקור הכסף ומעולם לא נדרשתי לעבור אודיט
אני לא רואה שום סיבה שבגללה כדאי לא לדווח על חשבונות בארץ

האם צריך לשלם מס על חסכון לפנסיה בארץ ?

אני לא חושב שיש לנו במשותף בארץ יותר מ- 100,000 קנדי ..
אבל אם כן האם צריך לשלם מס? אם נוציא את הכסף נצטרך לשלם 30% מס בישראל, איך זה משפיע על המיסוי הקנדי?

SupermanZW

Well-known member
על סכום מתחת לC$100K לא צריך לדווח

על סכום מC$100Kומעלה שנמצא בחשבונות בנק שלך מחוץ לקנדה חובה לדווח. על קרן הפנסיה שלך בישראל (גם אם יש לך בה יותר מC$100K) אין צורך לדווח כל עוד לא התחילה לשלם לך ויש צורך לדווח רק אחרי שתתחיל לשלם לך ורק על התשלומים שהיא תשלם לך (בכל דוח מס על השנה שקדמה), כמו כן מכיוון שישראל תגבה ממך מס על הפנסיה באופן אוטומטי עליך להציג ראיות על כך ששולם מס במקור כדי שלא תצטרך לשלם כפל מס (ישראל וקנדה חתומות על אמנת מס ולכן לא צריכה להיות בעיה ואין סיבה שתשלם מס גם בישראל וגם בקנדה מכיוון שכמעט בכל רמות ההכנסה המס בישראל גבוה יותר).

לפי הרו"ח שלי חסכון לפנסיה לא כלול

כלומר צריך לדווח אם יש לך חסכונות של מעל 100 אלף דולר אבל קרנות פנסיה וקופות גמל פנסיוניות לא נחשבות לצורך זה.

SupermanZW

Well-known member
החוק הקנדי מחייב דיווח על סכומים מעל C$100K בחשבונות בנק

מחוץ לקנדה (בסה"כ), על סכומים נמוכים יותר (כמו אלה שציינת) אין צורך לדווח. צריך לפעול כחוק ולדווח על מה שמחייב החוק, דיווח על C$20K או C$30K עלול להיות בעייתי כי בCRA עלולים להניח שמדובר בסכום שמעל פטור הדיווח (העומד על C$100K) ושהנישום לא ידע כיצד לדווח. עדיף לעקוב במדוייק אחר ההוראות ולא לדווח על מה שלא צריך לדווח או להימנע מדיווח על מה שצריך לדווח. טעויות עלולות לעלות כסף רב.

The ofer

New member
תוסיף לסכומים של סתיו

פטור הדיווח הוא 100K, נכון, אבל זה כולל נכסים והשקעות ולא רק חשבון בנק וכמובן לא רק בארץ אלא בכל מקום מחוץ לקנדה.
&nbsp
אם למישהו יש שאלה ספציפית אני אשמח לעזור < ללא תשלום >
&nbsp
אני רואה חשבון במונטריאול < מאפריל בטורונטו, סתיו, אתה מאמין ?> מתמחה במיסים
&nbsp
&nbsp
עופר
[email protected]
&nbsp
&nbsp
&nbsp

למעלה