שיתוף קבצים בארץ

Avazo

New member
שיתוף קבצים בארץ

ידוע(או שלא, אני כבר לא יודע) שהורדת סרטים מלאים ומוזיקה היא פעולה לא חוקית, אבל כולם עושים את זה, ולכן אני מניח אין אכיפה של הנושא. השאלה שלי היא, אם אדם כלשהו מתראיין לדוגמא בטלויזיה בארץ ומדבר על סרטים מלאים שהוא הוריד באימיול וצפה בהם, ובכך בעצם מודה בעבירה, מה ההשלכות של זה? האם הוא מסכן את עצמו מפני תביעה כלשהי? תודה

השאלה מורכבת משלושה רכיבים

1. חוקיות הורדת קבצים המכילים יצירות. העתקת יצירות ללא רשות בעלי הזכויות אסורה ואולם בצד האיסור, המחוקק דאג שתהיינה גם הגנות. אם ההעתקה מתבצעת לקלטת לשם שימוש ביתי לא מסחרי, ככל הנראה הפעולה מוגנת. זאת דעה די מקובלת בין משפטנים אך אין ודאות מוחלטת שזה מה שיפסק. 2. הודאה פומבית בהורדת קבצים באימיול: עזוב כרגע את המילה עבירה, לא יודע מאיפה הוצאת את זה, לא כל העתקה היא עבירה. בסיטואציה שתיארת, נראהשאין די בחומר הראיות כדי לבסס כתב אישום. כתב אישום צריך לעמוד בכללים מסויימים, במקרה זה לא צויין אילו יצירות הועתקו וגם לא באיזה מועד. גם מבחינת תביעה אזרחית, ב"הודאה גורפת" בסגנון: הורדתי הרבה סרטים ושירים, לא תצמח מכך תביעה מכיוון שאיש איינו יכול להוכיח שהיצירות שלו הן אלה שהועתקו. להגיד לך שזה לא יכול להרגיש גוף מסויים שיחליט להשקיע קצת משאבים ולאסוף ראיות ממשיות לגבי מה אתה עושה באינטרנט, אני לא יכול להגיד. 3. האם הוא מסכן את עצמו? איך אמרו חכמים? סייג לחכמה, שתיקה. ככל שתתרברב יותר, יש יותר סיכויים שמישהו יחליט לחקור את העניין ולהפוך אותך לדוגמא למען יראו ויראו. אם תספק גם רשימה של מה הורדת ומתי, כמובן שתגביר את הסיכון.

John the Savage

New member
בנוגע ל-1

האם חוק זכויות היוצרים החדש עשוי להשפיע לכיוון כזה או אחר על הפרשנות הנ"ל? ולגבי 2, הם הבנתי נכון הסיטואציה שהוא תיאר היא סיטואציה בה המרואיין ציין בפירוש שמות של סרטים/יצירות אותם הוא הוריד וצפה במחשב, מה שאולי יכול להוות בסיס לתביעה אזרחית (בהנחה ומישהו מחליט שהוא רוצה להפוך אותו לדוגמא).

אני רואה שאני מצליח

לטחון לכם את השכל עם הדעות שלי. ולגבי החוק החדש, לא בדקתי עוד אם יש בו מקבילה ל"חוק הקלטות" אבל אין ספק שאופן חישוב הפיצויים, לדעתי, מקל עם משתפי קבצים.

הגנת הקלטת

נובעת לדעתי מסעיפים בפקודת זכות יוצרים 1924, שהינם בתוקף. דבר אחד אני לא מצליח להבין: אם החליטו לחוקק חוק חדש ועבדו עליו כ,כ הרבה שנים, למה לא חוקקו חוק שמבטל גם את הפקודה, ולא חוקקו חוק שמחליף גם את החוק הישן וגם את הפקודה. הרי זו אותה מטריה. למה תחום אחד צריך להיות מוסדר ע"י שני חוקים? למשרד המשפטים הפטרונים...

שעות

New member
לא נראה לי שביטלו את "חוק הקלטות"

סעיף 69 בחוק החדש רשום - "בפקודת זכות יוצרים , סעיפים 1 עד 3א ו-3ו עד 15 – בטלים." אז נראה לי כי סעיפים 3ב עד 3ה נשארו, אלא אם יש איזשהי "קומבינה משפטית" שאני לא מבין כי אני לא עו"ד ולא מבין כלום במשפטים. והדיעות שלך על-הכיפאק

Avazo

New member
אני רוצה להבין

להוריד קובץ מסוג סרט בתוכנת שיתוף קבצים כלשהי, כאשר הקובץ הוא לא חוקי, כלומר אין לאדם שהוריד אותו זכויות יוצרים והוא לא ביצע שום תשלום עליו לבעלי זכויות היוצרים, לצורך *שימוש ביתי בלבד* זה לא מהווה עבירה על החוק? מה זה אומר "ככל הנראה"? באיזה נסיבות למשל ההגנות של המחוקק לא תקפות? תודה רבה על התגובה המנומקת, אגב. ובכלל, פורום מאד מעניין וחשוב לדעתי..

קובץ מפר

הוא קובץ שמכיל העתק יצירה שהועתק ללא קבלת רשות מבעל הזכויות. ספר שקנית בחנות ספרים מוכרת, דיסק שקנית בחנות דיסקים מכובדת בקניון (לא בבסטה בדרך העצמאות בחיפה או בתחנה המרכזית בת"א) הוא לרוב עותק מורשה, למרות שאין לך זכויות יוצרים בהם. זה לא קשור לתשלום. יש לי מלא תוכנות קוד פתוח, שהורדתי תחת רשיון GPL. יש לי מלא צילומים שהורדתי תחת CC, זה לא קשור לתשלום לבעל הזכויות, בפעם המיליון, מה שקובע הוא קבלת הרשות . הגנת השימוש הביתי הלא מסחרי היא הגנה שבפקודה. העניין הוא שהעתקת קובץ מולטימדיה, סרט קולנוע, שיר, תוכנה, יכולה להווצר על קלטת, לא על מחשב. קלטת הוא מושג של שנות ה 70. בתי המשפט קבעו שגם CD הוא קלטת. מכאן שגם DVD. אבל אין פסיקה שאומרת למשל שכרטיס זיכרון נתיק מהסוג שמשתמשים במצלמות דיגיטליות, בסלולארי ובחלק מהנגנים הניידים הוא גם קלטת. יכול להיות שכן ויכול להיות שלא. יש עוד כל מיני מרכיבים עובדתיים שיכולים להביא לכך ששימוש לא יחשב לביתי לא מסחרי. אם למשל אתה הולך ברחוב עם הנגן שלך ושומע מוזיקה באוזניות, זה שימוש פרטי, אבל האם אפשר להגיד שהוא ביתי? מבחינה מילולית, לא. מה זה אומר? שלשמוע את השיר בבית זו פעולה מוגנת, אבל ברחוב, ברכבת, במונית, באוטובוס, בבית ספר, במקום העבודה, באוניברסיטה, בקופת חולים, זו פעולה לא מוגנת? זה לא הגיע להכרעה שיפוטית ואולי לא יגיע אף פעם. לכן אי אפשר לומר בודאות אם אכן זו פעולה מוגנת או לא.

הMפצח

New member
../images/Emo207.gif, אתם חייבים לראות את המערכון .....

של שי ודרור בעניין.......

ivg

New member
אם אתה מוריד בלבד אתה מוגן, אבל אם אתה משתמש

אם אתה משתמש בתוכנת שיתוף זה לא ממש חוקי כי אתה גם מעלה לרבים את מה שאתה מוריד. והנה שיר סאטירה שכתבתי: מהיום לא מוריד לא מוריד שום דבר לא שירים, לא סרטים אפס גורנישט שום דבר לא תוכנות, משחקים לא תודה זה נגמר אני לא מוריד אפס גורנישט שום דבר

למעלה