שיתוף תסכולים בחיפוש עבודה

jaccc

New member
שיתוף תסכולים בחיפוש עבודה

ברצוני לשתף, לשפוך מעט מהשיט בו אני נמצא בתקופה ארוכה, וזה ארוך. אני בן חמישים ואני מחפש עבודה כבר מעל שנה. לפני שלוש שנים קרס עסק בבעלותי ונשארתי נקי מנכסים. אח"כ במשך תקופה של כשנה וחצי עבדתי כשכיר במשרה ניהולית. כשהסתיים פרק זה התחלתי לעבוד כעצמאי בתחום שיווקי – טכני: אני מבצע פרוייקטים ללקוחות באמצעות קבלני משנה . אלא שמעבר ללקוחות ספורים שמכירים אותי ומספקים לי עבודה (וזה אינו מספיק) איני מצליח להרחיב את צבר הלקוחות- זאת תקופה קשה וייתכן שאיני איש שיווק טוב. לאחר מספר חודשים, לפני כשנה כשנוכחתי שאיני ממריא התחלתי במקביל לחפש עבודה כשכיר. שלחתי בשנה האחרונה אולי מאתיים קורות חיים לתפקידים שונים. זימנו אותי לכ- 15 ראיונות, לפני כל ראיון עשיתי עבודת מחקר קטנה על החברה ועל התפקיד הנדרש; לא הצבתי דרישות כספיות ואחרות, וללא תוצאות - לכל תפקיד היו לפחות מאה מועמדים. מדי שבוע אני מחפש במודעות הדרושים בעתונים, באתרי חברות השמה (פרטיי נמצאים אצל רוב חברות ההשמה באזור), באינטרנט, לפני מספר חודשים נרשמתי בתשלום לאתר בשם Info-Center; עד כה אף לא לקוח אחד משך את קורות החיים שלי משם. וזה מתסכל. כאן אני במילכוד: אני הנדסאי מכונות. לתפקידי הנדסאים לא מקבלים אותי מאחר ואני Over qualified לפי קורות החיים שלי. לתפקידים בכירים יותר דורשים מהנדסים. גם לתפקידים זוטרים ממש לא מקבלים אותי- כל עוד נדרשים קורות חיים; מעדיפים אנשים שישארו לטווח ארוך, וברור לכל מעסיק שאני אברח ברגע שאמצע ג'וב סביר, או שעלי להתחפש לפלגמט ולזייף לחלוטין קורות חיים. למספר תפקידים שיניתי מעט בקורות החיים אך אינני יודע לרמות ולזייף אותם. מכשלה רצינית נוספת מהווה הגיל. ניגשתי לחיפוש העבודה תוך הצבת יעדים; את קורות החיים ליטשתי היטב (נעזרתי בפורום זה) וקיבלתי עליהם פידבקים טובים, אלא שזה אינו מספיק. לאחר שנה של חיפוש עבודה ומצב כספי נואש, אני מרגיש מרוקן: איבדתי את המוטיבציה, אני ממשיך לחפש עבודה אך יותר כמו אוטומט, ללא להט. גם העבודה כעצמאי נעשית ללא עצמה מאחר ואין תוצאות משמעותיות (וכמה זמן אפשר לתת פול גז בניוטרל? בסוף המנוע נגמר) אין לי כיוון אחר, אני מרגיש תקוע בדרך ללא מוצא. נ.ב.: אני מנצל חלק מהזמן הפנוי שיש לי כעת, בהשבחה: אני משפר הידע בתוכנות מחשב מסוימות, ובאנגלית, כמו כן התחלתי פעילות התנדבותית על בסיס שבועי. אלא שזה לעג לרש. היכן לעזאזל אמצא מעט חמצן???????? אין לי ציפיות מהשיתוף כאן, אך הייתי מוכרח לפרוק מעט.

לנתק משקולות

שלום ג'אק קראתי והרגשתי איך אתה לוקח אותי יותר ויותר למטה, יכולתי להרגיש איך כל פרק, כל סיבוב יצרו משקולת כבדה יותר. חוויה קשה. צר לי לומר אבל יש לי תחושה שלבד, רק בכוחות עצמך, קשה יהיה לך להתיר את המשקולות ולהשתחרר מהתחושות הקשות. מכיוון שמצב כזה לא רק שלא פותר את עצמו, והזמן לא רק שלא יביא פתרונות הוא עלול להביא יותר לחץ, יאוש ומועקה. אסור להתעלם, להתכחש או להקל ראש. נראה לי שנדרשת כאן בניית תוכנית פעולה בשני שלבים. שלב מיידי - לעבוד בתפקיד ובסביבה שאולי אין בהם ביטוי מלא של יכולות אבל יש פרנסה ועניין בסיסיים. במקביל, לאט לאט, בלי לחץ, להתחיל לערוך תוכנית אסטרטגית. זיהוי מחדש של יכולות אישיות, ידע, כישורים, וכו'. ניתן לנתח את הנכסים האישיים ולראות איך לקחת כוח שאתה רגיל להשתמש בו במרחב מסויים ולפתח לו ישומים בתחומים אחרים. להגדיר מחדש את התשתית האישית, משם להתחיל לבנות כיוונים חדשים. כמו כן, לזהות דפוסים שמקשים, והרגלי חשיבה והתנהגות שהפילו אותך - זאת כדי להתחיל לבנות דרך של הצלחה. לשלוח קורות חיים כמו אוטומט נשמע כמו פעולה מחזקת יאוש וחוסר אונים, מקפדת יצירתיות, דמיון ואינטואיציה. אם תרצה להיעזר בפורום כדי לנתח את המיומנויות והכישורים האישיים, נוכל לפתוח כאן תהליך יעוץ - כך תוכל לחוש מה יכול להתפתח מזה. מקווה להמשך, אמיר דרור

jaccc

New member
תודה על האכפתיות; מקסימום, זה יצליח

ע"מ להתקדם, אחדד מעט ואשאל: ייתכן שלא הבהרתי מספיק וייתכן שיש כאן מימד של התגוננות, אך כוונתי להתקדם מתוך התכתבות זו. 1.אני היום מוכן לעבוד כמעט בכל עבודה, אך ייתכן שאיני יצירתי מספיק; באותם מקומות בהם חיפשתי נתקלתי במגבלות אותם ציינתי. 2.עדיין בהקשר יצירתיות- שלחתי קורות חיים, הכנתי עצמי לראיונות, הקפדתי לברר סטטוס ולקבל היזון חוזר. לא התקשרתי מיוזמתי למקומות עבודה על מנת להציע עצמי, לזה אני מודע; נראה לי שבדרך זו בשוק העבודה היום אנפח לחינם את חשחבון הטלפון. מה עוד ניתן לעשות? 3.איך אוכל להעזר בפורום כדי לנתח מיומנויות וכישורים? האם ע"י פרסום CV שלי? (בהשמטת פרטים מזהים, זה כמעט בלתי אפשרי)בשלב זה חשובה לי האנונימיות (אני מתבייש?)

עבודה עצמית

שלום ג'אק רציתי ברשותך, לשאול : איזה רגשות ותחושות מלוות אותך ברגעים ובמצבים שונים במהלך היום ? ושאלה שנייה : איזה ספרים השפיעו אליך בשנים האחרונות ? לגבי יכולות אישיות - פרט בבקשה רשימה של "במה אני טוב", מה אתה עושה ויודע שזה בא לך בכיף ויוצאים דברים טובים. בעבודה ובכל מעגלי החיים. בבית, במשפחה, במילואים, במשפחה המורחבת, בספורט, בבישול, בכל דבר, פשוט זרוק על הנייר כל דבר שעולה לך בראש, אם אתה נתקל בשיחה פנימית ספקנית, בקש מהקול הביקורתי, מהקול הספקן לעלות בשלב מאוחר יותר, כרגע תן לעצמך פשוט לזרום. נשאיר בשלב זה את הטיפול בקו"ח בצד. יש מישהו שאתה מדבר איתו על המצב ? יום טוב - בהצלחה, אני כאן, אמיר דרור

במאמץ להשיב על שאלותיך

כשאני מחליט לעסוק בשיווק, בעיקר התקשרות ומיילים, אני אונס את עצמי לכך, נתקף עייפות, ואכן בתקופה האחרונה אני ישן גם במהלך היום. כשיש תוצאה חיובית לפעילות שיווקית- כאילו קיבלתי זריקת מרץ, אלא שזה נדיר לאחרונה. בפעילות שיווק אגרסיבית יותר הייתי מגיע לתוצאות מספקות, אך ייתכן ואני זקוק לחונך בתחום זה: לדוגמה, אני נתקל לעתים קרובות בלקוחות שדוחים אותי מתוך לחץ עבודה בו הם נמצאים- משיבים בדחיה, אך לא בשלילה, אז עלי להחליט באיזה טקטיקה לנקוט מולם ע"מ להזיז אותם בכיוון הנכון; כאן אני מתלבט המון. אולי למישהו יש ראיון? במשך עשרים וחמש שנים עבדתי ברציפות מבוקר עד ערב והכל סבב מסביב לעבודה. כינו אותי מכור לעבודה. אני אוהב ומרגיש מעולה כשיש תחום בו אני אחראי ישירות וצריך להפעיל צוות. זה מאתגר ונותן סיפוק. בשנה האחרונה נוצר וואקום שמשגע אותי- בזבזתי מאות שעות שיכלו להיות אפקטיביות. באופי, אני טיפוס סגור יחסית, לא חברותי או "סחבק". זוגתי גוררת אותי מהבית, אך בחוץ אני נהנה. במסיבות איני במרכז העניינים, אם כי איני פוחד להשתטות. שאלת על מילואים- פרק זה מאחורי, אך בתקופה ההיא הייתי עצמאי ועיקר מעייני היו סביב העבודה; גם כשהייתי במילואים. אני אוהב טיולים (זה תאורטי- מעשית מעט מאד). החלטיות והתמדה זה תחום הדורש שיפור אצלי. אני מאד אוהב לעזור לאנשים. אם בקטע התנדבותי או בפעילות אחרת. איני יכול להשיב לך לגבי ספרים שהשפיעו עלי בשנים האחרונות. אני אוהב ספרי מתח, מד"ב, רוחניות, פיזיקה ומתמטיקה פופולריות ולאחרונה התחלתי לקרוא קלסיקה. קו מוביל: אני מחזיק עצמי אחראי לכל הקורה אותי; איני מאשים אחרים. אני נוטה להאמין לאנשים- אני מעט נאיבי. במצורף קו"ח מצונזרים: אני מומחה בענף המתכת ויש מגוון גדול של תפקידים אותם אני יכול לבצע, לא רק תפקידי ניהול; אני מגיש מועמדויות אך נדחה מהסיבות אותן פירטתי בפתיח. אני מדבר עם זוגתי בפתיחות על המצב. היא לחוצה כמוני ומדי פעם נוצרים עימותים בסגנון "אינך מתאמץ מספיק למצוא עבודה". שאלת מה כן, ועניתי לפחות חלקית- מה לא; גם זו תשובה.

המשך העבודה

שלום ג'אק, זה היה מאמץ עבורך, אתה אומר. הרגשתי ששאלות רגשיות אינן קלות עבורך. אני יודע שזה עלול להמשיך להיות קשה ואם זה יהיה מעיק מדי אז תומר זאת, קודם כל לעצמך ואחר כך תשתף, בבקשה. אני מפנה אותך לכלי - התבוננות רגשית. נסה לקחת מצב אחד, מסוים ולעבוד עליו. הבנתי מקו"ח את תחום עבודתך ויתכן - איני מכיר את שוק התבניות והיציקות לחלוטין, שהמצב כזה שנדרשת הסבה - ויפה שעה אחת קודם. לכן צריך לערוך ניתוח של כוחות אישיים וידע שניתן להעתיק אותם לתחומים אחרים. אולי זה הזמן למצוא ספר בתחום של עזרה עצמית שיוכל להוביל אותך הלאה, גש לחנות ספרים למדפי הפסיכולוגיה, קח לך זמן ותראה מה בא. חוץ מזה כנראה שנדרת תוכנית יומית להתמודדות אפקטיבית ומאוזנת ! להתראות בינתיים, אמיר

שלום ז'אק

קטונתי... , אך אולי תוכל להיעזר במה שאני קלטתי ממה שכתבת: ראשית, כושר הביטוי המצוין שלך! אמרו לך את זה כבר?? זה לא מובן מאליו.. שנית, תחושת היאוש שאתה כנראה חי בה יומיום מחלחלת היטב מבעד לכתוב. אתה משקיע ממש המון מאמץ (פיזי ונפשי) בתהליך חיפוש העבודה שלך, עסוק בזה יומם ולילה, וכשאין תוצאות של ממש זה נורא מתסכל... נדמה לי גם שאתה משקיע את כל כולך בפעולת השיווק, ורמת השיפוטיות שלך כלפי עצמך בתחום זה גבוהה מאד: אתה מלקה את עצמך על הכשלונות, ונוזף בעצמך על שאינך עושה פעולות אגרסיביות יותר... ואתה גם סובל מכל התהליך ("אני אונס את עצמי לכך, נתקף עייפות"). דומה שאתה תולה את כל סיכוייך בתהליך השיווק העצמי, אך אולי זה כמו "לחפש את המטבע מתחת לפנס"? אולי המטבע נמצא במקום אחר? אולי בתוכך? ואולי אתה כבר יודע היכן להתחיל לחפש אותו, אך אינך מוצא את הדרך (הנפשית) לעשות זאת? אתה איש של עשיה, עשיה בלתי פוסקת, ו"ביזבוז הזמן" הנוכחי משגע אותך ("בזבזתי מאות שעות שיכלו להיות אפקטיביות"). קשה לך להפסיק לעשות, ולקחת פסק זמן להסתכלות עמוקה יותר על עצמך ועל הדברים שמענינים אותך ומניעים אותך. אבל אולי המשבר הנוכחי הוא הוא ההזדמנות לכך... אני חושב שאמיר כבר ניסה לכוון אותך לכך. צדה את עיני פסקה אחת במה שכתבת: "אני מאד אוהב לעזור לאנשים. אם בקטע התנדבותי או בפעילות אחרת". במכתב הקודם גם סיפרת שכבר התחלת לעסוק בפעילות התנדבותית, אך לא סיפרת באיזה תחום. מה זה אומר לך על עצמך? האם עזרה לאנשים צריכה להיות רק במסגרת פעילות התנדבותית? אתה גם אומר: "אני אוהב ומרגיש מעולה כשיש תחום בו אני אחראי ישירות וצריך להפעיל צוות. זה מאתגר ונותן סיפוק". הרי היית מנהל שאחראי על עשרות עובדים, ובחרת לציין את הסיפוק שיש לך בעבודה עם אנשים. האם החיבור בין האהבה לעזור לאנשים והסיפוק שיש לך בהפעלתם אומר לך משהו? האם יתכן שיש כאן כיוון חדש כלשהו שיכול "להדליק" אותך? זה מאד שונה מהתחום הטכני/ הנדסי שעסקת בו עד כה, אך אולי דווקא בשל כך.... אתה אומר שאתה מדבר על המצב בפתיחות עם זוגתך, אך האם יש לך מעגלי תמיכה אחרים? אם אין, אולי כדאי לנסות ליצור אותם? מה לגבי קבוצות תמיכה/סדנאות צמיחה וכדומה? אני מניח שאולי בהתחלה יראה לך קשה לעשות צעד כזה, שכרוך בחשיפה והתבוננות על עצמך מזוויות אחרות בצורה שלא היית רגיל לה עד כה, אבל העובדה שפנית לעזרה דרך הפורום הזה (שהוא אמנם אנונימי) מצביעה על יכולתך לומר "נזקק אני", ולהבין את התועלת הרבה שאתה יכול להפיק מסיועם של אחרים . ואם הכיוון של עזרה לאנשים אכן אומר לך משהו, כי אז קבוצות תמיכה כאלו הן בסיס מצוין להתחלה (למד לעזור לעצמך לפני שתעזור לזולתך). לסיום, אני יודע שכאשר אין פרנסה כל הרעיונות האלה נראים מופרכים - הצורך בבטחון כלכלי/קיומי גובר על כל השאר, אך אם אתה יכול להטיל איזה שהוא עוגן פרנסתי, אפילו זמני, שיאפשר לך להתבונן במצב גם מזוויות אחרות, אני מאמין שתוכל להפיק מהתהליך הזה תועלת רבה. מאחל לך הצלחה מכל הלב!

jaccc

New member
../images/Emo51.gif מכל הלב

נתרמתי מעצם השיתוף והתגובות כאן בפורום. אכן הייתי זקוק לשפוך רפש (לעיתים נח להרגיש קורבן) וזה עזר לי במיקוד. איני זקוק לקבוצת תמיכה או לסדנת צמיחה (אני בוגר סדנאות צמיחה). אני זקוק לעצות בונות בשני הכיוונים בהם אני פועל: חיפוש עבודות וחיפוש עבודה; איך אפשר אחרת. הבעיה שלמידה מספרים זה תאורטי ומאד קשה ליישום; לעבור קורס בנושאי שיווק ממש לא מתאים כעת (זמן וכסף); הפנינה שבכתר היא מאמן אישי וודאי שבלתי אפשרי כספית.

מבינה את מצבך חזק ואימץ

גם אני הייתי במצב בו אתה נטון עכשיו אני במצב ההיפך יש לי עבודה שכל יום אני חוששת להזרק ממנה ואני עושה את כל המאמצים כן להשאר בה ושהבוס שלי לא יפטר אותי ויביא מישהי אחרת במקומי עם כל הרמזים העבים שהוא זורק לי זה ממש לא עוזר לי אני צריכה תחלס את המילה הכתובה אולי אפילו שלו להבנת הנשמע שאני נשארת איתו והוא מעוניין להמשיך להעסיק אותי אני מרגישה שאני שווה הרבה יותר ממה שאני נותנת בהגדרת התפקיד שלי ואנשים סביבי אומרים לי את זה למצוא עבודה זה קל אך קשה כפליים להחזיק בה מי כמוך יודע את זה אל יאש ושהגיל לא יהווה "בעיה" בשבילך אל תשכח שלך יש פור על צעירים בני גילי ויותר צעירים שאתה יכול לתרום ומה כבר יכול להיות באם תהיה גם שכיר וגם עצמאי וגם תתרום בהתנדבות מהידע הנרחב שלך? הצעה קטנה: תנסה לתרום מזמנך גם למתנ"סים באיזור מגוריך אולי גם משם תבוא הישועה ואם כבר אתה יודע להשתמש במחשב ויש לך ידע נרחב מאוד מאוד במחשב הרשה לי להציע לך להעביר מידיעותיך לנוער תוך כדי לימודים או עזרה אפילו במחשבים לבגרויות...... ואם אתה גר באיזור הצפון ליד חיפה אפילו הייתי מציעה לך שתכנס לטכניון או אפילו תנסה כוחך באוניברסיטאות העיקר שלא תתיאש ואל תרים ידים זה לא פתרון האמן לי המשך לחפש יישר כוח

למעלה