שיתוף 2 חיבורי WAN

Fish725

New member
שיתוף 2 חיבורי WAN

שבת שלום,

יש לי לקוח שיש לו במשרד חיבור מאובטח ואיטי לאינטרנט במהירות 2.5 מגה, מאחר וזהו חיבור לשע"ם (חיבור למחשבי מעמ/מס הכנסה).
עד היום הוא השתמש בחיבור זה בכל מחשבי המשרד לצרכי האינטרנט (8 מחשבים....)
הלקוח עבר למשרד חדש והעתקתי לו את הרשת הקיימת, אבל ברצוני לאפשר לו לגלוש במהירות נורמלית על ידי הוספת מודם של הוט (הוטבוקס בתצורת מודם) + נתב נוסף וחיבורם לרשת הקיימת.
כיום החיבור מכל מחשב לנתב המאובטח הוא באמצעות כתובת סטטית, אך למעשה רק מחשב אחד (שרת) משתמש בשירותי שע"ם וכל מחשב שרוצה להשתמש בשירותים אלו מתחבר אל השרת באמצעות REMOTE DESKTOP או TEAMVIEWER.
צרפתי ציור של איך שאני שוקל לחבר את הרשת לאחר הוספת מודם של הוט ונתב נוסף.
בנתב הנוסף יופעל DHCP בעוד שבנתב הנוכחי שירות זה יופסק.
השרת שלמעשה משתמש בשירותי שע"ם יחובר לנתב הנוכחי של בזק באמצעות כתובת סטטית,על מנת להבטיח שהוא משתמש בחיבור שע"ם המקורי - ושאר המחשבים יחוברו לנתב החדש באמצעות DHCP - מה שייאפשר חיבור מהיר שלהם לאינטרנט, ואפשרות להתקשר מקומית עם הנתב שמשתמש בחיבור האיטי של בזק.
רציתי לדעת האם הלוגיקה נכונה לדעתכם ?

תודה

rafid1

Active member
מנהל
נראה לי סיבוך מיותר

מה הסיבה שלא או להגדיל את רוחב החבילה בבזק, או לוותר על בזק ופשוט להתחבר רק להוט? יש דרישות מיוחדות של VPN לטובת החיבור למשרדי מס הכנסה?

Fish725

New member
כן החיבור של בזק הוא ייחודי ויקר

החיבור לבזק נעשה באמצעות ראוטר לא סטנדרטי בקו מאובטח והוא יחסית יקר - משהו כמו 250 שח לחודש לרוחב פס של 2.5 מגה. נאמר ללקוח שלא ניתן לחבר אותו בחיבור מהיר יותר על אותה תשתית וכל תשתית אחרת תהיה יקרה בהרבה.
אני פשוט רוצה להמנע מלקנות ראוטר DUAL WAN וחשבתי שמה שרשמתי בפוסט אמור לעבוד, להיות יציב ולא יקר.

rafid1

Active member
מנהל
GW לא מתאים

במצב המתואר, עדיין כולם יופנו ל 254, למרות שלא ברור לי אם בכלל אפשר לקנפג את זה בנתב השני.
להבנתי, אם תשאיר את הנתב השני - כיציאה לאינטרנט (GW - המודם של הוט), זה יעבוד, בהנחה שהשימוש יהיה כפי שתיארת - שליטה מרחוק על המחשב היחיד, שמחובר (כנראה) בVPN החוצה. בו תצטרך לוודא שאכן ממשיך להיות מנותב דרך קו בזק ולא הוט (הגדרת GW פרטית בו אם דרוש?).
בנוסף הנתב השני מיותר, כי בהוטבוקס יש נתב משלו שאפשר להשתמש בו...

Fish725

New member
תודה ומחשבות

אני יוצא מנקודת הנחה שגם אם אי אפשר לקנפג את הנתב של בזק לקבוצת כתובות כרצוני ברשת הפנימית, שאוכל לקנפג את הנתב שאוסיף למודם של הוט לאותו תחום דומה של כתובות.
אני מתלהב מהנתב של הוט כנתב מאחר והפונקציות שהוא ייאפשר - אם בכלל - מוגבלות, ואני לא רוצה להיות תלוי בהוט עד כמה שניתן, אבל כן אוהב את הרעיון של מקור אינטרנט שונה מבזק לעת חירום.גם אם הוא יתקלקל ויוחלף במודם אחר, ההגדרות יישמרו ולא אצטרך להגיע ללקוח.
הבנתי את מה שהסברת ותיקנתי את התרשים.אני מקווה שזה יעבוד בתצורה הזו.
השרת ייתחבר לנתב של בזק עם כתובת סטטית ו-DNS ידני, ושאר המחשבים יתחברו לנתב שמחובר למודם של הוט עם DHCP ו-DNS של גוגל או של הספק.

תודה רבה על עזרתך

למעלה