שיתוף

tomerbb2

New member
שיתוף

כמו שהגבתי פה בתגובה למטה - אני בן 20 ומעוניין לעזוב את הבית בקרוב.. גם אצלי מאוד קשה לי עם אמא שלי (גר רק איתה, אבא שלי עזב את הבית).. אני מרגיש שונה ממנה מאוד ובקיצור החלטתי לעזוב אבל השאלה היא
איפה אתם חושבים שכדאי לבחור לגור (במיוחד שיש הוצאות נוספות כמו לימודים שאני מתכנן ואולי איזה חוג) בבית קטן אבל זול או בבית יותר גדול אבל קצת יותר יקר?

FineSilverMan

New member
האידיאל שלי...

הוא להוציא עד 20% מההכנסה הביתית על מגורים... זה כולל ההכנסה של בת זוג או שותפים.
זו לא הוצאה שצריכה לחנוק אותך.

יש אנשים זקוקים לפרטיות ואז מוצאים לעצמם דירת-חדר, ויש אנשים שזקוקים למרחב ואז דירת שותפים או דירת חדר וחצי או משהו בסגנון...

FineSilverMan

New member
מה כן ריאלי?

המצב שאחד מרוויח 4,300 ש"ח ומוציא 1,500 ש"ח על שכר דירה הוא לא ריאלי, מבחינתי. (34%~)

Purple Mushroom

New member
זה באמת לא ריאלי

אני לדוגמא, ההכנסות שלי כיום, זה קצת יותר מ3,000. ומוציא שכר דירה פלוס עוד הוראת קבע לחשבון שמכסה את ההוצאות שלנו בדירה, ארנונה חשמל ומים, וכו', מוציא בחודש כמעט 1,600 ש"ח על מחיה, שכר דירה פלוס.

Black Balloon

New member
בהחלט לא ריאלי...

ShacharDawn

New member
שאלה

אתה מממן את הלימודים בעצמך?
כי קח בחשבון שלפחות בשנה הראשונה מאוד קשה למצוא עבודת סטודנטים (חלקית או מלאה) שתתן לך די הכנסה למימון מגורים ובכלל קשה לעבוד ולהוציא ציונים טובים (והרי זה מה שיקבע לך את ההמשך. חבל להיות תלמיד עם תעודה בינונית שתקשה עליך למצוא עבודה, רק בשביל הכמה שנים הקרובות. לחשוב הלאה!)
זו הסיבה היחידה שאני עוד לא עוזבת את הבית לפחות בשנתיים הקרובות. אפילו כשאצלי מימון הלימודים הוא 100% מההורים, עדיין לא רואה את עצמי לומדת כמו שצריך ומצליחה לממן דירה (גם עם שותף).

בקיצור, אם אתה יוצא מהבית - צא בצורה חכמה. אל תצא בלי תכנון לטווח הרחוק ותכנון ההוצאות, כי זה בטח ממש מבאס לחזור אחרי שנה-שנתיים הביתה עם זנב בין הרגליים...
ולשאלתך, מין הסתם בית (דירה ליתר דיוק) קטנה, לחסוך כמה שיותר.

Black Balloon

New member
היי

האם אתה עובד? כמה אתה מרוויח בחודש? יש לך חסכונות?
אתה ממן לעצמך את הלימודים?
באיזה איזור בארץ?
מה לגבי מעונות?
דירת שותפים?
אתה צריך לשאול את עצמך את השאלות האלה, ולראות אם אתה מסוגל להתמודד עם כל ההוצאות. אני הכי בעד לעזוב את בית ההורים ולצאת לעצמאות (יצאתי מבית ההורים בגיל 21), אבל אתה צריך לראות את אתה יכול להתמודד עם כל ההוצאות. אני מכירה זוג שמשכיר דירה ושניהם כרגע מובטלים וחיים על חשבון ההורים של הבחורה (והם לא סטודנטים). זה מצב שאתה לא רוצה להגיע אליו.
אל תשכח שצריך לשקלל גם הוצאות ארנונה, מים, חשמל, מזון, ריהוט...

בהצלחה בכל מקרה!

Purple Mushroom

New member
ניסיון לעזור:

תעזוב, אחרי שיהיה לך הכנסה חודשית גדולה יחסית, ויציבה. כנראה מעבודה .
ההוצאות הגדולות ביותר בחודש. (חוץ מלימודים): זה שכר דירה + מחיה, + אוכל (קניות בסופר).
בהצלחה !
=]

חראם על הכסף שלך תשמע לי טוב טוב

תשמור על הכסף שלך
שקל לבן ליום שחור
אל תזרוק את הכסף על שכירות
כי אתה משמח את הבעל הדירה בסוף הבנת?
תשמור שקל לבן ליום שחור
לא צריך למהר ואמא שלך גם תשמח שאתה נשאר בבית היא אוהבת אותך ותעניק לך הכל
ביי

למעלה