שיתוק בשינה

liron23

New member
שיתוק בשינה

אני חוויתי אין ספור פעמים חוויות של שיתוק כאשר אני מתעוררת ז"א אני יודעת שאני ערה אבל אני לא מסוגלת להזיז את הגוף ואז אני נלחמת בעצמי לנסות להזיז את היד לדוגמא, ככה זה התחיל .בחוויות יותר מאוחרות יותר התווספו ויברציות לאורך כל הגוף, מעין תחושה של רוח שנכנסת לגופי ואז הייתי מתעוררת. יש לציין שאני לא ניסיתי לעולם לחוות חלומות צלולים למרות שיש לי לפעמים חלומות בהם אני בוודאות יודעת שאני חלומות. ז"א כל הדברים האלה קורים לי מבלי שרציתי בכלל. הייתי רוצה לקבל הסבר מפורט על התופעה אם מישהו יודע מה ההסבר, או לקבל תגובות מאנשים שחוו חוויה דומה.

ליטן א

New member
במילה אחת: WILD...

התופעה הזאת היא די טבעית... היא קוראת לכל אדם ממוצע שחולם, אך היא מופיעה בזמן החלום/בזמן השינה, ובגלל זה את לא מרגישה את זה.. זה מזכיר מאוד את השיטה ליצירת החלומות הצלולים שנקראת WILD, שהולכת ככה: את מתעוררת אחרי 6 שעות, נשארת ערה לזמן מסויים (רבע שעה-חצי שעה-שעה) ואז חוזרת לישון, כשאת כאילו מצד אחד מנסה להשאיר את עצמך ערה (את המודע ער), ומצד שני - מנסה להרדים את עצמך (כלומר, להעיר את התת-מודע ולחלום).. ואז נוצר מצב שאת נכנסת לחלום כשאת מודעת לגמרי, ואז יש לך את כל הוויברציות האלה, ושיתוק השינה (שלא הצלחת להזיז את היד) ולרוב גם קולות מוזרים של דפיקות, דיבורים או סתם רחשים אחרים, ואת מיד חולמת (ואז את יכולה ליצור חלום צלול מאוד בקלות - כי את מודעת למעשייך, וזה לא חלום "רגיל") לגבי החלומות הצלולים שבאים בלי שתרצי.... לפחות את עושה משהו בתוך החלום??? מנסה לעוף, לקפוץ מבניין, לצלול, לעבור דרך קירות?? אלון ברמן תיאר פה בפורום: זה כמו שיהיה לך מיליון שקל ולא תבזבזי אגורה..

שריר

New member
גם לי זה קרה הויברציות אלב הפסיק

ויש לי עדין את הקטע שאני לא מצליח להזיז כלום זה פשוט שיתוק שינה הגוף משותק שאת ישנה אבל כדי שתנצלי אם את רוצה אפשר לעשות את זה ביחד(אני רוצה להרחיב בענין) גיא-וראייטי עוזר לי למשל ביום שבת בבוקר היה לי שיתוק וראיתי אור לבן משם את יכולה להיכנס לחלום צלול או אפיל לצאת מהגוף.

ליטן א

New member
אגב....

עכשיו, כשראיתי את השידור החוזר של משחק הטניס בין האחיות-וויליאמס, ראיתי שהחתול שלי ישן.. ובנוסף לעיפעופים שלו בעיניים (המעידים על חלימה), ראו שכל הגוף רועד, ממש ויברציות חזקות... (אגב, במשחק הטניס ניצחה ונוס את אחותה הצעירה סרנה
)

הזכרת לי בקשר לכלב שלי ....

הזכרת לי שהכלב החמוד שהיה לי ( זכרונו לברכה ) היה חולם הרבה, בזמן שהוא היה שוכב לו באיזו פינה בבית וחולם אז באמת כמו שאמרת העפעפים שלו היו רועדים בחוזקה והרבה פעמים הוא גם היה עושה כל מיני תנועות כאלה עם הרגליים שלו כאילו שהוא הולך או רץ בחלום והוא גם היה משמיע כל מיני נהימות ונביחות חלשות כאלה של מתוך חלום ... לפעמים כשהוא היה חולם ככה הייתי בעדינות מלטף אותו או נוגע לו בזנב והייתי רואה איך שהוא מגיב תוך כדי החלום, היו לו כל מיני תגובות מצחיקות
מעניין אם בעלי חיים יכולים לחלום חלומות צלולים
סתם - ברור שלא יתכן מפני שגם במציאות אין להם מודעות עצמית אז ברור שגם בחלומות לא ... אלון

Variety

New member
למה לא?

אני מאמין שלכל חיה יש מודעות עצמית כלשהי. לדולפינים הוכיחו שיש להם מודעות עצמיתת במעבדה במבחן מודעות! אולי לנמלים וכאלה אין אבל אולי יש! חלומות פז, Variety-

Variety

New member
כן, הכלב שלי חולם

הוא אפילו נובח מתוך שינה לפעמים וזז ממש מצחיק. Variety-

Tiger 2

New member
גם הכלב שלי

גם הכלב שלי זכרונו לברכה חלם הרבה, הוא לא נהר כל כך מתוך שינה אבל הוא הזיז את הרגליים ככה כאילו הוא רץ.

BladeRaider

New member
לי יש דגים..... ../images/Emo19.gif

הם ישנים מדי פעם, אבל אני מניח שהמוח שלהם (שנראה כמו צומת עצבים, בחלק מהדגים רואים אותו, הם שקופים) לא מסוגל לחלום..

BladeRaider

New member
איך אתה יודע?

שאלת אותם? ולמקרה שתגיד איך אני יודע? אני לא. לכן אני רק מניח....

Variety

New member
תגובה

היי, מה שאת מתארת זה מודעות טבעית בשלבים שרוב האנשים אינם מודעים להם. רוב האנשים כשהם מתעוררים יכולים לזוז. מה שקורה אצלך, המודעות מתעוררת לפני הגוף. וגם החלומות הצלולים הטבעיים שלך ממש מתנה! אני מציע לך לשחק קצת בחלום, לנסות לשלוט בדברים, ליצור לשנות... כל מה שכתוב במליוני אתרים באינטרנט על חלומות צלולים. אתר טוב שבעברית הוא של אלון ברמן - הקישור בתחתית העמוד של הפורום. אני מציע לך לקרוא לא את השיטות לחלימה צלולה אלה כללי על הנושא, לקבל השראה ולנסות. יש לחלומות צלולים הרבה פוטנציאל - גישה ישירה לתת-מודע. יכולת ריפוי לגוף מאוד טובה... יכולת לצאת מהגוף. הויברציות האלה, יש הטוענים שזה אנרגיה שעוברת בגוף, ואת יכולה בעזרתה לצאת מהגוף, לטייל כנקודת מודעות ולחזור אח"כ. ואת יכולה לטייל בכל זמן-מרחב שאת רוצה - בעבר, הווה, ואפשרויות של העתיד. אם את מאמינה בזה, תגידי לי, אני אסביר לך עוד אם את רוצה. חלומות פז, Variety-

לדעתי הלא מוסמכת אך הדי מוצקה,

כניסה למצב של עירות מלאה, בעת שהגוף עדיין משותק, מצביעה אולי על כך ש: מתוך התפישה הכאוטית הרגילה של השינה, את מסוגלת "לאחוז" בעצמך וכהרף עין מנסה לשלוט על מה שקורה לך (תחושתית). התוצאה היא שהתפישה חוזרת כהרף עין למקומה הרגיל, מבלי שהגוף מספיק "להתעדכן". איך להתמודד עם זה: *** אפשרות 1 - התמודדות ב"מקור": כדי למנוע מראש מצב כזה, נסי "לוותר" על שליטה כאשר את מרגישה שזה מתחיל לקרות והישארי בתוך החלום. גם אם אינך חווה "חלום" ויזואלי באותו זמן, הישארי בתוך "העולם האחר" הזה וחקרי אותו, תהני ממנו. אם זה לא מדבר אלייך, תתחילי לתרגל סוגים כיפיים של מדיטציה / דמיון מודרך, בעודך בעירות. נסיון זה יגרום לכך (די בוודאות!) שתיווצרנה לך אפשרויות נוספות, חדשות ומפתות של חקר אותו "עולם אחר", אפשרויות שתהיינה לא פחות אטרקטיביות מאשר "להתעורר" אל תוך גוף משותק. *** אפשרות 2 - התמודדות "אחרי מקרה": הגוף משותק?! או-קיי, ראשית: ברור שהוא משותק! את ישנה עכשיו, מותק!! התודעה שלך כרגע עברה חזרה לגוף, נכון, אבל את עדיין ישנה!! אז קודם כל, בלי פאניקה! את חייבת ללמוד "לאבד שליטה", אחרת גם עולם החלומות הצלולים לא יהיה זמין לך במלוא הדרו (חולמים צלולים שאינם יודעים לאבד שליטה, מתמודדים ללא הרף עם בעיות בלתי פתירות, לכאורה, של התעוררויות מוקדמות, ראיה של "שחור" במקום של חלום וכיוצא באלה... חייבים ללמוד לאבד שליטה!). אז קודם כל, ראי זאת כהזדמנות ללמוד לאבד שליטה! אנשים רבים היו מוכנים לשלם בשביל החוויה הזאת, שאת עוברת אותה בספונטניות. איך לעשות זאת? פשוט מאוד: תהני מהמצב! תרגלי בו מדיטציה! דמיון מודרך! תארי לך שהייתי מבקש ממך "לשתק" את גופך ואז לתרגל מדיטציה או דמיון מודרך?! היית אומרת לי: "מה, איך אני יכולה לשתק את גופי בכח המחשבה, זה קשה, זאת רמה נורא גבוהה" - אז הנה לך, את יכולה! את חווה בספונטניות מצב כזה! נצלי אותו! ואם את בכל זאת רוצה להתעורר, מקדי את התודעה שלך בקצה האף ואחר כך בנשימה שלך. תהי מודעת לנשימה שלך - ואחר כך בידיים שלך. מקדי את התודעה בידיים שלך - ואחר כך בגוף כולו. בהתחלה תרגישי חמימות מוזדרה ו"לא נעימה", אבל כאשר תסכימי לאובדן השליטה הזמני הזה, החמימות תפסיק להיות לא נעימה ותראי שזה מאוד כיף המצב הזה. תוך פחות מדקה הגוף שלך "יפשיר", מתוך המיקוד שלך בו (זכרי: תחילה בקצה האף ולאחר מכן בנשימה), בלי כל מאמץ - ותראי שאת יכולה לזוז בחופשיות מלאה. אם רצונך בשיטה עוד יותר מהירה, פשוט אמרי לעצמך במלים: "התעוררתי, אני מתעוררת, אני זזה, הגוף התעורר, אני זזה, אני זזה" - שוב ושוב. תוך פחות מ-10 שניות (סביר להניח), הגוף יתחיל לזוז והשיתוק ייעלם במהירות. מקווה שכתבתי ברור, למרות החיפזון וחוסר החשק, שלך באהבה, בן

שריר

New member
אני הגעתי למצב הזה בערך 6

פעמים אבל כל פעם קרה לי משהו שונה למשל פעם אחת שמעתי קולות מוזרים פעם אחת היו לי ויברציות בכל הגוף פעם אחת ראיתי כמו טלויזיה שלא קולטת פעם אחת הכל נהיה לבן מה זאת אומרת לאבד שליטה מה אני אמור לעשות מה המצב שהגוף שלי משותק?

למעלה