לדעתי הלא מוסמכת אך הדי מוצקה,
כניסה למצב של עירות מלאה, בעת שהגוף עדיין משותק, מצביעה אולי על כך ש: מתוך התפישה הכאוטית הרגילה של השינה, את מסוגלת "לאחוז" בעצמך וכהרף עין מנסה לשלוט על מה שקורה לך (תחושתית). התוצאה היא שהתפישה חוזרת כהרף עין למקומה הרגיל, מבלי שהגוף מספיק "להתעדכן". איך להתמודד עם זה: *** אפשרות 1 - התמודדות ב"מקור": כדי למנוע מראש מצב כזה, נסי "לוותר" על שליטה כאשר את מרגישה שזה מתחיל לקרות והישארי בתוך החלום. גם אם אינך חווה "חלום" ויזואלי באותו זמן, הישארי בתוך "העולם האחר" הזה וחקרי אותו, תהני ממנו. אם זה לא מדבר אלייך, תתחילי לתרגל סוגים כיפיים של מדיטציה / דמיון מודרך, בעודך בעירות. נסיון זה יגרום לכך (די בוודאות!) שתיווצרנה לך אפשרויות נוספות, חדשות ומפתות של חקר אותו "עולם אחר", אפשרויות שתהיינה לא פחות אטרקטיביות מאשר "להתעורר" אל תוך גוף משותק. *** אפשרות 2 - התמודדות "אחרי מקרה": הגוף משותק?! או-קיי, ראשית: ברור שהוא משותק! את ישנה עכשיו, מותק!! התודעה שלך כרגע עברה חזרה לגוף, נכון, אבל את עדיין ישנה!! אז קודם כל, בלי פאניקה! את חייבת ללמוד "לאבד שליטה", אחרת גם עולם החלומות הצלולים לא יהיה זמין לך במלוא הדרו (חולמים צלולים שאינם יודעים לאבד שליטה, מתמודדים ללא הרף עם בעיות בלתי פתירות, לכאורה, של התעוררויות מוקדמות, ראיה של "שחור" במקום של חלום וכיוצא באלה... חייבים ללמוד לאבד שליטה!). אז קודם כל, ראי זאת כהזדמנות ללמוד לאבד שליטה! אנשים רבים היו מוכנים לשלם בשביל החוויה הזאת, שאת עוברת אותה בספונטניות. איך לעשות זאת? פשוט מאוד: תהני מהמצב! תרגלי בו מדיטציה! דמיון מודרך! תארי לך שהייתי מבקש ממך "לשתק" את גופך ואז לתרגל מדיטציה או דמיון מודרך?! היית אומרת לי: "מה, איך אני יכולה לשתק את גופי בכח המחשבה, זה קשה, זאת רמה נורא גבוהה" - אז הנה לך, את יכולה! את חווה בספונטניות מצב כזה! נצלי אותו! ואם את בכל זאת רוצה להתעורר, מקדי את התודעה שלך בקצה האף ואחר כך בנשימה שלך. תהי מודעת לנשימה שלך - ואחר כך בידיים שלך. מקדי את התודעה בידיים שלך - ואחר כך בגוף כולו. בהתחלה תרגישי חמימות מוזדרה ו"לא נעימה", אבל כאשר תסכימי לאובדן השליטה הזמני הזה, החמימות תפסיק להיות לא נעימה ותראי שזה מאוד כיף המצב הזה. תוך פחות מדקה הגוף שלך "יפשיר", מתוך המיקוד שלך בו (זכרי: תחילה בקצה האף ולאחר מכן בנשימה), בלי כל מאמץ - ותראי שאת יכולה לזוז בחופשיות מלאה. אם רצונך בשיטה עוד יותר מהירה, פשוט אמרי לעצמך במלים: "התעוררתי, אני מתעוררת, אני זזה, הגוף התעורר, אני זזה, אני זזה" - שוב ושוב. תוך פחות מ-10 שניות (סביר להניח), הגוף יתחיל לזוז והשיתוק ייעלם במהירות. מקווה שכתבתי ברור, למרות החיפזון וחוסר החשק, שלך באהבה, בן