שי הלך והביא לי בודהא בורגר (ארוך)

Mיקי_

New member
שי הלך והביא לי בודהא בורגר (ארוך)

... זה טעים. הוא שכח שאני לא אוהבת חרדל. אבל... אבל אין לזה טעם של המבורגר בכלל בכלל. כבר כמה חודשים שאני מפנטזת על טבע בורגר בטעם של המבורגר. לפני כמה זמן, בהתקפת רעב, אכלתי בחנות נקניקיות קטנה, ליד איפה שהיה הדואר הקטן של קינג ג´ורג לא רחוק משנקין (לא זה שמול הסנטר), נקניקיה צימחונית בלחמניה. לדעתי זו הייתה נקניקיית טבעול פשוטה, ולא איזה משהו מיוחד כמו שיש בבודהא, ויחד עם כל התוספות והרטבים זה היה ממש טעים. יצאתי משם בהרגשה מוצלחת מאד. יש לציין שאני לא ממש זוכרת מה הטעם של נקניקיות באמת, כי אני אלרגית לנקניקיות עוד טרם נעשיתי צימחונית ובערך מגיל 8 לא אכלתי כאלה, לי זה הרגיש מאד דומה, אבל שי בן זוגי שאכל פעם נקניקיות טבעול שקניתי, התפלץ וטען שזה דוחה ולא דומה בכלל לבשר (הוא אומניבור). ועדיין לי זה מרגיש דומה, ובסניף הנקניקיות הקטן ההוא זה בכלל היה נפלא. ונחזור לפנטזיה על המבורגר... לפני שנה בערך הוציאו טבעול טבע-בורגרים צימחוניים עם פסי צריבה, כבר כתבתי בפורום צימחונות טיבעונות שהם נפלאים בעיני, והטעם שלהם מאד ערב לזוגי האומניבור, ומאד מצא חן בעיני. המבורגרים לא ממש אהבתי כשאכלתי בשר, תמד העדפתי עוף, ככה שגם טעם של המבורגר אמיתי אני לא ממש זוכרת. אבל אני זוכרת בערך. ההמבורגר האחרון שאכלתי היה בערך לפני 12-13 שנה... ואני רציתי המבורגר, רציתי מאד, כזה עם מלפפון חמוץ ומיונז, וטעם של המבורגר. כבר כמה חודשים רציתי. אבל כל הטבע בורגרים בעיר גם באגדיר וגם בבלאק בסינמה סיטי, ובכל מקום שהלכתי אליו מכינים טבע-ברגרים על הפלטות של הבשר עם השומן של הבשר, ואז אין פלא שיש לזה טעם של בשר, אבל צימחוני בעיני זה לא.. (ויסלחו לי כל אנשי הגולדי חובבי האגדיר למניהם). ואז נפתח הבודהא.. וכולכם שיבחתם אותו. ופנטזיית הטבע בורגר בטעם המבורגר שלי התעצמה ותפסה תאוצה. אבל לא מצאתי את המקום. כמה שחיפשתי אותו. עד לכתבה הזאת בערוץ 1, שכיוונה אותי לחנות תופים ששי קונה בה "עורות" לבארבי. אז אתמול שלחתי אותו להביא לי בר-בורגר. הוא חזר עם בורגר חם, לצערי עם חרדל. וזה טעים ונחמד, אבל הטבע בורגר הזה לא דומה בשום צורה מלבד הצורה להמבורגר. יש לזה טעם קצת מתוק וקצת חריף (החריף אני משערת בגלל החרדל) ואין מלפפונים חמוצים! ואם הייתי אוכלת את זה בלי ציפייה להמבורגר גם הייתי מאד מרוצה, כי זה בהחלט טעים. אבל בורגר של ממש זה לא. וזו אכזבה גדולה מבחינתי. נראה לי שמה שאעשה, זה בקניות הבאות, נקנה בר-בורגר של טבעול, או טחון מהצומח, נקנה לחמניות עגולות, וירקות, ונכין טבע בורגר בטעם המבורגר, כי אני ממש מאוכזבת. עוד לפני פנטזיית ההמבורגר, ראיתי פירסומת ישנה של גלר-נסיס לפסטרמה עוף טוב, שאשכרה שיכנעה אותי, (הייתי נותנת קישור אבל האתר של גלר-נסיס לא נפתח לי פתאום) וכבר כמה חודשים אני כל פעם אומרת שאלך לחנות טבע ואקנה פסטרמה של טבע דלי או שיזן או כפרי בריא או משהו, שאפילו באתר הצימחונות הזהירו שיש לה טעם של בשר, ואכין סנדוויץ´ כמו בפירסומת. לא שאני זוכרת מה הטעם של פסטרמה מעבר לזה שזה מלוח, אבל כשהייתי ילדה זה הסנדוויץ´ שהכי הכי אהבתי. האכזבה מהטבע בורגר של הבודהא גרמה לי מפח נפש רציני גם בעניין הזה, ועכשיו אני מפחדת שגם לזה לא באמת יהיה טעם של פסטרמה... אבל מתי שהוא אני אגרור את עצמי לניצת כדי לבדוק, בינתיים בחצי שנה האחרונה אני מתפללת שסתם יביאו את זה לסופר שלי, ומתעצלת ללכת לניצת. עכשיו עם עניין הבודהא, זה עשה לי לגמרי נאחס. לבודהא בוודאי אחזור אבל לא כשיהיה לי craving להמבורגר, אלא סתם כשיתחשק לי משהו טבעוני, בריא, וזול, ואהיה בסביבות הסנטר. על המשלוחים שלהם בנתיים אוותר. את הcravig שלי לבר-בורגר בטעם המבורגר אאלץ לפתור במקום אחר.
 

לקשמי

New member
בודהה בורגר

אישית אני לא ממש מתגעגעת לטעם של הבשר. אני נגעלת מדברים שיותר מדי מזכירים לי בשר וקשה לי לאכול אותם גם אם הם לגמרי צמחוניים. אז מהבחינה הזאת, ההמבורגר של "בודהה" הפתיע אותי לטובה ובאמת היה ממש טעים כשאכלתי אותו. אגב, החריף זה לא בגלל החרדל. גם אני מבקשת תמיד שלא ישימו לי חרדל וההמבורגר עדיין חריף. בכל אופן בזמן האחרון עברתי לנקניקייה שלהם, שאני אוהבת יותר את הטעם המעודן שלה. (שוב, זה לא מזכיר בכלל טעם של הנקניקייה המקורית, אבל בעיניי היא טעימה). כשהייתי שם עם אחותי, היא התאכזבה שלא הייתה שם הפשטידה, שהייתה רשומה בתפריט אבל לא הייתה בפועל. אולי כדאי להציע להם להתייעל גם מהבחינה הזאת. יש אנשים שיעדיפו יותר אוכל מבושל מאשר טופו על צורותיו השונות, בלחמניה. גם אני בדרך כלל מעדיפה אוכל מבושל, וסנדוויצ'ים אני קונה רק ככה "בין לבין" (ולא כארוחה) או כשאני ממש רעבה ואין לי זמן ו/או סבלנות לבשל.
 

d a p h n a

New member
קשה לי להזדהות

כאשר מתחשק לי המבורגר, אני ממש לא מתגעגעת לטעם של בשר (אני בכלל לא זוכרת מה הטעם של בשר ולמען האמת נראה לי שברוב ההמבורגרים שאכלתי בתור ילדה לא היה מי יודע מה טעם לבשר). אני אוהבת את החוויה הזו של הכתיתה בלחמניה עם הירקות והרטבים וכו'. ואת זה ווג'י בורגר טעים עושה מצויין. אז ממש לא חסר לי טעם של בשר בהמבורגרים צמחוניים, ולמען האמת אני מעדיפה את אלה שלא מנסים לחקות טעם בשרי (שעשויים בדרך כלל רק מסויה ו/או פטריות שאני לא אוהבת), אלא את אלה שפשוט מנסים לתת מרקם מסויים אבל מכילים דברים אחרים. כאן בארה"ב אכלתי כמה ווג'י בורגרים שעשויים מתערובות של אורז,עם סויה, תיבול וקצת ירקות, והם היו משובחים להפליא. כנ"ל לגבי נקניקיה. כאשר אני רוצה נקניקיה, אני לא באמת רוצה טעם של משהו בשרי. אני רוצה hot dog - את החוויה של אכילת נקניקיה בלחמניה עם רטבים וכו'. לכן לא מפריע לי לעשות את זה עם נקניקיית טבעול, וכאן אפילו מצאתי את עצמי אוכלת מעין נקניקיות טופו עם 0% שומן וגם 0% טעם (ברצינות. ממש חסרות טעם לחלוטין) - שבחיים לא הייתי נוגעת בהן כשלעצמן, אבל בנקניקייה עם מלא קטשופ ותוספות אחרות זה בדיוק עושה את העבודה. לגבי הפסטרמה, רק המחשבה על מוצר צמחוני שמחכה נקניק עושה לי בחילה, ואף פעם לא הבנתי את המוצרים האלה. לאכול פרוסה של טופו/סויה במקום משהו על הלחם ממש נראה לי מזעזע. לא יכולה להסביר למה. אני אישית מעדיפה לוותר על החוויה של לאכול סנדוויץ' עם נקניק. לא חסרים ממרחים בעולם.
 
ודווקא אני מאוד מתגעגעת לטעם בשר

אבל לא יכולה בכלל לנסות את כל התחליפים האלה (רובם המוחלט מכיל גלוטן, מעטים מאוד לא. ובכל מקרה אני צריכה להפחית מאוד בסויה כי זה לא עושה לי טוב). וגם אני מתגעגעת לחוויות האלה - שניצל וצ'יפס, נקניקיה, ספגטי בולונז. לחוויה וגם לטעם. אז אני פשוט מחזיקה מעמד רוב הזמן, ומשתדלת פשוט להימנע ממצבים שמגרים אותי וגורמים לי לתסכול קולינרי
(ואגב, אמנם התפתח חשרשור ער, אבל בנושא של החרמת חברות ולא של תחליפי בשר למיניהם. אין מה להתאכזב מזה שבפורום אחד שרשור במקרה תפס כיוון אחר, שגם מעניין את רוב חברי הפורום - והחרמת חברות זה נושא שיש לאנשים הרבה מה להגיד עליו, ובפורום אחר לא. שרשורים זה דבר דינמי ובלתי צפוי מטבעם
)
 

ailag

New member
בקשר לטעם

שמעתי המלצה על הבודהא בר מידיד שהוא לא צמחוני (!) אז כנראה שהטעם כן דומה. עוד לא ניסיתי (נו, כי הוא המליץ לי רק כשכבר חזרו עם ההזמנה שלו..) ואני מסכימה עם דפנה. מה גם שלתחליפים מהסופר יש טעם מספיק טוב, מספיק דומה, ואם כבר יש נקודות שבהן התחליף לא דומה למקור זה במרקם. (מאוד בולט בתחליף חזה העוף שיש בסופר למשל, כי חזה עוף אמיתי מורכב מכאלו פסים שהם חלק מאותה חווית אכילה - וחזה עוף מסויה הוא פשוט משהו מרוסק שהודבק יחד. עם זאת, אם יעשו תחליף עם פסים זה כ"כ יזכיר לי בשר אמיתי שאני לא אוכל). פסטרמה זה נושא מוזר אצלי. כשאכלתי בשר זה היה אחד החטיפים היותר אהובים ויעילים, כי זה גם טעים, גם נראה לי שזה מזין וזה גם כזה קטן שאפשר לקחת שניים מהמקרר כשבא (ולתת חצי לכלבה שלי, טריקו ז"ל, שהיתה קופצת ומתלהבת כל כך. עד שהזדקנה מאוד מעולם לא הצלחתי לאכול פרוסה בעצמי) עכשיו גם אין את זה וגם הטעם קצת מוזר, אם כי אני מתגעגעת לרעיון של אותה פרוסה יעילה. אמא שלי קנתה רצועות טופו מעושנות וטוענת שזה טוב, אבל יש לזה טעם של כלום עם טיפה פסטרמה.
 
למעלה