שי לחג

mse270

New member
שי לחג

אנחנו 2 עובדות במקום העבודה. המשרה שלי 75% ושל הבחורה השנייה משרה מלאה. אני קיבלתי סט מצעים והעובדת השנייה קיבלה תלושים בשווי 300 ש.ח. האם זה צודק והאם יש עילה לתביעה.
תודה ושנה טובה

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
תביעה על מה?

האם כתוב משהו בעניין בחוזה העבודה שלך?, האם יש עובדים כמוך שקופחת יחסית אליהם? האם יש נהלים או מסורת במקום עבודה זה בעניין השי לחג ונעשתה חריגה לרעתך? כמה עובדים יש במקום העבודה הזה ?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
לא נראה לי שיש עילה לתביעה

במקרה כזה המעביד לא חייב להשוות את השכר ואת הנלווים, הוא חייב לתת את המובטח בהסכם העבודה ולא פחות ממה שהחוק מחייב (שכר מינימום, חופשה, ימי מחלה, דמי הבראה והפקדות לפנסיה) ובנוסף אין כאן הרעת תנאים שמצדיקה התפטרות בתנאי פיטורין.

9x9

New member
לפעמים יש עילה לתביעה

כאשר שי לחג מעוגן בהסכם קיבוצי או בצו ההרחבה, חובה על המעביד לתת שי
ראה סעיף 15 לפסק הדין

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
לא זה המקרה

ראשית מאחר והפונה נמנעה מלציין מקום עבודתה בכלל לא ברור אם צו ההרחבה ניתן גם עליו
שנית - הפונה טוענת שקיבלה שי לחג (ובמקומות שצו ההרחבה חל עליהן אין קביעה מה גובה השי) רק שלדעתה קופחה יחסית לעובדת השניה באותו מקום.
שלישית, בדוגמא שנתת נדחתה התביעה בעניין שי לחג, ואני מצטט: "
שי לחג:

על פי צו ההרחבה (ס' 21 לצו) מחויבת מעסיקה בענף השמירה ליתן לעובדים פעמיים בשנה שי לחג; לא נקבע מהו אותו שי. לטענת הנתבעת נתנה לתובע סלסלת שי. איננו קובעים אם אכן נתנה הנתבעת סלסלת שי, שכן הנתבעת לא הציגה ראיות בדבר רכישת שי זה אולם בכל מקרה, זוהי זכות נלווית ואיננה ניתנת לפדיון עם סיום יחסי העבודה. זאת ועוד, לא ניתן לכמתה על-פי הצו משלא נקבע ערך השי.
לפיכך דין רכיב תביעה זה להידחות.

למעלה