שכונות בראשון

שכונות בראשון

איזו שכונה לדעתם הכי יפה בראשון? הכי עשירה? הכי מוזנחת? הכי ענייה? הכי מותאמת לילדים? הכי מותאמת לאוכלוסיה בוגרת?

ShirShir

New member
גן נחום הכי שקטה ונעימה../images/Emo39.gif

שכונות מערב העיר הכי מותאמות לילדים - הרבה גני ילדים, פארקים ציבוריים וכו'...

apk

New member
על הדרך גם אענה לשאלתך

אבל קודם כל, אני חייבת לאמר שהצצתי כאן בפורום פעמים רבות וכל הזמן התאכזבתי לגלות שכל הפעילים בו הם רק בני נוער. עכשיו הסתכלתי על שאלתך, על חתימתך ועל העובדה שאת מנהלת הפורום, ונדהמתי לגלות שאת אדם בוגר וכבר נשואה ואם. אז היכן יתר תושבי העיר הבוגרים שמחוברים לאינטרנט? למה באף ביקור שלי כאן אני לא מוצאת אותם? ולשאלתך. אז כמובן שאני לא מכירה את ראשון כולה (למרות היותי דור רביעי בה, ולמרות שאני כבר מתקרבת לגיל 42) אלא רק את ראשון הישנה וחלק קטן מאוד מהעיר המערבית אז אענה בהתאם: השכונה הכי יפה - לטעמי נאות שקמה הכי עשירה - לפי הידוע לי נווה הדרים הכי מוזנחת - לדעתי לא קיימת כזאת הכי עניה - כאן אין ספק, רמת אליהו הכי מותאמת לילדים - לדעתי נווה הדרים וכל שכונות המערב החדשות הכי מותאמת למבוגרים - לדעתי אזור הפועל המזרחי

מממממ

נווה הדרים הכי עשירה? זה חדש לי. ואיפה זה אזור הפועל המזרחי? בקשר לנוער, אם תשארי איתנו אז עוד אנשים בגילך שיכנסו לפורום יבהלו פחות וישארו גם כן :) חוץ מיזה, נראה לי שחלק מתושבי העיר הבוגרים מסתובבים ב-ynet.

apk

New member
אז ככה ...

נתחיל מהסוף. אני אישית מעדיפה את תפוז, אבל אציץ גם ב-YNET, לא ידעתי שגם שם יש לעירנו פורום. בכל מקרה, אשמח להשאר כאן בתקווה שבאמת יצטרפו גם בוגרים נוספים. עכשיו. לגבי נווה הדרים, פעם אמרו לי שרוב תושבי השכונה הם עשירים שברחו מהשכונות היקרות של צפון תל אביב (הכי יקרות שם), בגלל שנווה הדרים נבנתה להיות מיועדת להם אבל באיכות חיים גבוהה בהרבה ממה שהיה להם שם. הפועל המזרחי - כך המקום נקרא עד לפני מספר שנים, לא יודעת את השם היום. מדובר באזור שהוא מערבי צמוד לרחוב נורדאו ודרומי צמוד לגן נחום ולמאה ועשרים. הרחוב הראשי שם הוא רחוב בר אילן.

ShirShir

New member
מוזר.

אני גרה לא רחוק משם [כבר 20 ומשהו שנים] ולא ידעתי אי פעם שקרו למקום הזה "הפועל המזרחי". כל יום לומדים משהו חדש

apk

New member
אז ... המשך להסבר ../images/Emo13.gif

התושבים הראשונים באזור הזה היו חברי תנועת הפועל המזרחי, לעתיד מפלגת המפד"ל בגלגולה הפחות לאומני, והכינוי ניתן לאזור על שם השתיכותם הפוליטית של תושביו. בהמשך הצטרפו לאזור תושבים רבים משכונות שיבת ציון ונווה ציון הסמוכות (תימנים), עולים מתימן שעלו ב"מרבד הקסמים" ועולים שהגיעו ממרוקו ועברו דרך יפו בראשית ימי המדינה. התושבים הראשונים באזור היו ברובם דתיים מתונים וגם היום מרבית המבוגרים הם כאלה, בקרב הצעירים הרוב "הסירו את הכפה" ומרבית אלה שנשארו דתיים עברו לגור בשטחים, אבל עדיין גם אלה וגם אלה עדיין קרובים למסורת באותה המידה. תושבי האזור הזה הם בעצם מיקרוקוסמוס של היופי של ראשון שבו חיים אנשים דתיים וחילוניים וגם בני כל העדות בהרמוניה מלאה. מהיכן אני יודעת זאת? אני גדלתי כל השנים ברחוב הפלמ"ח בחלקו שמאוד צמוד לאזור הזה.

שלום לך. את צודקת יש פה בהחלט

רוב של בני נוער בעיקר, ואני כמובן רוצה שיכנסו לפה גם גולשים מבוגרים יותר שיתנו את דעתם בכל נושא הקשור לעיר ובכלל להיות חלק פעיל בפורום . אני אשמח לראות אותך נשארת פה, ויותר מזה , אם למשל את תיידעי את מכרייך בפורום זה , והם יכנסו לכאן ויספרו על זה הלאה המעגל יגדל ויכיל גולשים מכל הגילאים. בכל מקרה נשמח אם תשארי איתנו

cobainos

New member
כבר דשנו בזה פעם

איזו שכונה לדעתם הכי יפה בראשון?פרס נובל הכי עשירה?פרס נובל הכי מוזנחת?שיכון,רמת אליהו,גני אסתר,נווה זאב,קדמת ראשון וכל המזרח הישן הכי ענייה?שיכון ורמת אליהו הכי מותאמת לילדים?שכונות חדשות למיניהן..אנא ערף הכי מותאמת לאוכלוסיה בוגרת?כצנלסון,רמז וכאלה

Matanhirsch

New member
מה עם קרית גנים??

שלום..אני בן 17 מקרית גנים לדעתי זאת שכונה מאוד יפה ומטופחת..ומקום טוב לילדים... עשירה..לא יודע בקשר לזה(יש וילות). יש הרבה דשא בכל השכונה וגני ילדים...

למעלה