שכונות מומלצות למשפחות באיזור ניו יורק

שכונות מומלצות למשפחות באיזור ניו יורק

הי אודה למידע/ המלצה
אנחנו משפחה של 4 נפשות (2 ילדים קטנים- שנתיים וחצי וחצי שנה) וככל הנראה עוברים לניו יורק.
בעלי יעבוד במנהטן ואנו מתחילים לבדוק אפשרויות מגורים באזור.
מעדיפים שכונות מחוץ לעיר עם ישראלים אך עם קומיוט נח יחסית.
אציין שנושא כשרות, דת וכו ממש לא רלוונטי עבורנו אך כן נשמח למשפחות ישראליות צעירות בסביבה.
יש עוד זמן אבל מקום שחינוך ציבורי בו הוא טוב.
מכירים הייטב שכונות בניו ג׳רסי כגון טנפליי אך מתבאסים מהקומיוט לעיר וחזרה. ֿ
האם יש משהו בסגנון בכיוון white plains? הצעות אחרות?
תודה

liviur

New member
הקומיוט

הקומיוט לעיר מאיזור צפון ג׳רזי הוא 45 דקות עד שעה הלוך ו45 דקות חזור מPort authority.
ברוב המקרים - אוטובוס יותר נח מהאיזור הזה מאשר רכבת.
&nbsp
רק לפרופורציות. אז תמיד שווה להשוות לסדר גודל הזה.
(אני עושה אותו יום יום בשנה וחצי האחרונות)

אני לא מהאיזור

אבל רק הערה בנוגע לנקודה אחת שציינת - חינוך ציבורי מתחיל בארה"ב בגיל חמש - קינדרגארדן.
הילדים שלך עוד קטנים כך שבשלוש שנים הראשונות הנושא הזה פחות קריטי עבורכם, ולכן לא בטוח שיש הצדקה לשלם שכירות גבוהה בגלל בתי ספר ציבוריים טובים שהילדים שלכם בשלב זה לפחות לא ילכו אליהם.
בגילאים של הילדים שלך הגנים הם פרטיים בלבד.
בהצלחה

liviur

New member
ותוספת...

לגנים פרטיים יש לרוב רשימת המתנה - במיוחד ככל שהגילאים יותר צעירים.
כדאי למצא כיוון ולחפש גן.

ilanvag

New member
המלצה מצוינת + שווה לבדוק בג'רזי סיטי

בשלוש השנים הראשונות אכן לא תצטרכו חינוך ציבורי, ולכן אין צורך להתמקם במקום שיש בו מערכת חינוך ציבורי טובה. אפשר לחסוך כסף, וללכת למקום טוב ובטוח, אבל עם מערכת חינוך ציבורי פחות טובה.

אני "מבלה" השבוע בג'רזי סיטי, המשרדים הראשיים שלנו ממש על ההאדסון (ליד ה-Exchange Place, למי שמכיר), ואני מטייל הרבה קילומטרים ברגל בכל יום. פשוט מדהים מה שקורה פה מבחינת תנופת בנייה, עם מגדלי משרדים ובתי מגורים שצומחים בכל פינה. בגדול, ג'רזי סיטי לא נחשבת לעיר איכותית, אבל כל החלק שקרוב יחסית להאדסון נחשב לבטוח ואיכותי יחסית - יש פה המון משפחות עם ילדים ובעלי חיים (הזהירו אותי לאיזה חלקים בג'רזי סיטי לא ללכת, בייחוד לא בשעות החשיכה - אבל אזורים שכאלה יש בכל עיר גדולה, גם בניו-יורק ובבוסטון).

שווה אולי לבדוק - יש מפה תחבורה קלה ומהירה לתוך מנהטן.

דיסקליימר: אין לי מושג מהי רמת המחירים פה (יכול להיות שזה לא זול), ומהם הקומפלקסים הטובים יותר או פחות...

doronf65

New member
מנהל
לגבי white plains = westchester county

זה אותו קומיוט כמו מניו ג'רזי (מכונית / רכבת) ויהיו לך באזור הרבה פחות ישראלים מאשר טנפליי ודומיה.

למעלה