שכונות מערביות בסידני

שכונות מערביות בסידני

שלום לכולם
אנחנו עוברים באוגוסט לסידני.
בעלי יעבוד בPenrith ןאנחנו מאאאאאוד מתלבטים היכן לגור.
הבנו שאזור ה"בלו מאונטין" הוא כמו רמת הגולן, מהמם אבל יכול להיות משעמם...
ולכן שוקלים לגור בסידני באחת השכונות המערביות, שיהיה ממנה נוח לצאת כל בוקר לפנרית'. אנחנו עם שני ילדים בגלאי בית ספר יסודי. נשמח מאוד לשמוע על המלצות. כל האינפורמציה שהצלחנו למצוא זה על שכונות במזרח או בצפון...יש לכך סיבה???

Caput femoris

New member
הסיבה שרוב האינפורמציה בעברית היא על המזרח והצפון

היא שהרוב המוחלט של הישראלים חיים שם. אלה אזורים נחמדים קרובים לחוף ובמרחק טוב ממרכז העיר ואזור העאלק היי-טק של צפון סידני. עוד יתרון ללא מעט מהתושבים הוא ריכוז נמוך (יחסית למערב) של אסיאתים, מוסלמים ושאר מרעין בישין שלא בכבוד של אנשים לגור בסביבתם. לי יש פטור מהקרדיולוג להמעיט מביקור האזורים האלה ובטח לא לגור.

פנרית׳ זה לא ממש blue mountains - זו העיר המשמעותית האחרונה לפני שמתחילים לטפס לכיוון הפרברים (המרהיבים!!) של הבלו מאונטינס. אז אם בלו מאונטינס הם רמת הגולן אז פנרית׳ זה טבריה. ההשוואה לא עושה צדק עם האזורים האלה אבל בתור נקודת פתיחה זה בסדר.

השאלה המרכזית היא האם אתם מחפשים אזור עירוני או יותר פרברי. האזור העירוני המרכזי באזור מלבד פנרית׳ הוא Parramatta. בעיניי היא עיר נהדרת ולא חסר בה כלום. מידיעה כללית וביקורים לא רבים אני חושב שהייתי נמנע משכונות/עייירות שבין פראמטה לפנרית׳ (למשל בלאקטאון או st mary's). יש להניח שחלק מהפרברים הם לא רעים אבל אין לי ידע ברזולוציה הזו.
חוץ מזה הבנתי שאזור צפון-מזרחית לפנרית׳ בשם marsden park מתפתח לא רע אבל לא היתי שם מעולם. יכול לנסות לקשר אותך עם מישהו שמכיר קצת יותר את האזור הזה.

ואוו תודה רבה

זה ממש ממש עוזר! דברים מכאן נראים אחרת לגמרי.....
לגבי מה ששאלת,
האמת שאנחנו בעצמנו לא ממש יודעים אם אנחנו רוצים עיר או פרבר, מחפשים אזור נעים לגור בו. מצד אחד אנחנו לא מחפשים רעש ובלגאן, אבל מצד שני לא רוצים להשתעמם... אנחנו אוהבים טבע, אבל אולי יספק אותנו לסע בסופי שבוע לטייל בו.
Parramatta מבחינת המיקום מצויינת לנו, הרבה יותר קרובה לפנרית', נבדוק שם. יש פה מישהו שגר באזור? ויכול לתת המלצות על שכונת מגורים ובתי ספר? ומה לגבי Strathfield? ראיתי שיש שם תחנת רכבת (שמגיעה לפנרית')
*ואם תוכל לקשר אותי עם מישהו מהאזור, זה היה נפלא. לא מצאתי מישהו כזה, מה שקצת מלחיץ :)

Caput femoris

New member
Strathfield נחמדה.

אני גר כרגע באזור. זה כבר נחשב inner west.
מה שטוב בה היא שהיא רחוקה מספיק אבל לא יותר מדי מהבלאגן של העיר (12 דק׳ ברכבת). אוכל מצוין - אחד המעוזים החזקים של מסעדות קוריאניות. אוכלוסיה יותר מגוונת מאשר burwood שכנתה ממזרח. מצד שני אין בה שום דבר יפה או מעניין והיא לא ממש זולה. נכון שיש רכבות לפנרית׳ בזמינת טובה, אבל הרבה מהן עוצרות בהמון תחנות בדרך. אם הבעל לא עובד קרוב לתחנת רכבת תהיה לו בעיה כי לנהוג לשם זה סיפור יקר - בקרוב מאוד יתחילו לגבות דמי שימוש (tolls) על הכביש המהיר שיוצא מערבה מסטרטפילד (שמספרו M4).
אם אתם בכל זאת נוטים לאזור הזה הייתי יותר ממליץ על Ashfield או Croydon שמתפתחות יפה, אבל אותן בעיות עם הזמינות לפנרית׳.

לא מכיר אנשים עם ילדים שגרים בפראמאטה. העבודה היא ב WSU במקרה? יש שם כמה ישראלים שאולי יכולים לעזור.

העבודה בבית חולים Nepean בPenrith

שזה מאוד קרוב לאוניברסיטה לפי מה שבדקתי.... אבל ככל שאני מנסה לחפש ולבדוק נראה לי שאין מנוס, אלא להיות כפריים לשנתיים ולחיות יחד עם הפורשים לגימלאות באזורהBlue Mountains ..... ואולי זה לא כזה רע :)

Caput femoris

New member
רע זה בטוח לא. מקסימום קצת משעמם.

מה שכדאי לבדוק זה את בתי הספר בסביבה ולהיעזר בזה כדי להתמקד על אזור ספציפי. לי ברוך השם אין מושג בנושא

arieltr

New member
הערים האוסטרליות הן sprawl שיצא מכל פרופורציה

וסידני היא דוגמא מובהקת.
לטעמי כל מה שמערבה מ-Leichhardt כבר לא 'עיר'. לא שלייהארט עירונית במושג המוכר מישראל או משהו, אבל זה אולי הקצה אם רוצים למתוח.
לענייניכם אני לא חושב שהייתי מתגורר באזור הזה אם הייתי עובד בפנרית' כי זה עלול להיות יום ארוךךך.

לא חסרים אזורים נעימים בסידני, והכי טוב שתוכלו לעשות לעצמכם זה כשאתם מגיעים, תסתובבו עם האוטו שקניתם ותראו במו עיניכם את האזורים השונים.
המושג 'עיר' מאוד שונה באוסטרליה מהמוכר לכם בישראל ולכן אם תרצו לחיות באזור עירוני ועירני אז כנראה שאין יותר מדי אופציות קרובות מלבד פאראמטה, אבל תצטרכו לבדוק בתי ספר מתאימים לפני שתנעלו עליה.

מן הצד השני, אם אתם אוהבים טבע, פנרית' הינה המוצב השכונתי האחרון לפני אזור מהמם שנקרא הבלו-מאונטינגס. אם אני הייתי עובד בפנרית', הייתי מתגורר באחת העיירות הקטנטנות והמהממות שמובילות לקטומבה.
Leura או Wentworth Falls או Hazelbrook או Springwood והסביבה. אם אתם לא רוצים עיר - כלומר פרבר אנמי, כי סביר להניח שאלו האופציות הריאליות כרגע עבורכם), אני חושב ששווה לעשות סיבוב באזורים אלו.

תקחו בחשבון, כל מה שכתבתי נכון ללפני 4 שנים, אבל אני לא בטוח שהרבה השתנה בין סטראטפילד לפנרית' (ואם כבר אז לרעה), אבל המקומות הקסומים בדרך לקטומבה סביר שנשארו קסומים.

למעלה