שכונות:2005,לב הפארק וכו' לציעירם - מה דעתכם?

הגיע מדוברת העירייה: חזון תכנון הבניה ברעננה

אוקטובר 2007 חזון תכנוני לבניית בתי מגורים ברעננה במסגרת גיבוש "חזון העיר" וגיבוש החזון התיכנוני לעשורים הבאים, ניתן דגש מיוחד למתן פתרונות דיור לזוגות צעירים ולמשפחות חסרי דיור מקרב תושבי העיר. במסגרת זו שוקדים הגורמים המקצועיים על תוכניות בניין עיר, חלקן למימוש בטווח הזמן הקרוב וחלקן לטווח הזמן הבינוני והארוך, שיגדילו את היצע הדירות ברעננה ב-2 העשורים הקרובים בכמות של 7,000 עד 10,000 דירות. תוכנית קונקרטית העומדת כיום על הפרק ומצויה בשלבים מתקדמים מוכרת בכינוי רע/2014. תוכנית זו מייעדת שטח במערב העיר, בבעלות מינהל מקרקעי ישראל, להקמתה של שכונת מגורים של כ-400 דירות בשלב הראשון, ובהמשך עוד מאות דירות נוספות אף הם בשטחים בבעלות המדינה ו/או שטחים בבעלות העירייה. באשר לתוכנית רע/2014 הרי שהיא הועברה להפקדה בוועדה המחוזית ברמלה ופירסומה להפקדה יתבצע בשבועות הקרובים לאחר גמר התיאומים האחרונים עם משרד התחבורה . אנו מקווים שהליכי אישורה של תוכנית זו יסתיימו במהלך שנת 2008. במקביל מתקיימים דיונים עם גורמי משרד השיכון ועם גורמי המינהל לגיבוש התבחינים לזכאות המועמדים להיכלל בפרוייקט. יש לציין כי הממשלה ביטלה את מתכונת הפרוייקטים בשיטת "בנה דירתך", מתכונת לפיה הוקמה בשנים 96-98 שכונה בת 432 דירות לזוגות צעירים במתחם "לב פארק", תוך סיבסוד שהיה משמעותי לזכאים שהיו בעלי זכאות גבוהה. כיום נהוגה שיטה אחרת המוכרת בכינוי "מחיר למשתכן". הקרקע תוקצה על ידי המינהל למשרד השיכון, שישווק את הדירות לזכאים חסרי דיור. המחיר לדירה יקבע בהתאם לשומת שווי הקרקע על ידי השמאי הממשלתי, ובהתאם למחירי עלות הבנייה שיתקבלו על ידי קבלנים שישתתפו במכרזי הביצוע לבניית הדירות. מוערך שמחירה של דירה במסגרת פרוייקט במתכונת של "מחיר למשתכן" תהיה נמוכה בכ-35,000 דולר בהשוואה לדירה דומה בשוק הפרטי. כאמור, בהנחה שתוכנית רע/2014 תאושר למתן תוקף בשנת 2008, הרי שעם אישורה תפרסם העירייה פרטים נוספים אודות הפרוייקט ותזמין את הזכאים להירשם על מנת להשתתף בהגרלה. למען הסר ספק,ובניגוד לשמועות בלתי מבוססות וחסרות אחריות, הננו להדגיש שלא נפתחה כל הרשמה לפרוייקט והרשמה שכזו תחל אך ורק לאחר פירסום רחב לציבור ותוך שקיפות מלאה כפי שהיה עת בוצע הפרוייקט במחצית השנייה של שנות ה-90. אנו מעריכים את תחילת מימושה של תוכנית רע/2014 משנת 2008 ואילך. מלבדה עומדות על הפרק עוד תוכניות בניין עיר להקמת שכונות מגורים חדשות –בדרום, במערב ובצפון העיר, מרביתן על שטחים פרטיים שימכרו בשוק החופשי בהיקף של אלפי יחידות דיור, ועוד כמה מאות דירות בשטחי מדינה ו/או שטחים בבעלות העירייה. תוכניות אלה יגיעו להערכתנו לשלבי מימוש החל משנת 2009/10 למשך העשורים הבאים. הגדלה נוספת של היצע הדירות בעיר יבוא לידי ביטוי במסגרת תהליך תיכנוני של "התחדשות עירונית". הכוונה לתוספת דירות בחלקיה הותיקים של העיר, אם במסגרת פרוייקטים של חיזוק מבנים קיימים ושידרוגם החזותי תוך תוספת דירות בקומות עליונות, ואם במסגרת פרוייקטים של פינוי בינוי במספר מוקדים של מבני מגורים שניבנו בשנות ה-50 וה-60 המוקדמות. העירייה תעודד פרוייקטים של התחדשות עירונית מאחר ותהליך זה משתלב בהשגת יעדים ראויים לחיזוק המבנים ושיפור איכות המגורים בהשוואה לדירות הקיימות. בנוסף יהיה בכך משום שיפור וריענון של המתחמים הוותיקים. כל מכלול הצעדים שתואר לעיל, יגדיל את היצע הדיור ברעננה מה שיאפשר לדעתנו מתן מענה לביקוש הגבוה, ובה בעת יתרום את תרומתו לריסון מחירי הדירות לקנייה ולהשכרה.

chihua

New member
המשך-בקשר לשכונות ברעננה לזגות צעירים

טוב, אני כותבת את התגובה שלי פה מחדש, כי זה קצת מסורבל לפתוח קישור ישן. בכל מקרה אני מצרת אותו למטה. קראתי את כל התגובות, תודה לכולם. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1789&msgid=107197635 ==================================== רק עכשיו לצערי, יש לי זמן להגיב, אז אני מקווה שאם עדיין פה האמת, עד עכשיו חיפשנו רק בשכונות החדשות (2005, וליד הפארק) אף אחד לא המליץ על שכונה ליד הפארק. ראיתי מודעות של דירות 3.5- 4 חדרים בסביבות 270.000$. האם השכונה ליד הפארק היא טובה ונוחה מבחינת מיקום? או שזה סתם רחוק מהכל? ראיתי שבונים שם בית ספר (קרוב לפרוייקט של זוגות צעירים). מה בקשר לשכונות החדשות, איזו מהן עדיפה? או שעדיף בגלל המחיר האזור הישן במרכז שדיברתם אליו? ועוד שאלה, אם אפשר. אנחנו באים מהרצליה. האם רעננה עדיפה על הרצליה לגידול ילדים ? (אני חושבת שכן, רק רוצה לשמוע ממקומיים). שוב, תודה לכל העונים!

כזו הודעה על בנייה למשפחות צעירות...

ואתם/ן לא מגיבים? הזמנתי לכאן את שלמה גואטה, שמתאם את הפרוייקט בעירייה - מועד יפורסם בקרוב.

../images/Emo49.gif../images/Emo24.gifעלה הקישור ../images/Emo39.gif

בהמשך היום אני מקווה שיהיה לי מועד לביקורו של שלמה גואטה שיענה כל כ-ל השאלות.

בקרוב יתארח כאן שלמה גואטה, ראש אגף הנדסה

שלמה גואטה ליווה את הפרויקטים הקודמים למשפחות צעירות וילווה את זה הקרוב. הוא בקיא בפרטי הפרטים ויציג כאן בפניכם תשובות לכל שאלה שתשאלו בנושא. גואטה משרת כעת במילואים, לכן מתעכב האירוח. איידע מיד כשיסוכם תאריך. בינתיים - תאספו שאלות, אני אשרשר אותן לאירוח. חנה.

chihua

New member
מתי שלמה גואטה מתארח באתר?

ואיפה לאסוף את השאלות? תודה

אני אדע במהלך השבוע מתי

(הוא עדיין במילואים) ואפתח כבר מחר שירשור שאלות. בכל מקרה - אפשר לפתוח הודעה עם שאלה ואני כבר אשרשר אותה לשירשור השאלות.

זה לא מספיק!

אם דירת 3 חדרים בשכונת 2005 למשל עולה 250 אלף $ ודירה במתחם החדש תעלה 215 אלף דולר זה עדיין יקר מאוד. ,בכפר סבא נמכרו הדירות למשפחות צעירות במחיר ממוצע של 170 אלף דולר לדירת 4 חדרים,ההבדל ממש מוגזם! חוץ מזה רעננה זקוקה בדחיפות ל 2,000 יח' דיור חדשות כבר בשנה הקרובה.בקצב שבונים זה ממש לא מספיק! אבל לפחות סוף סוף קצת פתיחות,תודה על המידע..

אני אשתדל לזכור אותך בשנה הבאה

כשאשקול (שוב) להשכיר את דירתי המטופחת ע"מ לעבור לדירה (שכורה) גדולה יותר

HayaBee

New member
נחכה ונראה, שנים מילדי כבר מחוץ לרעננה

והשנים האחרים שעדין אינם נשואים לא נראה לי שיהיו זכאים ובעלויות של דירה ברעננה הסיכוי הוא נמוך שיתאפשר לנו לעזור להם להישאר כאן.

chihua

New member
יש לי שאלה: מה זה זכאי משרד השיכון?

יש לי שאלה: מה זה זכאי משרד השיכון? מי זכאי? אם אני ובעלי מרוויחים די טוב, אני עולה חדשה (כבר לא חדשה, אבל עדיין נחשבת עולה), האם יש סיכוי לזכאות? איפה בודקים את זה? ואלה שלא זכאים, יוכלו לקנות שם דירה או שזה רק לזכאים? הרבה שאלות יש לי
תודה

זכאי משרד השיכון

בכל בנק למשכנתאות תוכלי להרשם "לתעודת זכאות" , כללית אם לא היתה לך דירה בעבר ואתם זוג צעיר פרק זמן מסוים הינכם זכאים. תעודה זו מקנה זכות להלוואות "מסובסדות" של משרד השיכון- המדינה, אם כי ההלוואות שהיום הבנקים נותנים כמעט באותם תנאים. תעודה זו שוות ערך גם לגבי פרוייקטים מסויימים שהמדינה בוחרת לשווק. עליזה

צמרת3

New member
זכאי משרד השיכון אלו אנשים עם ניקוד מאוד גבוה

שמתבסס על מצב סוציאלי נמוך בקנה מידה כזה שקיים מעט מאוד ברעננה, כך שיכול להיות שהפרויקט יצא לדרך ודווקא הרעננים לא ממש יהנו ממנו אלא זכאים מכל רחבי הארץ כי הניקוש ענק וההיצע קטן

chihua

New member
זה ממש עצוב שאי אפשר לקנות דירה באיזור ../images/Emo7.gif

........................

אפשר, למה לא?

יד שניה. דירות רחבות ידיים ועם פוטנציאל שידרוג בעזרת המדינה במסגרת תמ"א 38. מה רע?

ארזS

New member
למה לא ?

הדירה שלי שווה בסביבות 150-160 אלף $ בלבד. אם מוכנים להתפשר על דירה של 3 וחצי חדרים בקומה 3 בבית ישן בלי מעלית אפשר למצוא אפילו דירות זולות יותר. ובניגוד לך [לצערי ולצערה של אשתי] אנחנו לא מרוויחים טוב אלא ממוצע ומטה, אבל תודה לאל חיים ומגדלים 4 ילדים. שיהיה לך בהצלחה ואם תתפשרי מעט בטוחני שתמצאי משהו מתאים.

lulyK

New member
ארז, איפה אפשר לקנות ברעננה דירה בסכומים

האלה? אני אשמח למידע (פה או במסר, אם זה אישי). תודה!

למעלה