שכונת המרינה באשקלון

ortes74

New member
שכונת המרינה באשקלון

אשמח עם מישהו יכול לספר לי על שכונת המרינה באשקלון.
האם המרינה שם היא המרינה היחידה בעיר?
איזה רחובות מומלץ?
מהתרשמות ראשונית שלי, המחירים שם מאוד אטרקטיבים והתשואה מצויינת.
אשמח לפרטים.

פרל דוד

New member
המרינה באשקלון - התייחסות.

כל מס' חודשים מופנית כאן שאלה בנדון.
והתשובה היא שמדובר על דירות נופש ולא למגורים על משמעויותיו החוקיות כולל מיסוי שונה.

ראה מחירים באיזור מאתר מדלן -
http://www.madlan.co.il/local/אשקלון/מרינה

סיור באיזור המרינה באשקלון בחסות "גוגל".
https://maps.google.co.il/maps?ie=U...לון&ei=ceM-UpjwLevJ0AXSrIC4CQ&ved=0CCoQxB0wAA

שים לב לכתבה ממאי 2012 -

http://www.spirala.org.il/2012/05/18435/
פרויקטי הבנייה שנבנו במרינה באשקלון היו אמורים להפוך לסוג של ריביירה אשקלונית, אך בשל בעיות בירוקרטיות, הפכו למקום שאשקלונים מתרחקים ממנו ותיירים לא מגיעים אליו.
התושבים מתלוננים על התרחשות של פעילות עבריינית במקום. תגובת משטרת אשקלון: "האזור בטוח"

פרויקטי הבנייה שנבנו במרינה באשקלון נחשבו להבטחה גדולה. נבנו בהם אלפי יחידות. חלק מהן יועדו להיות חדרי מלון והאחרות יחידות דיור, בעיקר דירות נופש לתיירים. היזמים, שתיארו לעצמם הצלחה מסחררת – ריביירה אשקלונית שתתייצב במפת התיירות הישראלית והעולמית, התבדו. התיירים לא הגיעו בהמוניהם וערך הדירות ירד.

מתברר שגם ערך הדיירים ירד. בקיץ האחרון סגרה משטרת אשקלון מכון ליווי ברחוב יפה-נוף שבגב המרינה, לאחר שקיבלה מספר תלונות בעניין. במקרה נוסף, נעצרו חשודים בניסיון שידול לזנות של נערה בת 14, הפעם באחת מדירות הפרויקט.

"בכל השנים בהן גרתי בדירה הזו, ראיתי מהגרי עבודה עומדים בתור, כדי להיכנס לדירה בה היו נערות עובדות. ממש בית בושת", מספרת רחל שונם, תושבת אשקלון, שבמשך שלוש-עשרה שנים גרה ברחוב יפה-נוף. "אני מנקה את המדרגות בבניין ולכן אני רואה המון התרחשויות במקום. אני יודעת בוודאות שיש שם גם היום נערות ליווי. פעמים רבות דפקו לי בדלת אנשים עם פרצוף תוהה ומבויש, ומיד הייתי מפנה אצבע ואומרת שפה זה לא בית בושת. הייתה גם מישהי שעבדה כנערת ליווי בקומה מעליי, התלוננתי עליה במשטרה והם דאגו להוציא אותה מהדירה".

"מה שקורה", מסבירה שונם, "שאנשים קונים את הדירות ולא באים לגור. הם משכירים את הדירות לפי שעות, ימים וחודשים. יש לי ילדה קטנה ונורא התביישתי שתראה דברים כאלה, או חלילה תיפגע. לפני שנה עזבתי אחרי שלוש-עשרה שנות שכירות, זה לא מקום לגדל בו ילדים".

"זה נראה כמו מלון, אבל זה לא"

אבישי צ'יקבאשוילי, מתווך דירות ותיק באשקלון מספר: "היזמים רצו שחלק מהפרויקטים ישמשו כמלונות, אבל בגלל בעיות בירוקרטיות חלק מהקבלנים לא קיבלו אישורים, לאחר שכבר הייתה תשתית לכך, ולכן הסבו את היחידות לדירות נופש ומגורים. עד עכשיו רואים המון סימנים לכך שחלק מהבניינים יועדו להיות מלונות. הדירות קטנות והמטבחים דלים ומותאמים למטבחונים קטנים של מלון, לא של דירה. רואים גם את החלוקה של הדירה ואת הלובי בכניסה. זה נראה כמו מלון, אבל זה לא".

דירות נופש, על פי ההגדרה המשפטית, נועדו לשימוש ציבורי למטרות נופש. שימוש זה שולל מגורים רגילים דרך קבע ולכן יש להעמיד את הדירות לרשות הציבור במשך מרבית השנה, במשך כשישה חודשים לפחות. לכן, דירות נופש שנבנו למגורים זמניים, לא ניתנות להשכרה לאותו אדם מעבר לתקופה זמן זו, על מנת שעוד אנשים יוכלו לשכור אותן בשאר השנה. בחוק חל איסור על מגורי קבע בדירות נופש, אך במרינה איש אינו אוכף אותו בפועל, מאחר ויש אנשים רבים שמתגוררים בדירות דרך קבע.

פרל דוד

New member
תלונות על חברת האחזקה במקום.[מפייסבוק]

· John Bryce
אז כן, ישנה בעיה בחלק מהביניינים כדוגמת הבניין שאני מתגורר בו. לצערי הבעיה מתחילה בחברת האחזקות ש"מתחזקת" את הבניין. אקספרס.
המבנה נראה מוזנח ובחלק של הבניין שלי התיקראות פתוחות והיונים נכנסות ומכננות לי מול הדלת. לא רק זו הבעיה. המבנה מחיל בתוכו בריכה שלא פתוחה
גם לפי שסוכם כחודשיים בשנה. גם חדר הכושר שהיה אמור להיות במבנה סגור ואני כבר שלוש שנים לא הצלחתי לראות אותו מעבר לדלת הנעולה.

יש בבניין המון ליקויים שלא מתוקנים ומהווים סכנות. שתי המעליות במבנה מתקלקלות חדשות לבקרים וכשפועלות חורקות ורועדות. ומין הסתם במקום מוזנח שכזה גם רמת הדיירים ירודה.
התיירים השנה לא באו בכלל לבניין ומהבחינה הזו גם בשנים האחרונות שהייתה עוד איך שהו פעילות היא ירדה לקרוב ל-0 ועל כל התענוג אני הדייר הפרייר צריך לשלם לחברת
האחזקות 350 ש"ח בחודש והחצוף הזה (מנהל חב' האחזקות) יחד עם יו"ר הבניין מבקשים תוספת של עוד 10 ש"ח לחודש.

נו באמת איך אתם מצפים שהבניין יפרח וישגשג?
אני מתאפק שלא למכור את הבית שם. וגם אם כן, הוא סובל מירידת ערך תודות לחברים שבביניין. הדיירים השפויים כדוגמתי נמצאים במלכודת דבש! הצילווווווווווו....

מר ראש העיר הנכבד, תתעורר במקום לבנות כיכרות חדשות, תשקיע באיזור שאמור להיות איזור דגל שכל עיר בישראל הייתה מתגאה בו ומתפחת אותו! אגב,
גם את התחנה המרכזית הייתי משמיד ומקים חדשה כי זו לא פחות מהפנים של העיר. ואיך שהיא נראת, היא ממש לא מזמינה אנשים מבחוץ לבכר ולטייל בעיר!

פרל דוד

New member
התייחסות נוספת לגבי דירות במרינה באשקלון.

למרות מה שכתבתי ...אני לא פוסל רכישה באיזור המרינה.
אבל...עליך לדעת את כל הנתונים, לעשות שיעורי בית ולהבין שלא דין בניין א' כבנין ב', לבחון היטב מה המצב בבנין הספציפי, איך הוא מנוהל, האם מדובר בתב"ע למגורים או לנופש, מי הם השכנים ?

המרינה באשקלון היא עצומה בגודלה ולכן חשוב לבדוק.

והמחירים...תמיד כנראה ניתן לחפש מציאה שתתאים לדרישותיך ושלא תופתע [בקש נסח טאבו עדכני].

למעלה