שכחתי איך משתמשים בקראקל

dorlim

New member
שכחתי איך משתמשים בקראקל

ניסיתי אתמול ולא יצאו לי בכלל פיצוצים
עבדתי לפי ההוראות (הלא ברורות) שעל גבי הבקבוק - מרחתי בכיוון אחד ואחרי ייבוש של לפחות חצי שעה מרחתי שכבה שניה בכיוון ההפוך (שתי וערב כזה). אבל כאמור לא יצא לי כלום
אני צריכה את עזרתכם/כן - איך משתמשים ואם יש אפשרות לשלוט על גודל הפיצוצים? תודה מראש.

mor mor

New member
קרקל-תשובה

עדיף שתנסי על משטח סתמי,ולאחר מכן,תראי אם אלו התוצאות שאכן רצית. לאחר שיוף המשטח , צבעי אותו בצבע יחסית כהה , וחכי עד שיתייבש. לאחר מכן מרחי שיכבת קרקל לכיוון אחד,בלי לחזור על אותו מקום שעברת, הכוונה שתקחי כמות גדולה שלא יתייבש לך המכחול\ספוג.... לאחר כשעה או פחות שהמקום מתייבש, קחי צבע,לפי דעתי בהיר , כי מרחת בתחילה צבע כהה. מרחי את הצבע,הבהיר, בכיוון השני,גם בלי לחזור על אותו מקום שצבעת. זהו חכי שיתייבש,קצת זמן, ויהיו לך פיצוצים ותוכלי לצייר על אותו בסיס משהו,או להדביק.

dili

New member
יש במאמרים הסבר על הקראקל

אם אני לא טועה, בקראקל צריך לשים שכבת צבע לפני המריחה של השכבה השניה... אני עשיתי עבודה ראשונה עם הסטפים ומרוב פחד על העבודה התקמצנתי בשכבה הראשונה כך שלא רואים כמעט פיצוצים... הבנתי שגודל הפיצוצים נעשה גם לפי כמות החומר שאת מורחת.

av_i_va

New member
התבלבלת../images/Emo10.gif../images/Emo140.gif

עבדת לפי הוראות של סטפ 1+2 שהם חומרים הגורמים לפיצוץ עליון ואילו הקרקל הוא חומר המיועד ליצירת אפקט כרקע. חוץ מזה - אם יש הוראות על הבקבוק, לא בטוח שרכשת את החומר הנכון.

לילך1

New member
אתם מבלבלים שתי שיטות שונות ....

פיצוצים (בעזרת סטפ 1+2) צביעה בצבע אקרילי מריחת סטפ 1 (לדוגמה מימין לשמאל) ולחכות כמה שעות לייבוש מלא מריחת סטפ 2 בכיוון הנגדי (לדוגמה מלמעלה למטה ) ולכחות כמה שעות לייבוש מלא מריחת פטינה /מישחת נעליים על מנת להבליט את הפיצוצים דוגמאות לפיצוצים של סטפ יש בגליה שלי... פיצוצים בקרקר - דוגמה לפיצוצים יש בעבודות של סיגליות אם אני לא טועה ...זה יותר כמו חריצים נותנים שכבת צבע בכיוון אחד , אחרי שמתייבש נותנים שכבת קרקל בניצב לשכבה הראשונה , מחכים 45 דק´ ונותנים שכבת צבע שני שוב בניצב לשכבת הקרקל...וזהו בהצלחה

dorlim

New member
אכן התבלבלתי....אופס

תודה לכולכן. לגבי החומר שברשותי - זה בקבוקון של דקוארט (שנרכש לפני בערך שנה וחצי), ואני זוכרת שהוא היה ממש טוב ויצר אפקט פיצוצים יפה אבל מסתבר ששכחתי איך עובדים איתו....

למעלה