שכחתי לספר ש.......

• פותח הנושא ל3
  • פורסם בתאריך

ל3

New member
שכחתי לספר ש.......

לא סיפרתי לכם שלפני כשנה אובחן אצלי גם דיכאון ועד היום אני לא יודעת אם הוא קשור ללופוס או לא. זה התחיל בסימפטומים שחשבתי כי הם אורגניים כמו קושי לנשום. באישפוז לא עלו על שום דבר ולאחר כחמישה ימים שוחררתי עם כדורי וואבן. המצב הידרדר עד שפניתי לפסיכיאטרית ומאז אני בטיפול אצלה. לא רופאת המשפחה ולא הראומטולוג יודעים על הדיכאון. אני יודעת שזה לא בושה אבל אני מעדיפה לא לספר. אתמול והיום היולי התקפי חרדה איומים היה לי טכיקרדיה וקושי לישון. העיניין גם משפיע עלי פיזית. מקווה שזה יחלוף כיזה כל כך מוזר זה התחיל פתאום בלי שום הודעה מוקדמת.

שאנל

New member
קשר

לפי מה שהראמוטולוגית הסבירה לי, יש קשר בין לופוס לדיכאון. אני ממליצה בחום לספר לה על זה. ואם נעזוב את הלופוס לרגע ונדבר על עצמך, אז את אדם נהדר ואף פעם אל תתביש במה שאת, היי שלמה עם עצמך ותראי איך הסביבה משלימה איתך. קל לומר, קשה לבצע, אבל מי אמר שהחיים קלים. מה שבטוח זה שהם יפים וחבל לבזבז אותם ברגשות שליליים.

ל3

New member
האמת שאני לא מספרת כי......

אלפי תודות על התמיכה. האמת שזו הפעם הראשונה שאני מרגישה כל כך בנוח לדבר על זה. הסיבה שאני לא מספרת לרופא זה כי אני מפחדת שביום מין הימים אצטרך אישורים רפואיים למקום עבודה או המשך לימודים ואם הבעיה שכבר יש לי גם ככה זה קשה. אפרופו זה אני חייבת לספר לכם משהו. החלום הכי גדול שלי היה ללמוד סיעוד ושנה שעברה ניסיתי להיתקבל למאיר. עברתי את כל השלבים וכשהם ביקשו את האישור הרפואי פתאום קיבלתי תשובה שלילית. אני חושבת שזהו הדבר שנפגעתי ממנו בצורה הכי קשה שיש שכן זה היה חלום חיי שנגדע. בנתיים אני עושה תואר ראשון באנגלית ומקווה לעשות הסבה אחר כך. בגלל זה אני חוששת לספר על דיכאוני.

שני 4

New member
שירי, זה לא ברור לי, לא קיבלו אותך

למאיר בגלל הלופוס או בגלל "הדיכי" כי נראה לי שלא משנה מה הסיבה זה לא צודק,

ל3

New member
בגלל הלופוס

בגלל הלופוס הם לא יודעים על הדיכאון כי רופאת המשפחה שלי לא יודעת ולכן היא לא רשמה את זה בטופס הרפואי. אחרי שלא היתקבלתי זה רק החריף את מצב רוח. נמאס לי לחטוף סטירות לחי בפנים כל הזמן. כל כך רציתי ללמוד את זה. תמיד אני אסתובב עם הרגשת החמצה.

שני 4

New member
שירי- לדעתי אין שום קשר ללופוס

ודיכאון, יכול להיות (לצערי)שיש לך דיכאון בלי קשר לזה שאת חולה, תראי לפעמים הסטרואידים גורמים לדאוון, לי בכל אופן, אבל אף פעם לא הייתי אצל פסיכיאטרית. אבל חמודה, זה לא בושה!(כל אחד והבעיות שלו)

ל3

New member
גם אני חושבת

האמת שגם אני חושבת שאין לזה קשר ללופוס ( למרות שזה התחיל כשנתיים אחרי גילוי המחלה) אבל נאמר לי כי לופוס יכול לגרום לפגיעה במערכת העצבים שיכולה לגרום לדיכאון. כנראה שאני אף פעם לא עדה באמת.

למעלה