התייחסות
אני חליתי באבועות כמו כל בני גילי וגם שני הילדים הגדולים שלי ואני זוכרת שכשהוציאו את החיסון באמת די התפלאתי - ומסתבר שהמחלה הזאת עלולה להיות מסוכנת אצל מי שהיא לא עוברת בשלום. צריך לזכור שעד שהמציאו את החיסונים, אנשים באמת נתנו לטבע לעשות את שלו ואכן היתה תמותת ילדים מאד גדולה, מגיפות עשו שמות גם במבוגרים מדי פעם, ואנשים רבים שנשארו בחיים גדלו מצולקים, חלשים בעלי מום ... לא צריך ללכת רחוק - בשנות החמישים היתה בארץ מגיפת פוליו, שאני נולדתי אחריה והכרתי בבית הספר וביישוב מגורי לא מעט נפגעים. ידועים גם מקרים של אנשים שנתנו לאמונה שלהם נגד חיסונים ובריפוי טובעי לגרום לנזק לילדיהם! -- לשואלת המקורית: יש בבתי מרקחת או במרפאה נוזל צינק - שמורחים על האבעבועות והוא מקרר ומרגיע לכמה זמן (צריך לחדש כמה פעמים ביום). חוץ מזה לנסות להעסיק את הילדים ולפנק אותם כמה שיותר - כך שלא יגרדו. זה נראה יותר גרוע ממה שיותא בסוף בתנאי שלא מגרדים והופכים לפצע - לבן שלי היו אבעבועות פשוט נוראיות, אבל לא נשאר שום סימן. בזמנו לא הכרתי את הפתרונות כמו שמן לבנדר שהוא בדרך כלל מומלץ לפצעים ומניעת צלקות אז אני לא יודעת אם הוא נעים לילדים על האבעבועות - אני לא בטוחה כי הפצעים מאד "לוהטים" וצריך אפקט מקרר כמו הצינק. אלוורה כן ניסיתי בזמנו, אבל לא היה לי מספיק ג'ל (כי לקחתי ישר מהצמח)והאפקט של ההרגעה עבר מהר מדי - מכיוון שהיום יש ג'ל בכמויות בשפופרות אז את יכולה גם לנסות.