שכחת להוסיף גם מתנדבי כיבוי

מוהר

New member
מה זה מתנדבי כיבוי?

יש מן חייה כזו?
מה היא עושה?

מוהר

New member
צוחקים צוחקים....

אבל אני באמת רוצה לדעת! לא ידעתי שאפשר להתנדב למכבי אש! במה זה כלול... מה בדיוק העבודה? ספר מה שתרצה! תודה מוהר

טוב תשמע אחי אז ככה.....

קודם כל בטח שאלת את עצמך מזה מתנדבי כיבוי איך הם נקראים? אז ככה: א:מתנדבי הכיבוי נקראים צופי אש, ארגון זה הוקם על מנת לעזור לכבאים במשמרת שהם עושים כל שריפה שיש ואנחנו נמצאים בתחנה אנחנו הכלי עזר שלהם לכל צורך. מה אנחנו עושים? בכל משמרת שבה בערך יש 6 כבאים או5 אנחנו עוזרים להם (כמובן עם אנחנו בתחנה) צופי אש בתחנה הם כבאים לכל דבר רק ההבדל שאנחנו לא מקבלים כסף על זה אנחנו עולים כמעט לכל איורע כגון: שריפות דירה, שריפות מפעל, חשש לאסון (גופה בדירה או סתם מישהו שיושן ולא פותח את הדלת), שריפות מכל הסוגים שיש , תאונות דרכים וכו..... שבדרך כלל באירוע אנחנו עוזרים לכבאים ומביאים ציוד חודרים למבנה במקרה הצורך ,מכבים את השריפה, עוזרים בפעולות החילוץ האפשריות רק מה שנותר לנו שאסור לנו לעלות זה (פיגועים,חומ"ס -חמורים מסוכנים). קח כפי שאתה מבין צופי האש זה יחסית אירגון עזר חזק לכבאים בכל תחנה לפחות יש כ 30 מתנדבים ואפילו יותר . מקווה שהבנת אם יש שאלות שאל אחי בכבוד רב חיים כיבוי חולון אזור בת-ים

ram9

New member
חשיפה../images/Emo6.gif

האמת על מתנדבי כיבוי בתור אחד מהם כבר שלוש שנים,אני מתנדב בתחנת כיבוי רמת גן, אני יכול להבהיר כמה דברים: 1.הגבלת גיל-כמו כול דבר שקשור לכוחות הביטחון גם כאן יש הגבלת גיל שהיא מגיל 15 או מכיתה י מה שבא קודם 2.הכשרה- אני לא יודע איך זה הולך בשאר התחנות כיבוי אבל בעיקרון לאחר גיוס בבתי הספר מדיעים "פרחי האש" להצגת תחלית בתחנה שלנו לאחר מכאן הם נכנסים למעין מסגרת לימודית שכוללת מפגשיים שבועיים של בין 2-4 שעות שכוללים חומר עינוי ומעשי (אם מישהו מעוניין לדעת עוד שיפנה עלי) 3.משמרות-לאחר סיום הקורס מחולקים ה"פרחים" למשמרות שכול משמרת מורכבת ממראש משמרת וסגן משמרת (בדר"כ לפי וותק) ששניהם צופים מין המניין כול משמרת כזאת אורכת כ-4 שעות אם לא יצאת לאירועים,במהלך המשמרות חוזרים על החומר שנלמד בקורס וגם לומדים חומר חדש בצורה יותר פרטנית. 4.יציאה לאירועים- בכדי ש"פרח-אש" יוכל לצאת לאיעים הוא חייב לדעת את כול החומר מן הקורס בצורה מדוקיית(הרי סיסמה ידועה היא ששריפה מכבים עם הראש) וכמו כן לזכור את כול הציוד שנמצא על הרכבים בע"פ כולל מיקום מדוייק ברכב בנוסף לכך בתחילה ילווה ה"פרח" ע"י צופה ותיק בכדי לראות איך הוא מסתדר באירועים ורק לאחר שה"פרח" הראה ידע ושליטה ברזי חילוץ כבוי והצלה הכמובן רכש את אמון הצופים הוא מוסמך לצאת לאירועים "לבד" יחד עם כבאים לבסוף לאחר סיום המחוייבות האישית והמשך ההתנדבות הוא יכול לשאת התואר צופה אש ולהדריך בקורס הבא מקווה שהבהרתי הכול אם יש שאלות אשמח להשיב אליהן עידן דליצקי צופה אש ותיק בתחנת כיבוי רמת גן (רם-כינוי בקשר)

FIRE 911

New member
בכיבוי אש

זה אולך 24 שעות בתחנה 48 בבית . ובקשר לנסעות או יותר נכון לארועים יכול להיות יום בלי אף ארוע ויכול להיות כמה קטנים ויכול להיות כמו אואזיס שרפה גדולה שכל המשמרת אתה בארוע

מוהר

New member
נשמע ממש נחמד....

מוזר שבכלל לא ידעו אותנו שיש אופציה.... מה כללו הלימודים? האמת - ממש מגניב! לא האמנתי שיסכימו לתת תפקיד כזה מסוכן לטיפשעשרה איך ההורים מקבלים?

inbale

New member
למה זה תפקיד מסוכן?

להיות מתנדב/ת במד"א לא פחות מסוכן לדעתי!

מוהר

New member
לא יודעת... אולי בגלל האש? ../images/Emo6.gif

סתם צוחקת אבל באמבולנס הנהג בכלל לא מרשה לי לרדת בחשד ליריות.... אמממ, אני מניחה שאם אני הייתי הנהגת גם לא הייתי רוצה ת´אחריות! כמו שאני רואה מד"א לא מאפשר לנוער לגשת למקרים בעלי סיכון גבוה, אולי זו דעה הנובעת מבורות אבל אני חושבת שאש תמיד מסוכנת (בניגוד להורדת קשישה מקומה רביעית בלי מעלית...) טוב... אני מניחה שכשלומדים כבר יודעים להיזהר.... אבל עדין.... המון אחריות על מכבי האש....

FIRE 911

New member
שחכתי להגיד

שזה הכבאים עושים 24 48 אנחנו הצופי אש או המתנדבים באים מתי שיש זמן ולפעמים עושים משמרת לילה הינה דוגמה ביום של הפיגוע בראשון אני לא האיתי כל היום בתחנה ובאתי לכמה דקות על מדים ויצא לי לצאת לארוע .עוד פעם אנחנו באים שיש זמן או שסתם באים לבקר ולפאים יוצא לצאת לאיזה ארוע

ואגב ענבל אני יכול להגיד לך ש...

מכבי אש זה פי אלף יותר מסוכן ממד"א ואני לא שולל את מה שמד"א עושה כי באמת כל הכבוד להם אבל הדרגת סיכון שאנחנו לוקחים במכבי אש היא אדירה תתדמיני לך את עצמך נכנסת למבנה בוער כולו בדרגת חום עצומה שעוד שניה את מרגישה שאת מתה מה שמד"א עושה זה כלום בסיכון חוץ מלא להדבק ממחלות בחודש האחרון ידוע לי כבר על כבאי שהלך פרש בשריפה ולא לפני כמה שנים נהרג כבאי בזמן שריפה שהוא נפל לבור של 30 מטר עומק לכן אל תגידי שמד"א זה לא פחות מסוכן מכיבוי כי אני יודע מזה סיכון אצלנו בתודה חיים חולון אזור בת -ים

למעלה