שכט טירחת עו"ד ניזקי גוף קבוע בחוק.

שכט טירחת עו"ד ניזקי גוף קבוע בחוק.

שלום רב לפני כשנתיים וחצי לערך סיימתי בפשרה תביעה שהוגשה לבית המשפט. עו"ד גבה מתוך סכום הפיצוי13%+ מע"מ. לתדהמתי גיליתי לפני מספר ימים שהאחוזים שהעו"ד גבה הוא 2% יותר מאחוזים הקבועים בחוק. פניתי לעו"ד לשם בירור העיניין, העו"ד מסר לי בתגובה, "מה קרה נזכרת עכשיו", "גם אם כן לא מגיע לי על הטיפול המסור", "אני יזמין את התיק מהארכיון ואבדוק את הניירת".(אולי במקרה חתמתי לו על תוספת) דבר שלא היה ולא נברא. שלחתי לעו"ד את הסכם הפשרה שבו אני חתומה, שלחתי לו את תעריף שכ"ט של לשכת עו"ד. עתה אני מחכה לתשובתו. איך עלי לפעול במקרה כזה. מה דעתכם?

אני חושב שבנזיקין קיים חוק

הסכום שהתקבל כתוצאה מהתביעה, היה אמור לכלול את ה-10%. אני לא חושב שעורך הדין היה אמור לגבות 13% בנוסף. אבל יש כאן מלא עורכי דין, מישהו/י יוכלו לעמוד על הדברים ביתר דיוק.

סכומים

על פי רוב חברת הביטוח משלמת סכום X שכולל כבר שכ"ט עו"ד. עוה"ד מוציא המחאה לפקודת הלקוח, כשהוא גוזר ממה שהתקבל מחברת הביטוח את שכרו כקבוע בחוק (8%, 11%, 13%) + מע"מ.

שכ"ט בתאונות דרכים

בדקי האם חיוב היתר, לכאורה, אינו למעשה חיוב עבור הוצאות שהיו לעוה"ד. אם נגבה ממך יותר ממה שהחוק מתיר - זו עבירה אתית. זכותך המלאה לדרוש תשובה מעוה"ד. (האם לא קיבלת מכתב מעוה"ד בסוף הטיפול שמפרט מה התקבול מחברת הביטוח, מה שכה"ט שלו ומה ההוצאות שהוצאו?) אם לא תקבלי - את יכולה לפנות לועדת האתיקה של לשכת עורכי הדין במחוז אליו שייך עוה"ד. אם בבירור נגבה ממך ביתר, את יכולה גם לתבוע את עוה"ד על 2 האחוזים.

שכ"ט עו"ד

לא קיבלתי מהעו"ד שום פירוט רק הסכם הפשרה שבו חתמתי. קיבלתי את הסכם הפשרה ובו רשום הסכום לפני שכ"ט של העו"ד, בפועל קיבלתי פחות 13% + המע"מ. הסכום שקיבלתי הוא לאחר הניכוי של שכ"ט העו"ד. זאת אומרת שלפי החישוב הוא גבה 13% + מע"מ ולא 11% לפי החוק. השאלה שנישאלת האם יש אפשרות שהוא צריך לגבות ממני הוצאות/ זוהי הפעם הראשונה שאני שומעת שאני צריכה לשלם לו על הוצאות. לדעתי חברת הביטוח משלמת ו/או זהו חלק מהשכ"ט הקבוע בחוק. האם אני טועה?

הוצאות משפט בתיקי תאונות דרכים

הי לך, למרות שאין חובה, נהוג כי עורכי הדין מאפשרים ללקוח לקבל פירוט של הסכומים שנגבו לצורך הטיפול המשפטי. במהלך טיפול בתיק תאונת דרכים, מתעורר הצורך, בד"כ, להוציא הוצאות נוספות בתיק כגון: תשלומים עבור צילומי תיקים רפואיים וכו'. הוצאות אלו אינן כלולות במסגרת שכה"ט המגיע לעורך הדין, ומי שאמור לשאת בהן הוא הלקוח. יחד עם זאת, אני יודעת מניסיון אישי, שאת זה אומרים ללקוח בתחילת התיק, ועו"ד מסודר אף מחתים את הלקוח על הסכם שכ"ט. מה שחברת הביטוח משלמת לעו"ד במסגרת הפיצוי זה שכ"ט עו"ד, שקבוע בחוק + מע"מ וזהו. לכן, בכל מקרה אם הסכום הכולל הינו 11%+ מע"מ ובנוסף סכום עבור הוצאות. זה הגיוני, אבל זה לא תקין שאת לא יודעת את זה, מראש. לסיכום- בכל מקרה של חשש עדיף לפנות אל לשכת עורכי הדין, על מנת להיות בטוחה בפרטי המקרה, היות ואין להסתמך על הייעוץ שניתן בפורום. בברכה,

למעלה