שכיבה על הבטן

שכיבה על הבטן

היי לכם, באיזה גיל תינוק אמור להרים את ראשו בזמן שכיבה על הבטן. בני בן 7 שבועות, כשאני מניחה אותו על הבטן עושה רושם שמאוד נוח לו. הוא ממש לא מנסה להרים את הראש...פשוט נשאר לשכב ומסתכל על תמונות שחור לבן בעודו על הבטן. מספר עובדות. 1. נולד בשבוע 37+4 2. (לא להרוג אותי) ישן רק על הבטן. (ביום ובלילה) האם אני אמורה להתחיל לדאוג? האם יש משמעות לעובדה שנולד לפני הזמן? תודה.

שכיבה על הבטן

בגיל 7 שבועות תינוק אמור להרים ראשו משכיבה על הבטן. מה קורה כשאת מקרבת את ידיו לגוף מלפנים? האם השענות על המרפקים עוזרת? בכל מקרה את מוזמנת לראות באתר שלי מאמר בנושא לימוד שכיבה על הבטן והעזר בתרגילים שמוצעים שם. אם יהיו עוד שאלות לאחר הקריאה את מוזמנת חזור ולשאול.

ענתPT

New member
נולד בזמן

כיום מעל שבוע 36, אין כלל התייחסות כאל לידה מוקדמת. נסי להתרשם משליטת הראש שלו כשאת מחזיקה אותו- האם מצליח לאחזיק את ראשו מעט או ששמוט לחלוטין. אם התרשמת שאינו מפעיל את שרירי הצוואר בכלל חכי עוד 2-3 שבועות, בדקי שוב ואם לא מומלץ לפנות להדרכה- עד גיל שלושה חודשים צריכה להתפתח שליטת ראש כך שביצועיו כיום צריכים להיות "בערך באמצע" הדרך...

תודה על התייחסותך...

מצטערת על התגובה המאוחרת. כשאני מקרבת את ידיו לגוף ולמעשה מצמידה את המרפקים לגוף, כך שכפות הידיים מתחת לראש, הוא מרים מאוד יפה את הראש ואף לאורך זמן. אך אם לא אעשה זאת היא ימשיך לשכב על הבטן עם הידיים לצדדים, בועט ברגליים אך לא מרים את הראש. שוב תודה ומקווה שתראי את תשובתי כי השירשור כבר לא יקפוץ

נירש

New member
קודם כל מזל טוב!

ורציתי לשאול אותך בנוגע לשינה על הבטן - איתי שלי באמת ישן מצויין על הבטן, ואנחנו ממש מתפתים לתת לו לישון כך גם בלילה, אבל מצד שני די פוחדים בגלל כל ההזהרות... למה בחרתם לשים אותו לישון על הבטן? ואיך מתגברים על הפחד הזה
? תודה!

הוא ישן על הבטן בערך מגיל שבוע...

פשוט גילינו שככה הוא ישן יותר טוב. גם עם הגדול זה היה אותו דבר. איך מתגברים על הפחד? קשה לי להגיד לך, אני פשוט לא חושבת על זה, בימים הראשונים הלכתי לבדוק כל כמה דקות. ככול שעבר הזמן אני קצת יותר רגועה. אם אני אגיד לך שאני רגועה ב 100% זה יהיה שקר, אבל מאמינה שלא יקרה שום דבר.

למעלה